Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komentáře k filmu: JackieBliz, GOREGASM, route60 ... Griswoldovci se mi vždycky líbili, je to takový decentní a rozumný humor, který nepřehání a když už ano, tak pořádně, ale málokdy překročí hranice trapnosti. Chevy Chase je opravdu skvělý herec. Beverly D'Angelo, která hraje jeho manželku, neznám z jiných filmů, ale v tomto, a vlastně v celé sérii, jí to náramně sluší. Film je plný hlášek ( ... banka po mě jde, jako slepice po flusu ...) a skvělých scén, u kterých se prostě musíte smát a zapomínáte na čas. Pobavilo mě popletení pojmů asteroidy - hemoroidy, to se vážně povedlo. A taky poučení do života a po něm: "Neumírám, když nikdo není doma ... Pro mě je to jedna z nejlepších komedií. 4 hvězdičky - 90% a perla na závěr: "Už chodím s klukama a umím francouzáky. Táta říká, že to umím ze všech nejlíp ..." Jak se může takový film nelíbit? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento komentář psal o mnoho let dříve, kdy jsem film viděl poprvé, určitě bych hodnotil výše. Některé scény jsou opravdu mistrně natočené a třeskutě vtipné, postavy většinou sympatické (Clark je boží), ale v ději je tolik hluchých míst, že přeci jen hodnotím pouze ***. Vánoční prázdniny jsou o třídu lepší. ()

Reklama

MM11 

všechny recenze uživatele

Jedinečná komedie s Americké produkce dokáže i s odstupem času výborně pobavit. Jednoduchý a účinný nápad, do sledu vtipných epizod namontovat typického človíčka, kterého hraje (v té době na vrcholu se vyskytující) Chevy Chase, se tvůrům náramně vyplatil. S komedií let osmdesátých se jedná o jednu z těch nejpovedenějších, a k dobru jí navíc přeje i fakt, že se ani po více shlédnutích neokouká. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Neviem, čo mám povedať. Pre mňa dnes už neskutočná klasika všetkých rodinných (a aj nerodinných) komédií, jednoducho kult. Filmy s Griswoldovcami milujem, nedám na ne dopustiť, a aj keď ešte o kúsok lepšie dopadli geniálne Vianočné prázdniny, toto je rovnako skvelá zábava, pre všetky vekové generácie. P.S. Výborný Chevy Chase... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Road trip komedie s nezapomenutelnými momenty. Rodinka Griswoldů v čele s hlavou rodiny Clarkem mě vždy příjemně naladí a dobře si společně s ní oddychnu od běžného života. Čas od času se rád podívám a zavzpomínám na ty časy. Ta písnička mi bude znít v hlavě ještě pěkně dlouho. http://www.youtube.com/watch?v=jY9xZoKiBgU ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Evidenčné číslo na starom aute Griswoldovcov je RPL-434. (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)
  • Scenár vznikol na základe článku "Vacation 58", ktorý bol uverejnený v National Lampoon v septembri 1979. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama