Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štěstí, které tentokrát umožní Clarkovi hnát manželku Ellen a děti Rustyho a Audrey na další dokonale nezapomenutelnou dovolenou, má podobu zvláštní prémie, vyplacené za práci na novém konzervačním prostředku. A kam vyrazit, když má člověk peníze a žije v Americe? No přece do Las Vegas, města štěstěny, blikavých neonů, roztočených rulet, jednorukých banditů a překvapení. Zejména toho posledního čeká na Griswoldovy nepřeberně. Zatímco Ellen je sváděna Waynem Newtonem, ukázkově blonďatým krasavcem s červeným Ferrari, Clark dokáže prohrát všechny rodinné peníze. Nádavkem objeví Audrey, jak se sestřenicí Vickie tančí v kleci velmi podivného nočního podniku. Věřte nevěřte, ani Rusty nezůstává pozadu, a když ještě navíc Clark málem zlikviduje blízkou přehradu, je jisté, že je nejvyšší čas vrátit se domů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Když jsem nejnovější díl Ságy rodu Griswoldů viděl poprvé, v euforii jsem mu udělil pět hvězdiček, což zpětně považuju za své největší mozkové selhání ;-), způsobené tím, že jsem čekal něco mnohem horšího. Takže znovu a za střízliva: předchozím Vánočním prázdninám se Las Vegas rozhodně nevyrovná, ale patří k tomu povedenějšímu, co Chevy Chase v poslední dekádě natočil. Slušná zábava. 60 % ()

MacGyver 

všechny recenze uživatele

Ani posledné dovolenkové dobrodružstvo rodiny Griswoldovcov nie je na zahodenie:) Úvodných niekoľko minút síce môže vzbudzovať obvykle oprávnené obavy, že pôjde o nonstop reklamu na Las Vegas, po pár povinných exhibicionistických záberoch centra hazardu sa však rozohrá ďalšia poctivá ,,Griswoldovka“: ako obvykle na čele so spoľahlivým Chevym Chaseom (koľko polocholerických infantilných otcov by sa v ňom poznalo...:) a stále roztomilou Beverly D`Angelo. Kto sa smial pri ich predošlých dobrodružstvách, mal by sa baviť aj teraz:) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Potrebujem byť sám.“ – „Môžem ísť s tebou?“ Veľká škoda a veľký smútok – mohla to byť super trilógia (PRÁZDNINY V AMERIKE, PRÁZDNINY V EURÓPE, VIANOČNÉ PRÁZDNINY). Bohužiaľ, v 90. rokov niekomu napadla hlúpa myšlienka pridať štvorku. Beverly D´Angelo a smutne bezradný Chevy Chase nemajú najmenšiu šancu pobiť sa s podpriemerným scenárom. Z detí sa stali matní tínedžeri a Randy Quaid ako bratranec Eddie, malý duchom veľký srdcom, to oživuje oveľa menej, než by sa mohlo zdať. Je to však nakoniec predsa len práve on, kto aspoň trocha zachraňuje situáciu („Žiadny strach. Je tu so mnou.“). Prostredie Las Vegas mdlé, vizuálne to pôsobí televíznym dojmom. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že návrat rodinky Griswoldových sa nemohol vydariť lepšie a pre zmenu nás tentokrát zaviedli do neónového mesta Las Vegas, kde ich bláznivé scénky a hlavne Clark, ktorý sa zúfalo snaží získať späť prehraté peniaze, sú opäť zábavné ako ich staršie bláznivé dovolenky. Grizwoldovcov mám veľmi rád, myslím že existujú asi 4 časti a nebol by som proti, keby sa aj po rokoch rodinka vybrala na výlet opäť. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Na čtvrtý díl jsem shlížel s obavou - naštěstí neopodstatněnou. I město zábavy a hazardu Las Vegas se ukázalo jako scénáristicky dobře vytipované prostředí. Chevy Chase, který se v devadesátých letech naprosto ztratil (dokonce jsem ho viděl v jednom trapném sitcomu, to je skutečně pod jeho úroveň) si tak ještě jednou vychutnal světla reflektorů, přestože ani Bláznivá dovolená v Las Vegas mu návrat nepřinesla. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy Clark (Chevy Chase) ručkuje u přehrady na drátě elektrického vedení, je z horního pohledu zřetelně vidět podpůrné lano, na kterém stojí, v následujícím bočním záběru už vidět není.. (Nocturno culto)
  • Jedná se o jediný film ze série, který získal rating PG. Předchozí pokračování byla zhodnocena ratingem R a PG-13. (Terva)
  • Některé scény byly natočeny v domově zpěváka Wayne Newtona, který si ve filmu také zahrál. (Terva)

Reklama

Reklama