Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Silný životní příběh se odehrává na pozadí drsné scenérie hor se vším, co je pro střední Slovensko typické – patriarchát, pytláctví, rasová nesnášenlivost, krádeže dřeva, ale hlavně ukazuje velkou soudržnost rodiny, víru, přátelství a lásku. Pokoj v duši je příběhem Tóna (Attila Mokos), který se po pěti letech vrací z vězení, kde si odseděl trest za krádeže. Přijíždí do rodné vsi a zjišťuje, že mnohé věci se změnily: s manželkou (Helena Krajčiová) se odcizil, pětiletého syna vlastně nezná, nemůže najít novou práci… Jeho přátelé z dětství – kněz Marek (Jan Vondráček) a podnikatel Peter (Robert Więckiewicz) se mu snaží pomoci v návratu do normálního života, ale mají své vlastní problémy a trápení. Tóno zoufale hledá východisko ze své situace. Šanci mu nakonec jako jediný dá majitel místní železnice, strojvedoucí Smejkal (Jaromír Hanzlík), který jako jeden z mála netrpí předsudky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (198)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Strasne slabucky je scenar k filmu : kriminalnik, co sa chce zaradit do zivota ..... to fakt asi nevieme vymysliet dobre a kvalitne scenare ? Kde su casy Vlcich dier, Svaka Ragana? ...... Herecke vykony hladat v tomto filme patri do sveta sci--fi, k tomu kopa chlapskych kecov a dristov o nicom. Aspon, ze priroda je krasna .... 7 % ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Scenárom aj réžiou kruto vzdialené od reality. Tí páni sa dívajú na slovenský vidiek a jeho obyvateľov odrhnuto od reality. Ako ministerskí pracovníci rezortu poľnohospodárstva čo riadia všetko zo stoličiek bratislavských kancelárií. Slovenskí chlapi a horali majú veru iného ducha a nie to, čo nám tu chcel režisér scenárista či Attila Mokos ukázať. Filmu urobila popularitu jedine Kirschnerka so svojim songom. slabé dva b. :( ()

Reklama

Angelino 

všechny recenze uživatele

Prvý dojem bol filme bol pomerne neutrálny. Až postupne sa to rozložilo, a to čo film zanechal v mojom vnútri začalo pôsobiť. Nie že by mal film až takú výbornú pointu, ale skôr o tom, že je o nás. A celé je to podané tak jednoducho a zároveň realisticky a emotívne. Som nesmierne rád, že sa naša filmová tvorba začína rozbiehať. K tomu krásna a poetická pieseň Janky Kirschner, jednoducho musím zaokrúhliť trochu neobjektívne nahor. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pokoj v Duši má obrovské šťastie a producenti môžu ďakovať predovšetkým Jane Kirschner a jej (fakt podarenému!) songu, ktorého sila však neustálou rádiovou rotáciou tiež stráca. Nielen dobrý marketingový ťah, ale je to aj najsilnešia súčasť filmu, spolu s prírodou a prostredím. To ostatné je typicky slovenské! Stereotypný námet, konanie a kŕčovitá psychológia postáv...Skratkovité, pár momentov totálne povrchných, trochu zbytočných, slovník ako spred 5O. rokov, vyústenie -ach jaj...Podporujem a prajem slovenskej kinematografii, ale už by aspoň raz mohla slovenská kinematografia dopriať mne:) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Pokud je umění natočit film o ničem, pak je Pokoj v duši jedním z nejumělečtějších snímků. Nádherná písnička Jany Kirschner mi evokovala výpravný příběh ze života, ale dostalo se mi útržkovitých scén, v nichž se místy odráží Križanova lyrika, ale celkově mozaika obyčejných strarostí nefunguje - namátkou zcela vyčpělý motiv psíčka/ štěněte. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (23)

  • Scenár filmu niesol podtitul "Súčasný príbeh o priateľstve a zrade“. (Raccoon.city)
  • Píseň "Pokoj v duši" se v červnu roku 2009 stala nejhranější písní na slovenských pohřbech. (Gogen)
  • Slávka Halčáková si vo filme zahrala malú postavu partnerky Roberta Wieckiewicza, ktorý stvárnil rolu najlepšieho kamaráta hlavného hrdinu, podnikateľa Petra. Nakoniec ale bola z filmu kompletne vystrihnutá, nakoľko jej postava odpútavala pozornosť od hlavného príbehu. (Zdroj: pluska.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama