foto

Helena Krajčiová

  • nar. 19.4.1975 (43 let)
    Skalica, Slovensko, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vyštudovala konzervatórium a VŠMU. Už počas štúdia dostala niekoľko hereckých príležitostí na divadelných doskách. Krátko na to sa stala členkou Slovenského národného divadla. Hoci tu vytvorila mnoho výrazných postáv napríklad v Tančiarni, Sekretárkach, Dome nad oceánom či Čerticiach, teda v najvychytenejších tituloch, dala výpoveď a odišla na voľnú nohu.

Účinkuje v Slovenskom národnom divadle, na Novej scéne, v Štúdiu L+S a hosťuje v HaDivadle v Brne. Na Novej scéne si zahrala hlavnú postavu v muzikáli Hello, Dolly!. Spolupracovala napríklad s Petrom Lipom a vystupuje tiež so skupinou Fragile, kde sedem hudobníkov a hercov spieva "a capella", teda bez sprievodu hudobných nástrojov. V roku 2004 získala hereckú cenu Talent.

Momentálne je vychytenou seriálovou herečkou. Hrá Scarlet Balážikovú - referentku na malej policajnej stanici v seriáli televízie JOJ Profesionáli, v Paneláku stvárňuje barmanku. Zahrala si aj v seriáloch TV Markíza Áno, miláčik a Ordinácia v ružovej záhrade.

Zdroj: Forza Production House

Herecká filmografie

Filmy

2016 Rudý kapitán
2009 Pokoj v duši
2006 Veľké šťastie
2001 Vadí nevadí
1999 Rozprávanie neznámeho človeka (TV film)

TV seriály

2018 Ministři (TV seriál)
Vyznamenanie (E12)
Extrémisti (E11)
Ploštica (E10)
další epizody (12)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
2011 Zita na krku (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
Profesionálové (TV seriál)
Áno, miláčik! (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)

Dokumentární

2016 Richard Müller: Nepoznaný

TV pořady

2017 Záhady tela (TV pořad)
2016 Deň otvorených dverí 2016 (TV pořad)
Tvoja tvár znie povedome (TV pořad)
Zlaté časy (TV pořad)
2015 Šťastné a veselé Vianoce s Markízou (TV pořad)
2009 Partička (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace