Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zimní Krkonoše skýtají mnohé nástrahy, zvláště při přehnaných obavách z jejich zrádné nádhery. Poněkud nehrdinským hrdinou tohoto neobratně a nezáživně natočeného snímku je poštovní doručovatel, jenž se stane dobrovolným členem Horské služby. Teprve ve vánici překoná svůj strach z lavin, když zachrání život dvěma turistům, které zaskočilo náhle zhoršené počasí... (Lexikon českého filmu)

(více)

Recenze (35)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych být ladným sjížděčem zasněžených svahů, ale mé pozadí se setkává se zemí příliš často na to, abych tento sen někdy uskutečnil. Snímky z hor mne však baví a z tohoto záchranářského kousku na mne pomrkává přesvědčení, že hercům větřík zákeřně pronikl pod Jägerovy drtiče mrazu a já jsem chvílemi spontánně mrznul s nimi. To se někdy stane, když meteorkáři ze Sněžky na chvilku zaspí. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení v tomto dobrém českém filmu. Lze zde spatřit i pozdější nezapomenutelnou legendu českého bigbítu sedmnáctiletého Petra Nováka v roli studenta Hanouska v náročném horském terénu. K dalším přednostem patří milá autenticita záběru krás Luční boudy a jejího okolí. Herci jsou skvělí, tak i z těchto důvodů film za vidění opravdu stojí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S čistým svědomím dávám 4*. Hory z nás nemají strach..jen lidé si myslí, že si je podmaní...Samozřejmě, že stáří snímku je znatelné, avšak poutavost příběh neztratil ani po tolika letech. Příjde mi líto, že v dnešní době se u nás netočí obdobná dramata z našich hor. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Filmy, které jsou poctou záchranářům, mne téměř vždy berou za srdce. Duba natočil film nikoliv na efekt, ale jako hold těm, kteří překonávají svůj strach, aby pomohli jiným. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Strach, odvaha, frajerství a vytrvalost. Krkonoše romantické i zrádné. Vynikající drama, postavené na okamžiku života a smrti. Film s aktuálním přesahem a dnes již také cennou dokumentární hodnotou. Josef Mixa v roli, která patří k těm nezapomenutelným. Spíše úsměv než smích pak do filmu vnáší také vedlejší figurky v podání Vladimíra Menšíka a Josefa Hlinomaze. Častější uvádění v rámci televizního vysílání by rozhodně nebylo na škodu. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, ale realisticky vykreslená zápletka odehrávající se v horách, kde se počasí mění každou chvíli. Pokus o drama tříští některé zbytečné vtípky, i když některé dialogy pobaví: "-Hory jsou hory. / Ale já jsem od Pardubic. Proč někdo nehoruje pro rovinu?" Podobné filmy:Synové hor. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tenhle český "Survávjl" mě celkem nadchnul. Příběhově velmi dobře postavené, děj nepostrádá spád a napětí. Během epesní krkonošské fujavice a metelice sledujeme příběhy několika ztracených skupin i jednotlivců a samozřejmě práci našich hrdinných synů hor. Jednotlivé mikropříběhy tvoří vcelku rozumný a napínavý rámec - a podotýkám, že ze všech nejblíže mi byla story autobusáka Toníčka. Když se pohádám s přítelkyní, dělám nemlich to samý. Ať je venku mínus čtyřicet, vánice, padaj kroupy nebo fučá vietor z gor, seberu se a jdu... dokud mě to nepustí :) Jenom se obávám, že by mě má současná partnerka hledat nešla a nechala mě celkem v klidu umrznout pod smrkem. Uplně jí slyším, jak říká: "No, co jsem mohla dělat? Vždyť tam byla taková zima." No nic, končím osobní vložku a na konec dodávám: 3,5 hvězdy. A vzhledem k tomu, že mám rád nedokonalou barevnost starých filmů, zaokrouhluju nahoru. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Herci si museli užít své. Bylo na všech vidět, že toho mají plné zuby. Horská služba ukázala svojí profesionalitu a sehranost. Od těch studentíků jsem neočekávala nic jiného. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Hodně povedené dobrodružné drama z prostředí zasněžených Krkonoš a o statečnosti obyčejných chlapů, členů Horské služby, kteří dělají neobyčejné věci. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Špindl, Luční atd. jak vypadaly zamlada nebo ještě kousek předtím. Jeden poštovní doručovatel byl hrdinou i na Šumavě u Klostermanna v příběhu možná zajímavějším, ale toto bylo opravdu spontánní. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nadherna zasnezena drama, kde vystupuje postovy dorucovatel ako clen Horskej sluzby. Hory a velhory z ludi nemaju strach, ludia im strach nikdy nenazenu. Naopak to ale plati : 78 % ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film, ktery vzdava hold horskym zachranarum. Atmosfera kalamity je velmi autenticka a clovek souciti s navstevniky Krkonos. Zajimave herecke obsazeni, skoda slabsich dialogu a absence vetsiho napeti. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k době svého vzniku silný nadprůměr. Melan, (Jindřich Hartmann), hlas propůjčil Jiří Bruder. Student Pěšina, (Petr Novák), hlas propůjčil Petr Kostka. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Čo to je za vola, čo sem dá takýto obsah. Recenzia v obsahu, naviac nepravdivá, pretože film vôbec nie je nezáživný a neobratne natočený, ale k príslušnému roku vzniku úplne primeraný. Skôr patrí k tým lepším a dokonca sa objavilo aj zopár adrenalínových scén. Teda do tej miery, ako sa to v Krkonošiach aj s trikmi vôbec dá. Na lepšie tri hviezdy. –––– Dokud je kalamita, bude to jako na vojně. Každý dostane svůj denní příděl a s tím musí co? Vystačit. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Dost slušné i po dlouhých desetiletích. Vlastně nebarevný film má atmosféru nové etapy po válce, kdy se lidé v šedesátých letech chtěli a hlavně uměli bavit :) . Jinak Menšík se na hory moc nehodil - tomu seděli jiné habitaty více :) . Jinak solidní příběh o poctivosti a Krkonoších. 67%. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Mockrát jsem tento film viděl černobíle a tak mě po letech překvapilo, že je barevný. Film se docela povedl. Dobré bylo obsazení Ivo Palce do role lyžařského začátečníka. Zahrál to velmi přesvědčivě a od první chvíle je jasné, že si šlape do hor pro nějaké potíže. Vždyť ve filmu ani jednou nestojí na lyžích, jen si je veze na provázku jako pejska. I Josef Mixa se své role dobře zhostil. Jeho váhání v kritických okamžicích působí věrohodně. Celkově je film dobře natočený, má zajímavý přiběh, děj má spád a herci nezklamali. ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Film je poctou těm, kteří v horách zachraňují lidské životy. Já si jich cením dvojnásob, neboť jsem na lyžích stál naposledy před nějakými třinácti lety a nemůžu říct, že bych na to vzpomínal nějak moc rád. A navíc si to neplánuju v nejbližší době zopakovat. Spíš mě zaráží podivné chování těch, které má horská služba na starost. (SPOILERY) Chlápek nelyžař se v počasí, ve kterém by krysu nevyhnal, dostane k nějaké horské chatě, a když se dozví, že chata, ve které má být, je pár kilometrů od místa, kde se právě nachází, rozhodne se, že bude s bílým peklem bojovat dál. Partě nějakých bláznů je úplně jedno, že vyhlášen zákaz vycházení, a rozhodnou se uspořádat vánicovou párty. Proč se ty lidi chovají tak pitomě? Byl scénář napsán podle skutečných událostí? Pokud ano, ztrácím víru v lidský rozum... 75% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej film s padesatkovym vizualem. Na horach zacne foukat, horska sluzba strasi, prazaci na to prdej a vyrazej do terenu. Takze za par minut je prusvih na svete...a cely zbytek filmu se ruzne hledaji vselijaci lide ve snehove bouri. :) P.S.: Synove hor od stejneho rezisera mi prisli lepsi... 4- ()

Reklama

Reklama