Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví příběh zprvu zcela nenápadného mladého muže Oskara (Kryštof Hádek), který se v podstatě ničím nevymyká svému okolí – má rád počítače a kamarádku své sestry, dívku Lucii. Tu ovšem jenom zbožně pozoruje dalekohledem z okna na půdě. Jinak podstupuje všechno jako každý jiný běžný student, utkává se se svým profesorem (ve filmu se jmenuje Smrtka a neodolatelně ho hraje Petr Čtvrtníček), má problémy s vlastní sestrou a s rodiči. Oskar má kamaráda Filipa, který se přece jenom o něco víc vyzná. Po jednom z večírků se hrdina rozhodne radikálně změnit svůj životní styl. Koupí si nové oblečení, chodí do fit centra, svých znalostí v oblasti počítačů využívá k různým podnikatelským aktivitám. Díky nim se seznamuje s mnoha atraktivními ženami, které okouzluje víc, než jako počítačový "expert", svým mládím a nezkušeností... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (245)

Akaja 

všechny recenze uživatele

Hádka mám ráda, snažil se film zachránit, ale nezadařilo se. Hloupý scénář, naprosto zbytečná postava kamaráda, jehož problémy se semaforem a přítelkyní snad měly pomoct vykreslit něco, co se vykreslit nepodařilo a hlavně příšerná Šinkorová. Ale byla tam dobrá hudba, Holý nezklamal. Na usínání v posteli proč ne... ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Obyčejná teenagerská komedie, která staví na hlavní postavě v podání Kryštofa Hádka. Ten, upřímně řečeno nepodává vůbec špatný výkon a je jakýmsi plusem snímku. Nicméně, dějovitě je to velice chaotické a nevyrovnané. Divák se málokdy zasměje a spíše se celou stopáží těší na konec, který je ale opravdu "nijaký". Tudíž, žádný filmový zážitek se opravdu nekoná. Spíše si myslím, že režisér Karel Coma sázel při natáčení filmu na známé tváře (především ženského ražení). Osobnosti jako Gabriela Partyšová, Daniela Šinkorová, Lucie Váchová, Kateřina Průšová, Michaela Maurerová, Eva Ujfaluši atd. se ukazují v pravém slova smyslu, a to byl s největší pravděpodobností i záměr režiséra. Celkově hodnotím jednou *. ()

Reklama

joker2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o teenagerskou komedii, což je žánr, který se v ČR na přelomu roku 2005 a 2006 velmi rozmohl (Panic je na nic, Rafťáci, Experti). Neviděl jsem všechny filmy tohoto žánru (vlastně kromě Snowboarďáků, kteří tento trend nastartovali jsem viděl pouze Experty), takže nemohu srovnávat. U Expertů jsem se ale bavil - možná i díky tomu, že jsem od nich nic nečekal. Potěšil mě Hádek, Foret i Čtvrtníček. Nejedná se o film, na který se vyplatí jít do kina, ale v televizi neurazí. Témata filmu jsou dvě: První pojednává o škodlivosti alkoholu na lidskou psychiku - film je v tomto případě trochu nadsazený, Hádek nemá problémy s tím přestat pít (nic jednoduššího na světě neexistuje) a dokonce bez alkoholu funguje na 190%. Druhým tématem jsou počítače a sex - zde vzniká nejvíce komických situací, kdy na první pohled to vypadá, že jde o počítače, ale nakonec jde vždy jen o sex. Návštěvy Hádka u jeho klientek jsou velmi nápadité a na každou další scénu jsem se vyloženě těšil. Ačkoli skutečný kontakt byl pouze naznačen, přesto šlo z kontextu pocítit sílu okamžiku. Takže nakonec jen morální ponaučení - nepijte, pracujte a budete mít sex... ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

A ejhle!! Po plavbě v kinech vplula na televizní obrazovky nekontrolovatelná kocábka, rozbitá snad všude možně. Neomluvitelně nestravitelní, ať se podíváte z kteréhokoliv úhlu, Experti aneb dezorientovaný Hádek a spol. v alkoholicko-superstarovém oparu. Nenáročná oddechová zábava pro mladé se ani v nejmenším nekoná!! Z oprav domácích počítačů se pro mladého Oskara stane zajímavá živnost, opepřená postelovými hrátkami s jejich vdanými a opuštěnými majitelkami. Tahle banda idiotů, tedy Oskara a jeho přátel, včetně tvůrců, kteří podle všeho vyrostli na Mladých a neklidných a stočtyřicátá devátá epizoda Esmeraldy je zřejmě jejich vysněná meta, po celou dobu směřuje jen k šokujícím dialogům a infantilním scénám v zajetí orgasmů!! ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Kriste, to snad není možný jak češi mohou natočit takovou ubohost. Tohle je jeden z těch filmů, který mě dokáže vážně zničit náladu a pokaždé nevěříte svým očím ani uším. Absolutně o ničem, nevýrazné postavy, mizerné dialogy a jako žánr komedie ani náhodou(uvedu například scénku s mobilem, jež byla naprosto trapná a ještě k tomu mizerně a násilně podaná…). A navíc, aby toho nebylo málo, tak na některých místech ani kameraman nedokázal zaostřit, a to už je u takového odpadu vážně ubohost. Na film jsem se podíval hlavně kvůli doporučení svého kamaráda, který říkal, že je tento film dobrý, ale po zhlédnutí se ptám v čem? Zbytečný film a opravdu never more.... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (24)

  • Film mal štyri verzie scenára. Jeho distribučný podtitulok "Sek' jsem sexem!" odkazuje na hrdinov, čo unikajú pred sexom.
    (Raccoon.city)
  • Teenagerská komedie s Kryštofem Hádkem se natáčela v pražských čtvrtích Bubeneč a Dejvice i v prostorách hradčanského Gymnázia Jana Keplera. (Pumiiix)
  • Režisér filmu spomína: "Film sa pôvodne volal Expert - moji producenti chceli za každú cenu nadviazať na Snowboarďákov, a tak ho bez môjho súhlasu premenovali na film Experti. Moja argumentácia, že je to chyba, že takto cielime na iného diváka, nikto nebral vážne. Keď sa v kinách objavovali štvorročné deti, ktoré čakali Snowboarďákov 2, tak pochopili, že niekde urobili chybu, ale to už bolo neskoro." (Raccoon.city)

Reklama

Reklama