Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Iwus.ka 

všechny recenze uživatele

Toto je právě jedna z těch stupidit, kterou si zamilujete nebo ne. Bohužel ne všichni mají tu náturu, přežít alespoň první díl. To mi mimochodem potvrdil i jeden můj známý. Pokud jste homofob či homosexuální homofob, imbecil, transka, čistokrevný gay či lesba, rasista nebo tlusťoch, asi to nebude to pravé pro vás. Ale! Proč bychom se někdy sami sobě nebo druhým jinak divným nezasmáli? Vše je tu dovoleno, bráno s velkou dávkou humoru i nadsázky. Rozhodně však něco jiného, než na co jsme u Britů zvyklí. Věřte, že pokud tomu propadnete, opakování oblíbených hlášek vás nemine. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Opět Británie nezklamala a dokazála, že v komediálních seriálech se jim nikdo nevyrovná. První série byla výborná a uplně mě dostala. Další dvě už jsou malinko slabší a místy už měla dost nechutných gagů, ale i tak jsou 3 série skvělé. Tolik fóru na gaye, tlusťochy, retardy nebo staré lidi se jen tak nenajde. E-e-e-é :D ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

British justice is the best in the world. Anyone who disagrees is either a gay, a woman or mental. Další geniální britský seriál, který drží nad vodou komediální dvojka Matt Lucas a David Walliams. Tvůrcům se podařilo vytvořit kupu úžasných postav. A přesto, že je hodně skečů v zásadě stejných a liší se jen drobnostmi, klukům se nějakým způsobem stále daří mě rozesmát až k prasknutí. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

"A nechceš radši koukat na Monty Pythony? Říkala jsi přece, že Malá Velká Británie je furt dokola jedno a to samý." "Jo, já vim." "Tak nechceš něco jinýho?" "Né, nechci, chci koukat na Malou Velkou Británii." "No tak dobře." .............. "Áááá, kdyť je to furt to samý, já už na to koukat nechci!" .... "Pusť mi tam jak jsou v USA." ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Opravdu hrubozrnný humor, který je tak těžko stravitelný, až způsobuje neovladatelné křeče smíchu. BBC v tomto případě prokázala, že tradiční konzervativní Británie je pravděpodobně mýtus, i když pak by asi bylo trochu paradoxní pranýřovat něco, co ve skutečnosti neexistuje. Originální je i koncepce - vzít řadu výchozích situací s předem danými pravidly a omezeními a s notnou dávkou fantazie je variovat celých 22 dílů, do toho pár osvěžujících vložek a téměř dadaistický komentář. Musím však říct, že některé epizody jsou méně vděčnější než ostatní, či možná druhem humoru míří trochu mimo mě. Ovšem scénky s chorobně ukecanou a naprosto nelogicky uvažující blonckou, xenofobním gayem Daffydem z waleského hornického městečka, vedoucí klubu Antišpekounů či se žárlivým asistentem premiéra vždycky zabodují. Naopak skeče ze skotského hotelu nejsou skutečně můj "cup of tea". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy jsou Judy a Magie v Římě, řekne jim hotelový poslíček „buona sera“, v překladu „dobrý večer“. To ale nedává smysl, jelikož je den. Správně byl měl muž říct „buon giorno“ nebo „buon pomeriggio“. (Matej.Mirejo)
  • V anketě pořádané anglickou stanicí Channel4 v roce 2005 o nejlepší komediální skeč všech dob se na první místě umístil právě seriál Malá Velká Británie se skečem „Lou and Andy (Swimming Pool)“. (Vrata88)

Reklama

Reklama