Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štěstí, které tentokrát umožní Clarkovi hnát manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey na další dokonale nezapomenutelnou dovolenou, má podobu zvláštní prémie, vyplacené za práci na novém konzervačním prostředku. A kam vyrazit, když má člověk peníze a žije v Americe? No přece do Las Vegas, města štěstěny, blikavých neonů, roztočených rulet, jednorukých banditů a překvapení. Zejména toho posledního čeká na Griswoldovy nepřeberně. Zatímco Ellen je sváděna Waynem Newtonem, ukázkově blonďatým krasavcem s červeným Ferrari, Clark dokáže prohrát všechny rodinné peníze. Nádavkem objeví Audrey, jak se sestřenicí Vickie tančí v kleci velmi podivného nočního podniku. Věřte nevěřte, ani Rusty nezůstává pozadu, a když ještě navíc Clark málem zlikviduje blízkou přehradu, je jisté, že je nejvyšší čas vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: Jara_II, JohnnyD, Malarkey ... Opravdová legrace skončila někde mezi dvojkou a trojkou. Myslím, že tohle už nebyla bláznivá, ale už jen dovolená v Las Vegas. Griswoldovci jsou fajn, ale tenhle film už nemusel být. Jo, byly tady docela vtipné scény a hlášky (... miluju elektřinu. Eddie říká, že ji brzo budeme mít ...), ale bylo to už hodně slabé. Chevy Chase už jako kdyby nebyl ten, co kdysi. Zato Beverly D'Angelo vykvetla a dala filmu aspoň nějaký náboj, stejně tak i její filmová dcera Marisol Nichols. Role Randyho Quaide chvilkama překračovala hranice nechutnosti, nebylo to už jaksi ono. Celkově nejslabší díl série, nelze jinak než 3 hvězdičky - 40%, na druhé strně jsem si alespoň dobře zdřímnul a dějová linie mi ani moc neunikla ... ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Když budu pracovat se svojí domněnkou, že původně mělo jít jen o trilogii, ale po osmi letý pauze si producenti řekli, že by mohlo ze zajetý značky "Vacation" ještě něco kápnout, je výsledek opravdu uspokojivej. Minimálně díky tomu, že se podařilo opět sehnat hlavní představitele a nevznik nějakej trapnej spin-off, jako třeba v případě Priček. Slušná oddechová zábava, ostatně jako všechny předchozí díly, tři silnější hvězdy. ()

Reklama

Diego75 

všechny recenze uživatele

Chevy Chase opět nezklamal a zahrál skvěle Clarka Griswolda. Tentokrát se rodinka podívá do Las Vegas, což je místo, kde se může stát spousta bláznivých situací. A skutečně film místy pobavil. Ukázal, že závislost na hazardu se vytváří jednoduše a lehko se na to dá doplatit. Na druhou stranu, už to prostě není klasický humor jako v Bláznivé dovolen a Vánočních prázdninách, které oproti tomuto filmu vypadají úplně jinak. Proto tedy musím dát jen tři hvězdičky. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Čtvrté pokračování Bláznivé dovolené není zas tak špatné a nese se v podobném duchu. Jen Chevy Chase je už notně přešlý a docela nám přibral, dětičky povyrostly a dovolená se koná v centru zábavy – v Las Vegas. Jde o tradiční bláznivou komedii, která není žádným super dílem, ale určitě dokáže pobavit ty, kdo tento typ mají rádi. Navíc film hlásá, že rodina je nad peníze, nevěra je něco, co se v Americe nenosí a sázení do 21 let je zakázáno. To je celkem slušný poznatek, který zůstane po bláznivé komedii. Čtvrtá (a zatím poslední) dovolená se opravdu povedla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Potrebujem byť sám.“ – „Môžem ísť s tebou?“ Veľká škoda a veľký smútok – mohla to byť super trilógia (PRÁZDNINY V AMERIKE, PRÁZDNINY V EURÓPE, VIANOČNÉ PRÁZDNINY). Bohužiaľ, v 90. rokov niekomu napadla hlúpa myšlienka pridať štvorku. Beverly D´Angelo a smutne bezradný Chevy Chase nemajú najmenšiu šancu pobiť sa s podpriemerným scenárom. Z detí sa stali matní tínedžeri a Randy Quaid ako bratranec Eddie, malý duchom veľký srdcom, to oživuje oveľa menej, než by sa mohlo zdať. Je to však nakoniec predsa len práve on, kto aspoň trocha zachraňuje situáciu („Žiadny strach. Je tu so mnou.“). Prostredie Las Vegas mdlé, vizuálne to pôsobí televíznym dojmom. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Některé scény byly natočeny v domově zpěváka Wayne Newtona, který si ve filmu také zahrál. (Terva)
  • Natáčalo sa počas turistickej sezóny, od polovice júna do konca septembra 1996. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama