Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Juto 

všechny recenze uživatele

Vážny príbeh vyrozprávaný v obyčajnom retrospektíve, bez pochopenia postáv a bez záujmu o povahu pravdy a s malým množstvom emocionálneho presahu. Scény zabíjania sú pokojné a nedávajú zmysel návalu adrenalínu u páchateľov alebo obetí. Laura Prepon má v celom filme jeden výraz, čo filmu nepomáha. 4/10 ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR, SPOILER. Snímek výstižně charakterizují komentáře kOCOURA nebo DaViD´a 82, tento námět by si rozhodně zasloužil invenčnější zpracování, než jaké předvedli Bender a spol. Jen si dovolím drobnou poznámku - v závěru snímku se dozvídáme, že titulní hrdinka si odseděla svých 12 let a v roce 2004 byla propuštěna na svobodu. Tolik dovětek filmu. Skutečná Karla Homolka byla v Kanadě vystavena neustálým (a dost pochopitelným) útokům ze strany veřejnosti i rodin Bernardových obětí a rozhodla se přestěhovat - světe div se - do vlasti svých předků, České republiky. Dnes tato dáma podle jedné verze údajně v klidu a pohodě žije v Berouně. Andrej Drbohlav v "Psychologii sériových vrahů" (Grada Publishing, 2013) zase uvádí, že po propuštění si změnila jméno na Leanne Tealeovou, výhodně se vdala, v roce 2007 se jí narodil syn a v současnosti studuje na univerzitě. Zdá se mi to, nebo jí spoluúčast na dvou vraždách a zabití vlastní sestry přišla docela lacino? ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Před 10-15 lety by místo Laury Prepon hrála Karlu jednoznačně Sharon Stone. Tahle herečka s vysokým IQ(někdy to vypadá naopak...) by z postavy Karly udělala dokonalou potvoru, která při každém pohledu zmrazí každého muže a hodně by tak navázala na svou postavu ze Základního instinktu. Bohužel Sharon už je trochu více a její vzhled není co býval. Pro mě však Laura nehraje jak by měla a její chameleonský převlek se neustále tváří, že ona je oběť (bezbranná a zneužívaná). Jinak film působí zajímavě a např. já jsem se moc rád dozvěděl o tom, že nejen americké ženy umí být vypočítavé a všeho schopné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Scénář : Joel Bender, Manette Rosen a Michael D. Sellers. Kamera : Charles Mills. Hudba : Shawn K. Clement, Tim Jones. Hlavní role - Laura Prepon jako Karla Homolková. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. ()

kohut 

všechny recenze uživatele

V podstate vydareny film, bohuzial vsak zachytava len istu cast celeho skutocneho pribehu. Skor sa sustreduje na vztah Karly a jej manzela, dominanciu a submisivitu. Prehrava znamy motiv zeny, ktorej je jasne, ze zije s nespravnym muzom, ale nie je schopna proti tomu konat. Smerom k zaveru sa film prevazuje do motivu obhajovania Karly a zaverecny monolog znie uplne ako vystrihnuty z vypovede pri sude o podmienecnom prepusteni. Az to takmer posobi akoby si film kladol za ulohu rehabilitovat Karlu. Po remeselnickej stranke dobre odvedena praca s dobrymi a neopozeranymi hercami, avsak namet poskytoval moznosti na omnoho lepsi film. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • V čase 0:58:27 je vedle auta vidět mikrofon. (Pepy)
  • Vo filme má Tammy Homolka (Cherilyn Hayres) 13 rokov, v skutočnosti mala v čase zneužitia a smrti 15 rokov. (Piri)
  • V roce 2005 byla Karla Homolka (Laura Prepon) za velkého zájmu médií propuštěna z vězení. Mnohé skutečnosti jejího propuštění byly přísně utajovány a Karla si nechala změnit jméno. Ve vězení se naučila plynule francouzsky a dálkově studovala psychologii. (Homerking)

Reklama

Reklama