Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andymu je čtyřicet, pracuje ve skladu prodejny elektrospotřebičů, sbírá komiksové postavičky, a co se týče sexu, je stále panic. Když byl teenager, párkrát to nevyšlo a pak už nějak ztratil chuť to pořád zkoušet. Andy je celkem spokojený, ale jednoho dne se prořekne před kolegy z práce. Jeho spolupracovníci se mu za to zpočátku vysmívají, záhy ale nastupuje do jejich intenzivního školícího kurzu, který ho má přivést k jedinému cíli - ke ztrátě panictví. O některých věcech je ale snazší mluvit než je realizovat, což po sérii bláznivých a vtipných erotických selhání potvrdí i Andy a jeho kolegové. I když seznámení se sympatickou Trish by se možná mohlo proměnit v něco hlubšího. Jenže zkuste své holce přiznat, že jste ještě panic. Těžko se to říká v osmnácti, a co teprve ve čtyřiceti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (487)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Apatow je pašeráků král a 40 let panic je jeho nejlepším kontrabandem. Propašovat do takto obhroublé komedie existencialní problémy s dospíváním, tak to si žádá schopnosti ostřílených mexických pašeráků drog. Navíc přitom Apatowův pohled na věc není ani trochu povrchní, ale naopak dokáže jasně a věcně pojmenovat zakopaného psa. V tomto ohledu brilantní. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Judd Apatow točí "velkolepé" (nebo spíše přerostlé) komedie, jsou pekelně dlouhé, mají originální námět, sprosté jsou jak to jen jde, hrají v nich hvězdy nejtěžšího kalibru a vždycky se utopí ve vlastní štávě! Čím to může být? Režii ne, ta je pohodová a klidná, nikam diváka netlačí. Scénáristicky zvládnuto průměrně, nění to nijak vtipné, ale trapných scén je jako šafránu. Herecky taktéž ne, Steve Carell se narodil pro vtipné role a jeho kolegové z práce na trojku. Na jedničku to totiž umí bůh, na dvojku ti nejlepší z nejlepších a na trojku ta většina, co hraje v podobných "béčko-céčkách". Takže teda, kde je ta ona chyba? Netroufám si tvrdit, ale možná by bylo dobré se zamyslet, pane režisére, a nesnažit se do svého debutu vtlačit úplně všechno, co vás napadne. Máte na to ještě spoustu času. Přesto Virgina hodnotím velkem vysoko, stačí se podívat, jak to mohlo dopadnout - český ekvivalent panic je nanic je totální sux! ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie toha nabízí opravdu hodně. Jejím problémem je, že toho možná nabízí až moc. Zde platí, že méně je někdy více. V závěru jsem se nemohl zbavit pocitu, že už mě další zkomplikování děje opravdu nezajímá. Vypustit pár zbytečných scén, byl by to stejně vydařený film jako Knocked up. I tak je 40 Year Old Virgin důkazem toho, že komedie o ztátě panictví lze natočit jinak, kvalitně a důstojně. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemně oddechová komedie, která byla k mému velkému překvapení i místy docela dost vtipná. Veškeré vedlejší postavy mají neskutečné hlášky a Steve Carell je sympaťák a navíc mi neskutečně připomínal jednoho profesora, a to vzhledem i vystupováním, kdoví jestli není taky panic. V rámci žánru pokleslých komedií je těžké cokoli vytýkat. Trošičku to možná chtělo zkrátit, vystříhat ty romantické nesmysly a mohlo to být klidně za 4*. Komediie je určitě jako šitá na míru veškerým panicům i tomu nepočetnému zbytku, co se mezi zdejšími hodnotiteli vyskytuje. Vše je zde maximálně přetaženo za vlasy, ale to se v komediích dělat musí. Lepší 3 *. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Odteď je můj pták tvůj pták. Seženu ti číču." S vědomou převahou člověka, který o panictví přišel o nejeden týden dříve, než čtyřicetiletý jojošampion Andy, jsem očekával třeskutou zábavu a urputnou panicovu snahu o prvotní coitus. Místo toho jsem měl možnost sledovat týpka, kterého první zasunutí příliš netrápí a pouze pod tlakem kamarádů vyráží na nepříliš zajímavý lov. Nuda to sice není, ale já jsem byl ochoten bavit se mnohem víc. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (27)

  • Českou stopou ve filmu je plakát na hru Mafia, který je možné zahlédnout v obchodě s elektronikou. (Brousitch)
  • Ve scéně, kde Andy (Steve Carell) podstupuju depilaci, herec málem přišel o bradavku. Vosk drží totiž tak pevně, že se při depilaci musí bradavka potřít vazelínou, což komparzistka neudělala. Naštěstí par okamžiků předtím, než strhla vosk i s bradavkou, ji někdo ze štábu zastavil a poukázal na tento fakt. Na komparzu totiž komparzistka lhala o tom, že ví, jak depilovat. Když se ji při natáčení scény ptali, jaké že vlastně má zkušenosti, odpověděla, že jednou depilovala záda svého bratra. Steve Carell to uvedl z Graham Norton Show (od r. 2007). (ČSFD)
  • Režisér Judd Apatow prozradil recept na nečekaný úspěch filmu. Při preview filmu si nahrál reakce publika na magnetofon a pak podle nich film upravil ve střižně. Scény, které měly chladnější odezvu buď zkrátil nebo úplně vypustil. (don corleone)

Související novinky

Judd Apatow se vrací k režii

Judd Apatow se vrací k režii

01.02.2019

Po delší odmlce se slavný americký producent a režisér kultovních komedií Zbouchnutá nebo 40 let panic Judd Apatow vrací k režii. Přichystal si novou komedii pro komika a člena SNL Peta Davidsona,… (více)

Ďalší všemohúci smrteľník

Ďalší všemohúci smrteľník

27.08.2005

Keď sa reportér Bruce v podaní Jima Carreyho na krátky čas vžil do kože Boha, štúdiu Universal Pictures to celosvetovo vynieslo 485 miliónov dolárov. Že je na ceste pokračovanie neprekvapí nikoho, no… (více)

Reklama

Reklama