Reklama

Reklama

Druhá světová válka v barvě

(seriál)
  • Česko Druhá světová válka barevně a v HD (více)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Uvidíte kolorovaný záznam dramatických událostí z 2. druhé světové války ve vysokém rozlišení. Prostřednictvím nejnovějších technik restaurování a kolorace máte nyní možnost zhlédnout příběh 2. světové války z nové barevné perspektivy. Během tvorby pořadu byla pečlivě ověřena historická správnost všech vojenských a civilních barev a před kolorací byly zrestaurovány do nejvyšší kvality. Tato snaha dosáhnout dokonalosti spolu s nedávným zveřejněním nových válečných fakt a objevy nových archivních záznamů nám umožňuje ještě hlouběji proniknout do podstaty největšího světového konfliktu. (Viasat)

(více)

Recenze (59)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Prvýkrát odhalené "farby vo vojne" nahliadajú perspektívne inakosťou, ako tomu bolo doposiaľ. Seriál ich využitým zrýchľuje dynamiku, prerozprávava konflikty rýchlejšie, spomína a rozvádza udalosti až do podstaty problému. Veľmi okrajovo, ale nezaujato. Ťažko nájsť ten najsprávnejší a najprehľadnejší model histórie ako výkladu dejín. Jedni hovoria o chronológii, druhý hĺbkovo s jednou tematikou, iní sa snažia o portréty kultov osobnosti poprípade míľnikových momentoch, ďalší, ako títo britskí tvorcovia o ich vzájomne sa prepojenú kombináciu. To možno považovať v konečnom dôsledku za najväčšie plus aj mínus tohto dokumentu. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní dokument o druhé světové válce, kde klasické výpovědi aktérů a obvyklé černobílé snímky nahradil kvalitní barevný obraz dobových záznamů, sympatická grafika a příjemně znějící komentář. Řekl bych, že dokumenty jako je tyto by bylo dobré pouštět mladším generacím ve školách, nicméně jelikož se 2. světové válce věnuje méně školních hodin, než kolik má dokument dílů, bylo by to pro školství asi "plýtvání" časem. Jakkoliv je druhá světová válka fascinující a dnešní "kultuře" a zábavnímu průmyslu vděčná, doufám, že se nikdy nedožiju ničeho podobného (a jelikož máme dobu atomu, tak asi skutečně ne..). ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro neznalce velmi dobře udělaný seriál, kde člověk musí smeknout před tím, kolik záběrů se podařilo najít, a jak ústrojně jsou sestaveny do vyprávění příběhu. A že se scenáristé snažili a některé představené situace jsou skutečně gradovány jako ve filmu (hodní, zlí, ústup, útok, špatné počasí, vítězství). Jen mi ale někdy přišlo, že i přes tu sumu informací a záběrů (společně s ruchovými efekty) se občas vkrádá nuda, že ne vždy mne to zajímá naplno. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Takže nejdříve k obsahu: Třináct dílů postupně vyprávějících průběh druhé světové války. Autoři se snažili rozmělnit kontinuitu jakoby ucelením jednotlivých tématických dílů, asi aby i nově příchozí divák nestrádal, jelikož předchozí díly neviděl. To se ale úplně nepovedlo, někdy se objevují hluchá místa (aby se nafoukl obsah daného pokračování na příslušnou stopáž), jindy se obsah částečně překrývá s jinými díly. A zpracování? Hlavním tahákem mají být kolorované verze dobových záběrů, které tvoří kulisu promítanou bez přímé souvislosti jako ilustrace. Některé záběry by mohly být i původně barevné, naopak na těch s nízkou kvalitou je poznat, že byly obarveny a samozřejmě velmi zřetelné je to u těch, kde je kouř, mlha či oblaka prachu. Většina historických filmů je zprofanovaných a k vidění v kdejakém jiném dokumentu (ovšem černobíle), v rámci cyklu se navíc některé scény opakují. Obraz oživují občasné průstřihy na mapy ilustrující různé frontové situace. Hloubka informací je očividně cílena na běžného diváka bez větších znalostí a najdou se i drobné faktické nepřesnosti. V českém dabingu pobaví občas nevhodně zvolené výrazy či nepřesné konstrukce (například použití slova naoplátku namísto naopak), čehož si člověk všimne predevším, pokud cyklus vidí po několikáté. To ale nelze původním autorům vyčítat, takže na průměrném tříhvězdičkovém hodnocení to nic nezmění. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dokument, jehož síla leží v kolorovaných záběrech, bohužel vesměs už někde viděných, a nepříliš zajímavých. Faktická stránka prakticky neexistuje. Minimum map a dat stěžuje orientaci v událostech, a když už komentář něco přiblíží, tak jen všeobecně. Výbornému francouzskému seriálu Apokalypsa: 2. světová válka, tohle nesahá ani po kotníky. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Obrázek pro český obal dokumentu je použitý jeden z wallpaperů pro hru "Call of Duty: World at War". (Kacko15)

Reklama

Reklama