Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrozná zpráva se šíří světem! Na Zemi nastala obleva. Led taje, a jestli zvířata nepřejdou na konec údolí, kde je prý velká loď, všechna se utopí. Za záchranou jdou společně mamut Many, lenochod Sid a tygr Diego. Každého sužuje nějaké trápení. Many má obavu, že je poslední svého druhu, Sida trápí, že k němu nikdo nechová respekt, a Diego, i když je to tygr, který se nikdy ničeho nebojí, se bojí vody, protože neumí plavat. To se ale snaží před ostatními utajit... Cestou potkají dva vačičáky s jejich sestrou Ellie. Many se začne radovat, protože jejich sestra je mamutice. Má to ale jeden malý háček, ona si myslí, že je vačice, a jen tak si to nechce nechat vymluvit. Když už Ellie konečně pochopí, že asi vážně není vačice, nechce zase s Manym nic mít. Jenže to by nebylo to nejhorší: zdá se, že putovníci už nedojdou cíle, uvízli na plujícím ostrůvku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (543)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Mňo, málokdy se vidí ve filmu něco více otravnějšího, než byla ta dvojice vačičáků. Už od prvního záběru mi pili krev. Škoda, že je Diego nesežral (a sakra, spoileruji...) Jinak to bylo celkem koukatelné, samozřejmě, že na jedničku to nedosahovalo ani omylem, ale nějaký extra velký průšvih se taky nekonal... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"If anyone asks, there were fifty of 'em..and, uh..they were rattlesnakes." Nezakrývám sentiment, který ve mne přebývá. První díl byl, je a bude klasikou mezi animovanými rodinnými filmy. Jasně, dvojka je o tom samém, místy hodně infantilní, místy by se člověk skoro bál. :) Mně se to líbilo, Mannymu určitě taky..jen veverka Scrat by možná uvítala jiný průběh! :) "I believe I can fly!" ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po komerčnom úspechu animovaného filmu "Doba ľadová" z roku 2002 sa dalo čakať, že sa vyprodukuje aj pokračovanie. Presne tak sa i stalo. Po necelých štyroch rokoch sa na plátna kín dostáva "Doba ľadová 2". Príbeh mamuta Mannyho, šabľozubého tirga Diega a ukecaného prehistorického leňochoda Sida pokračuje. Je to natočené v tej istej kvalite, ale už to nemá tú vtipnú sviežosť ako pôvodný film. Ale to snáď nikoho neprekvapí, veď tak to pri druhých dieloch býva. *** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Rovnaká pohodička ako pri jednotke. Opäť som sa veľmi zasmial takže nieje o čom...........Soundtrack John Powell: 1. The Waterpark ,2. The Vulture of Doom ,3. Migration ,4. Call of the Mammoth ,5. Sad Manny and The Possums ,6. Manny and Ellie Meet ,7. Traveling with Possums ,8. 12 Ton Mammoth and A 10 Ton Possum ,9. Attack From Below the Ice ,10. Extreme Possum ,11. Who Will Join Me on the Dung Heap? ,12. Log Moving ,13. Ellie Remembers ,14. Foggy Balance ,15. Goodnight Sweet Possums ,16. Kidnapped ,17. Sid's Sing-a-long ,18. Food Glorious Food ,19. The Boat and the Geysers ,20. The Dam Breaks ,21. Ellie Gets Trapped ,22. Manny to the Rescue ,23. Rescues All Round ,24. Scrat to the Rescue ,25. The Water Recedes ,26. Mammoths ,27. With the Herd ,28. Into the Sunset ,29. The Pearly Gates ,30. CPR ,31. Mini-sloths Sing-a-long ,32. The Meltdown , ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek raději podotknu, že první díl Doby ledové mě moc nenadchl a ke shlédnutí dvojky jsem byl spíš donucen, než, že bych stepoval u kina nedočkavostí týden dopředu.. O to větší překvapení mě čekalo při pokračování eskapád třech potrhlých přátel, jedné veverky a třech vačic. Příběh je prostý. Otepluje se, a tak začíná čas oblevy. Z ledovců se vytváří vodní plochy a celá animovaná fauna si užívá přírodního akvaparku. Ale jen do chvíle, než si uvědomí, že jí hrozí utonutí. A proto se všichni musí vydat na dlouhou cestu, mimo dosah tajících ledovců. Během cesty potkávají lenochod, mamut a tygr další přátele v podobě dvou vačic a mamutice, která si myslí, že je také vačice. Z toho vyplývá hromada zábavných eskapád, mísících se s problémy mamuta Mannyho. Příběh je opravdu jednoduchý, ale i přesto zábavný. Nejvíce opět pobaví oblíbená veverka Scrat, ale i ostatní postavy nejsou špatné. Animace byla úmyslně ponechána stejná jako v předchozím dílu, pouze s mírnými úpravami. Sice se některé prvky nepovedli, především tání ledovců mi přišlo fakt hodně divný, ale i přesto se dá animace hodnotit jako nadprůměrná. I přes drobné výtky mě však tento film dokázal zaujmout a velmi příjemně překvapit a nebýt triviální příběhové linie, vysloužil by si možná i 5*. Takhle zůstává na nadprůměrných 4*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. března 2006 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Po Době ledové přijde Obleva

Po Době ledové přijde Obleva

24.10.2005

Studio Fox si prvním dílem Doby ledové přišlo na vcelku slušný peníz. Práce na jejím pokračování jsou v plném proudu, i když nad celým projektem bdí pouze polovina původní režisérské dvojice Carlos… (více)

Reklama

Reklama