Reklama

Reklama

Manažer Tim je jen na dosah od velkého kariérního úspěchu. Musí jen najít hosta a přivést ho na speciální večeři, kterou jeho šéf pořádá každý měsíc. Vítězem večera se stává ten, kdo s sebou přivede toho největšího blbce…  Tim je manažer, jehož kariéra stoupá vzhůru. Nyní konečně dostal povánku na speciální večeři, kterou každý měsíc pořádá jeho šéf ... ten, kdo s sebou přivede největšího blbce má ve firmě následně zaručeny značné výhody. Timova snoubenka Julie celou událost považuje za odpornou a tak jí Tim slíbí, že se večeře nezúčastní. Jenomže pak narazí na Barryho, jenž ve volném čase staví propracovaná dioramata z vycpaných myší. Timovi je okamžitě jasné, že právě objevil dokonalého kandidáta na vítěze Večeře pro blbce, neodolá pokušení a Barryho pozve. Ovšem ačkoli Barry vše dělá s tím nejlepším úmyslem, rozvrátí Timův život a dostane ho na šílenou sestupnou spirálu, ohrozí nejdůležitější obchodní dohodu, přivede zpět do Timova života jeho šílenou expřítelkyni Darlu a snoubenku Julii nasměruje do náručí jiného muže… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

lillien

všechny recenze uživatele

Steve Carell se tentokrát dotýká nebe trapnosti, nedokázala jsem to dokoukat do konce, ačkoli jsem byla zvědavá na Zacha Galifianakise. Ano, i ten bývá obvykle trapný, ale tak nějak přirozeně, nenásilně. Je to jeho parketa, image a styl. Carell byl trapný otravně a nesympaticky. Komu přišel původní francouzský originál příliš divadelní a potrpí si na opravdu stupidní a jednoduchoučký styl humoru, nejspíš se mu povede dobrat se konce , otázkou ale zůstává, proč si kazit večeři blbcem i blbým remakem. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Naprosto brutální dehonestace velmi zdařilého francouzského originálu. Parádní konverzační komedie se překroutila v cosi obludného. Nazval bych to morálním poučením po americku, prostřednictvím potrhlé hry ad absurdum. Můj dojem z průběhu filmu byl tak na 2 hvězdy, ale samotný akt večeře byl opravdový vrchol nevkusu a urážka diváka. Takže asi tak. 15% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nelíbí se mi, když Američani kopírují originály, ale tenhle film mě, i přesto, zaujal na první pohled. Můžou za to především dva herci - Chris O'Dowd, Zach Galifianakis. Kvůli těm dvoum jsem si to pustil a tu přepálenou stopáž přežil. Fakt je, že ta by mohla být daleko kratší. Začátek a půlka filmu je vlastně obrovská a nezáživná nuda, která se ale pak na samotné večeři výborně rozjede. Zach je ve svém živlu a Chris pár hlášek utrousí. Nicméně ve výsledku je hlavní tahák právě Zach, který je v dnešní době komediant první třídy. Nakonec jsem nelitoval. Za samotnou večeři to stojí vidět, i když je zbytek nuda až to hezký není. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Podle mě si ten film tak strašný opovržení nezaslouží i když uznávám, že když se film snaží hrát na vážnou notu tak osciluje mezi jednou a dvěma hvězdama... Jinak originál jsem neviděl, nemohu srovnávat. Také jsem čekal, že ona večeře zabere víc času. Jinak nehodnotím poselství filmu, které se snaží poukázat na to, že být "normální" je relativní... bla... bla.... i s dementem se dá kámošit bla.... bla... bla... ale v momentech kdy se opravdu zaměřují na to ukázat jaký je to idiot jsem se bavil a nejvíc mě rozesmál Morgan Freeman. Prostě ty figurky dementů jsou podle mě srandovní a smát se jejich idiocii je v pořádku. Ale jak se film začne brát vážně tak končí... ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která svého předchůdce vyloženě nevykrádá, spíše se jím inspiruje a to je dobře, navíc nápad s myšma je vydařený a mě nejednou pobavil. Původní verze je ještě o prstík zábavnější, ale tahle jí rozhodně ostudu nedělá, takže musím dát za čtyři a hned se jdu překliknout na originál a zvýšit jeho hodnocení ze čtyř na plnej počet. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)
  • Ve scéně, kdy se Barry (Steve Carell) urazí a odejde domů, sundavá si dioptrické brýle a nasazuje brýle zvětšovací. V dalším záběru si zvětšovací brýle sundá, ale pod nimi jsou i jeho dioptrické. (Danny F.)
  • Komedie byla do kin distribuována pod krycím názvem Emphasis. (oje)

Reklama

Reklama