Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Lehkonohá oddechovka stejně jako samotný Casanova. Film se nebere ani v nejmenším vážně a když už přijde na nějaké to dramatické vysvětlování, tak je Lass natolik hodný, že to vezme hopem. Tahle rozšafná historka s okouzlujícím obsazením a Benátkami je spíše než filmovým uragánem, tak hodně milým vánkem, který se však až příliš rychle prožene kolem vaší hlavy. Čímž nechci tvrdit, že by tahle milá lahůdka byla pouze na jedno použití, ale jednoduše na delší čas nezasytí. PS: Nádhernou opozicí pro Hallstroma je Tykwerův Parfém: příběh vraha. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Však som tvoja jediná?“ – „Samozrejme. Ako všetky.“ Každý, kto videl prvé filmy švédskeho režiséra Hallströma (ČO ŽERIE GILBERTA GRAPEA?), vie, že to, čo zalieva teraz, je slabá káva. Situácia je o to rozčuľujúcejšia, že v posledných rokoch pravidelne prehajdáka obrovské rozpočty, slávnych hercov, bombastickú výpravu i netradičný scenár. Všetko je mu jedno. Je priehľadný, trápny, starecký, patetický. V najlepšom prípade nudný. Potopil už Kevina Spaceyho (OSTROVNÉ SPRÁVY) a Roberta Redforda (ŽIŤ PO SVOJOM) a v zdĺhavom, únavnom, čudnom (slnečné okuliare?) a stereotypnom CASANOVOVI by drasticky zle vrátil Heatha Ledgera naspäť k jeho blbým začiatkom (10 VECÍ, KTORÉ NA TEBE NENÁVIDÍM)... keby talentovaný Austrálčan ešte v tom roku nedostal svoje najlepšie „dospelé“ úlohy (SKROTENÁ HORA a LEGENDY Z DOGTOWNU). Ledger do postavy najslávnejšieho zvodcu všetkých čias nedorástol, tá rola je pre iný typ herca (predovšetkým staršieho). Ak je ale on ako Giacomo Casanova "len" nevhodne obsadený, čo dobré sa dá potom poslať na adresu vedľajších figúrok, nenápadito stvárnených za bežných okolností nápaditými hercami (Oliver Platt, Jeremy Irons, režisérova manželka Lena Olinová, najlepší je nepodarený sluha Omid Djalili)? Nevraviac o bezzubej Sienne Millerovej ako žene, ktorá zlomí Casanovu (a divák netuší, prečo). Kým niektoré z posledných Hallströmových filmov do zdarného konca dotiahli aspoň výnimoční herci (PRAVIDLÁ MUŠTÁRNE) a neskutočná výprava (ČOKOLÁDA), CASANOVA je rutina s hŕstkou lepších okamihov (rukavica, kláštor, záverečná dobre inscenovaná tímová bitka). ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nic pozoruhodného sem na tom nenašel, děj fraškovitý a klišézní, čekal jsem spíše seriozní životopis a místo toho jsem dostal něco na způsob jedné ze Shakespearových komedií - plné záměn postav, převleků za muže, suchých hláškek (v jejich době dobrých) a šťastného konce, kdy si všichni najdou někoho na sex... Pozitivní na tom filmu bylo, že mě to bavilo. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už z úvodních titulků je poznat, že tenhle film je dělaný s láskou. A je to báječná podívaná. Humor, romantika, dobrodružství. Pohladí po duši, můžete na něj zajít do kina s kamarády, s drahou polovičkou i s rodinou. Líbit se bude všem. Pěkné, moc pěkné. Po odchodu z kina jsem odcházela s příjemným pocitem báječně strávených dvou hodin. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger je jako Casanova neodolatelný svůdník a role mu perfektně sedne. I ostatním hercům se daří upoutat na sebe pozornost (Sienna Miller nebo Oliver Platt). Bohužel to je asi tak největší klad téhle trochu naivní taškařice. Zkušený Lasse Hallstrom nenamíchal tak kvalitní koktejl, který bych si chtěl objednat pokaždé, když jdu do svého oblíbeného baru. Příště sáhnu po něčem ostřejším. Příběh Casanovy jsem si představoval, že bude vystavěn jinak, ale Casanova je tu líčen jako milý muž, který je přátelský ke svému okolí, ačkoliv ve skutečnosti tomu tak nebylo. Průměr, který životní osudy Casanovy dost zkresluje. Čekal bych rozhodně víc. 50% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • V jednom dlhšom zábere v Benátkach je možné vidieť vzdušné čiary spôsobené lietadlom. (Fejpof)
  • Film se dostal do užšího výběru děl promítaných na Filmovém festivalu v Benátkách. Organizátoři tehdy zúžili počet filmů o čtvrtinu, aby po každé projekci mohli kvůli obavám z teroristických útoků důkladně prohlédnout jednotlivé kinosály. (imro)
  • Heath Ledger za seba nikdy nenechal zaskakovať kaskadéra, všetky akčnejšie kúsky spravil sám. (Amityville)

Reklama

Reklama