Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Že prý opakovaný vtip už není vtipem? Podle kompjůtru NE! Pořádně přiteplený humor, abych pravdu řek. David Williams a Matt Lucas (...jako parádní párek vtipáklů, idiotů, gayů, tranďáků a nevím co všechno) jsou charismatičtí jak prase a jejich fóry jsou opravdu vtipné. Většinu dílů jsem viděl v češtině, ale i tak je to jízda. Asi si dám někdy repete v originále. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodněkrát mě to fakt dostalo uplně do kolen, chch, ale časem se mi zdálo, že se to dost opakuje. Nejlepší postavy samozřejmě skotskej hoteliér s píšťalkou a postiženec Andy. Ale všechny ty převleky jsou uplně dokonaly. Ale kolikrát jsem si fakt řikal - tak to už je trapny... Stejně je to i v druhé sérii, kdy většinou už víte, co bude následovat. Takže originalita z toho časem vyprchá. Mezi tím vším, co víte, jak dopadne, najdete sem tam nějakej dobrej, né-li skvělej fórek, kvůli kterýmu je dobrý se na to kouknout. Ve většině případů to ale není dostatečně revoluční, aby to stálo za zapamatování. Série 3 tohle všechno jenom potvrzuje a opět zavání trapností. Nechutné fóry už nejsou po prvních dvou sériích dostatečně nechutné, vtipnosti ubylo. Už bych to asi ani nikomu nedoporučil na skouknutí, stačí pár skečů na youtube. Snižuju na dvě... Ani v cizině neukázali nic nového, což už začíná být nejen nuda, ale i smutné. Chtělo by to prostě nějaky oživení... ()

Reklama

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Opravdu hrubozrnný humor, který je tak těžko stravitelný, až způsobuje neovladatelné křeče smíchu. BBC v tomto případě prokázala, že tradiční konzervativní Británie je pravděpodobně mýtus, i když pak by asi bylo trochu paradoxní pranýřovat něco, co ve skutečnosti neexistuje. Originální je i koncepce - vzít řadu výchozích situací s předem danými pravidly a omezeními a s notnou dávkou fantazie je variovat celých 22 dílů, do toho pár osvěžujících vložek a téměř dadaistický komentář. Musím však říct, že některé epizody jsou méně vděčnější než ostatní, či možná druhem humoru míří trochu mimo mě. Ovšem scénky s chorobně ukecanou a naprosto nelogicky uvažující blonckou, xenofobním gayem Daffydem z waleského hornického městečka, vedoucí klubu Antišpekounů či se žárlivým asistentem premiéra vždycky zabodují. Naopak skeče ze skotského hotelu nejsou skutečně můj "cup of tea". ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Zvláštním, ale pro někoho typickým humorem se mohou, pyšnit právě britové. Každých z jejich široké škály sitcomů je o něčem jiném, přesto je humor stejný. Malá Velká Británie je typickým úkazem bravůrnosti dvou tvůrců, kteří se dokáží proměnit třeba v babku a žerete jim to, i s těmi jejich navijáky. Třiadvacetidílný seroš s parádními postavami, se kterými se rádi budete shledávat při každém novém dílu a k tomu perfektní humor! Radost tuhle ujeťárničku sledovat! Jen škoda sestupné tendence, především ve třetí sérii. ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej a vtipnej seriál a vůbec sem při sledování nepostřehnul že skoro všechny postavy hrajou jedni a ty samí herci: Matt Lucas a David Walliams. Nejvíc se mi líbí v seriálu ten borec na vozíčku jak vždycky: "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Ale tobě se přece tohle nelíbí." "Jo já vím." "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Tak dobře." A po chvíly: "Mě se to nelíbí." :-))) Prostě bomba, je tam i víc podobných věcí, ale to se prostě musí vidět. Sleduju to nahraný z HBO, nejvíc se mi líbí dabing Petra Rychlého. Uznávám, že při sledování daších dílů už seriál opakuje celkem dost stejných vtípků, takže časem to už může být vtipné. Viděl jsem: 1.-3. řada + díly v cizině a v USA 1x. Hodnocení 75%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy jsou Judy a Magie v Římě, řekne jim hotelový poslíček „buona sera“, v překladu „dobrý večer“. To ale nedává smysl, jelikož je den. Správně byl měl muž říct „buon giorno“ nebo „buon pomeriggio“. (Matej.Mirejo)
  • Režisér pilotního dílu Graham Linehan se v seriálu objeví ve scéně s premiérem jako reportér Whizzer and Chips. (HellFire)

Reklama

Reklama