Reklama

Reklama

Žár těla

  • Česko V žáru vášně (více)
Trailer

Obsahy(1)

Advokát Ned Racine žije poklidným životem - ale jen do chvíle, kdy pozná "sirénu v bílém" (a s bohatým manželem) Matty Walkerovou. Ned brzy zjistí, že Matty je z žen, pro které jsou muži schopni i zabíjet. A přesně to také udělá. William Hurt a Kathleen Turnerová prudce vzplanou ve filmu Lawrence Kasdana Žár těla. Tento napínavý příběh plný sexu navazuje na "films noirs" čtyřicátých let, ale je nabit energií a vášní, které naplno propukly až v letech osmdesátých. Kasdanův odvážný režijní debut však už obsahuje i předivo citů, které se naplno rozvine v jeho pozdějších filmech Velké rozčarování, Náhodný turista a Grand Canyon. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si současné klasické pojetí hříšného žánru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmy noir jsou ty černobílé z čtyřicátých až padesátých let, ale Body Heat žánru ostudu určitě nedělá. Krásná kamera (zejména v noci), žhavá Barryho hudba i Kathleen Turner, snad jedině William Hurt nemusel mít ten trapný knírek. :o) Co je ještě důležitější, chybělo mi tu trochu víc rafinovanosti a překvapení - žánrově zběhlý divák tuší konec opravdu dlouho dopředu. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Nikterak přelomový a předvídatelný žánrový kousek,který je ale natočený tak dobře a stylově,že se člověk během sledování mockrát nenadechne.Neonoir jak má být,se správně dráždivou atmosférou,nádhernou kamerou a napětím,které je ve spoustě scén gradováno až k maximu.William Hurt sice není člověku dvakrát sympatický (což by měl) ale hraje slušně a to ostatní člověku vynahradí chvilkové zjevení Mickeyho Rourkea.Celkově odvážný a zdařilý počin,kterému větší rafinovanost a více emocí chybí k dokonalosti.V rámci žánru ovšem super. 85 % ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Kathleen Turnerová nikdy nebyla můj typ, jako ženská mi byla spíš protivná, ale tady musím smeknout, jak se dokázala ujmout své role svůdné ženy, pro kterou uděláte cokoli. Když jí jednou chlap propadne, je s ním konec. Důmyslný scénář i solidní taktovka Lawrence Kasdana stvořili napínavý krimi thriller, který vás po rozvláčném začátku vtáhne do děje a nepustí. Tentokrát mi ani nevadilo, že jsem k žádné postavě necítil nic pozitivního a jen se nad jejich chováním ušklíbal. Atmosféra snímku se povedla, postupná gradace i závěr také. Co víc si od podobných snímků přát? ()

classic 

všechny recenze uživatele

Je to zaujímavo napísané i zrežírované, zároveň nasnímané, ale najmä zahrané skvelými hercami- Hurt s Turner sú excelentní, ako vystrihnutí z legendárneho filmu-noir Poistka smrti, a presne v takomto duchu je spracovaný tento napínavý thriller so šialenými zvratmi na konte. «Zručne im sekunduje Ted Danson, čo sa pohybuje, ako tanečník Fred Astaire» . To znamená, že je tu kúsok vkusného humoru, no popri ňom sa postava pochybného právnika Neda Racineho postupne prepadáva do čoraz hlbšej, temnej priepasti, z ktorej sa len tak nevyhrabe, lebo mu poriadne HRABE z novej známosti s kočkou a nymfomankou Matty Walker ho spája intenzívny vzrušivý SEX, či „čo je muž ochotný urobiť pre ženu” ? Áno, prijíma jej ponuku na učinenie jedného kriminálneho skutku, ktorý nebude môcť vziať späť... Budú v ňom namočení až po uši, a čo sa bude diať potom, nechám na fantázii diváka. _ Debutuje nielen Kasdan, ktorý po prvý-krát režíruje, ale aj herečka Kathleen Turner, ktorú si isto pamätáte z nasledujúcich dobrodružných dobrodružstiev s Mišom Douglasom v Honbe za diamantom+za klenotom Nílu. Tu je strašne SEXY, čo definitívne zistil i Ned, inak vyzlieka sa veľmi často, nebojí sa odvážnych scén, provokuje svojou vizážou zvodnej manipulátorky, keď si tohto „obetného baránka” obmotáva okolo prsta. = Sledovanie Body Heat je vskutku vkusnou štúdiou... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějak mě tenhle film nedostal, jak by mohl. Mám rád filmy noir, ale z tohohle jsem měl prostě pocit, že se víc jedná o erotický thriller, což je asi jeden z důvodů, které mi trochu vadily. Celkově se ale jedná o dobrý snímek, který má propracovaný scénář, kterému uvěříte celkový vývoj, který je přece jen překvapivý. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

Související novinky

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama