Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

fishki 

všechny recenze uživatele

Už jednoducho týmto filmom neodpúšťam a ani pri ich hodnotení nežmúrim okom. Denne sa na nás valia komédie s originálnym nápadom, tak prečo dávať do priemeru a nadpriemeru takéto komédie len kvôli tomu, že sú milé a na nič sa nehrajú, že. Klišoidná šablóna prepálená o dobrých 30 minút. Skutočne jedinou záchrannou sieťou je Steve Carell. Stále ukazuje, že dokáže utiahnuť viac ako dvacať minút Office. Naopak Rudd vsádza na jeho cute look a ostáva v tieni. A taký chudák Galifianakis, ten už iné postavy asi hrať nebude. Jay Roach nikdy nebol super vtipný režisér, ale i tak postupne klesá pod priemer. A za tie stupídne "náhodné" vchádzanie do izieb som chcel ešte jednu hviezdu strhnúť. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Guion, Michael Handelman .. Tento film to má, ostatně jako většina rimejků úspěšných snímků - v očích znalých diváků především, hodně těžké. Ale pokud se oprostíte (či neznáte) od originální Le Diner de cons, pravděpodobně si u tohohle amerického snímku nejenže nezanadáváte, ale pravděpodobně vás i slušně "poamericku" pobaví. V mém případě se zadařilo a pro ty, kterým jde do komediální noty výrazným způsobem Steve Carell, mohou počítat ještě s jednou hvězdičkou k dobru! Pro mne on není tou ideální komediální star, ale ty tři hvězdičky mi tam šperkovala pro změnu příjemně střelená (jen do malých rolí zatím obsazovaná) Lucy Punch. 70%. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Originál tu slouží jen jako lehoulinká předloha. Uznávám, že je, co se týká dialogů, nápaditější a inteligentnější, jenže nemá takové herecké persony, a už vůbec nemá tolik vtipu (ano, a nemá ani tolik trpaností). Jenže tohle prostě úžasná prdel. Lituju, že jsem viděl zatím pouze s dabingem, ale i tak moji oblíbenci nezklamali. Steve Carell vypadá strašně, ale na jeho hraní ňoumy jsem si během filmu zvykl, a začal mě dostávat i těma strašnýma grimasama. Hooodně mě potěšil "ajťák" Chris O'Dowd jako slepý malíř a šermíř. Takové vtipy prostě originál ani zdaleka nevykouzlil. Do těch pubertálních vtípků ale autoři zapojili i věci, u kterých jsem si prostě musel několikrát říct, že to nenapsalo žádné tupé hovado (jak by každý u podobné americké předělávky očekával). Přesně je určeno, co má být na těch "idiotech" vtipné, a co má naopak vzbudit soucit a nebo uznání. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Nedotknutý francúzskym originálom. Dinner for Schmucks je pre mňa dosť prekvapením pretože som nečakal nejakú horibilnú zábavu - síce som ju nedostal, ale vzhľadom na skvelé obsadenie ktoré ma neskutočný komediálny charakter to bolo veľmi stráviteľné a vo veľa prípadoch aj enormne zábavné, teda hlavne kvôli tomuto obsadeniu. O vtipné momenty nebola núdza, niektoré ale vyzneli trápne a bez efektu, pri iných som padal smiechom. Je to taký lepší priemer čo sa týka komediálneho žánru. A ešte niečo ... Stephanie Szostak je neskutočne nádherná - túto dámu budem pozornejšiu sledovať. 6+/10 ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak a položme si pár otázek: Co má tento remake společného s originálem? Je to vykrádačka? Jak daleko má k originálu? Stal se tento film trapnou záležitostí? Jaké dojmy tento film budí? A teď si na ty otázky odpovězme: Společné s originálem má pouze smysl zápletky v první polovině, tudíž to naštěstí není vykrádačka originálu, za co jsem velice rád. Co se týče kvality, tak k francouzskému originálu to má velice daleko, ale přesto jsem byl příjemně překvapen, že film nespadl do trapností. Celkový dojem z filmu je tedy velice dobrý. Především jsem rád, že došlo i na večeři, to jistě přidalo filmu na atraktivitě. A ani délka téměř 2 hodiny mi vůbec nevadila. Mé závěrečné hodnocení je nadprůměrné, a to hlavně z důvodu, že jsem čekal daleko horší výsledek, takže spokojenost. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)
  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)

Reklama

Reklama