Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malá Terezka přijíždí na prázdniny k babičce a dědovi, kteří tvoří svéráznou dvojici. Zatímco děda Malý, vesnický všeuměl, se celý život pokouší, samozřejmě marně, létat na rogalu, jeho žena vše shovívavě pozoruje a v klidu přitom pokuřuje doutníky. Prázdninová pohoda však netrvá dlouho. Místní zbohatlík a nepoctivec Napakunk chce, aby mu děda vyřezal sochu jeho dcery Pepiny v životní velikosti. Děda však odmítne. Pepina je totiž tak tlustá, že nenajde tak silné dřevo. Další den proto Napakunk porazí památnou lípu, pod níž se kdysi děda seznámil s babičkou, a přiveze ji dědovi. Ten ho však vyhodí a rozzlobený lakomec v noci zničí strašidelný park, který děda vyrobil pro Terezku. Té se podaří zachránit jediné dřevěné strašidýlko, Cvikýře. Ten nečekaně obživne a předvede Terezce své zázračné dovednosti. Nemůže sice konat dobré skutky, jen strašit, ale i toho dokáže Terezka využít. Od té chvíle se Napakunk stává obětí soustředěného útoku zlomyslných kouzel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Vždycky jsem potají záviděl malé Terezce ty strašidla, jak pro ní její děda udělal :-). Zajímavá herecká dvojice Hrušínský st.-Štěpánková, která působí dost různorodě a komicky. Nesmím také zapomenout na let rogalem a nežádané obarvení vlasů malé Terezky. Nevím proč, ale když někdo řekne, že tetování a resp. snaha zbavit se ho je bolestivé, vždy si vybavím scénu s panem Dočolomanským... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem našla odvahu na reprízu a došla jsem k obratu, Cvikýř už mi tolko nevadí. Pořád to není žádný zázrak, ale solidní duo Hrušínského a Štěpánkové má své chvilky, obzvláště doplněné Dočolomanským, a casting taky vyloženě nesáhl pro Šulajovou vedle. Nicméně je pořád poměrně škoda, že jde patrně nechtěně více o sociálně realistickou sondu do života jedné malé obce a jejích obyvatel, nežli od nápaditou pohádku pro mládež. Pohádkově hravá zůstává převážně jen zdařilá Soukupova hudba a několik rekvizit jejichž show ideálně upomíná na to nejlepší, co nabízelo v plné míře již dobrodružství při Tajemství hradu v Karpatech. ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Scéna s holubem a hadrem. 😄 Já myslím, že to je velmi příjemný film, který hezky uteče. Film pro děti začíná tam, kde jsou kouzla a čáry. Poznámka: Film je i plný hlášek a zajímavých situací. Hláška: Legendární hláška "grázl", mě stále baví. Aneb jak naučit děti R. 😄 Poznámka: Musí se nechat, že se to vážně povedlo. 👍 Poznámka: Vlastně tu není nic, co by nefungovalo. Hvězdiček 5 ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch slabších československých pohádek, nejspíše kvůli scénáři, protože jak už jiní psali, velkých jmen tu najdeme dost. A i když se Rudolf Hrušínský snaží, seč může, a Jana Štěpánková mu zdatně sekunduje, komediálních prvků tu tolik není a občas nevíte, co že chtěl vlastně film dětským divákům říci. I hlavní zápletka je taková všelijaká. Možná by to ještě zachránil zdatnější režisér, protože, ruku na srdce, Radim Cvrček za svoji kariéru nic výraznějšího nenatočil. Ale nestalo se. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Strašidla z vikýře jsou veselou pohádkou pro malé i velké. Každý se snad někdy těšil na prázdniny k dědovi a babičce (i já nejsem vyjímkou). Nejinak tomu je i v případě malé Terezky, která touží po nějakém kamarádovi. To se jí jednoho večera splní a pak už začíná jedno dobrodružství za druhým... 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Natáčeno v obci Machová v okrese Zlín. Dále v obcích Kojetín a Mysločovice, na zámku Račice, lomu Drysice a Kroměříži. (Vitex26)
  • Pracovní název filmu byl Strašidlo z Vikýře. (Keldak)

Reklama

Reklama