Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Billie777

Billie777 (hodnocení, recenze)

rounen

Takže to, že byla zamilovaná jí omlouvá? Žádný normální slušný člověk, který má nějaký charakter nebude kvůli lásce zabíjet. Zamilovat dělá divy, to je pravda ale pokud se jedná o vraždy nevinných holek a ještě k tomu tak brutální, tak to už není jen v zamilovanosti. Žádný normální zamilovaný člověk pro svého partnera nebude jen tak vraždit pro nic za nic nevinný lidi. A pokud ano, tak už v sobě nějakou tu brutalitu musí mít. Vždyť ona takhle nechala zabít i svojí vlastní sestru. Navíc si ty vraždy natáčeli kamerou a na videích bylo jasně vidět, že se brutálního týrání a znásilňování aktivně zúčastňovala i ona, žádnej problém jí nedělalo. A i přesto tvrdí, že to dělala z donucení, ačkoliv je jasný, že takový požitek, který z toho podle videí očividně měla, jen tak z donucení být nemůže. A manžela pak udala jen proto, aby dostala nízký trest. To se jí také skutečně povedlo. Přitom by měla viset, ona i on! Prostě a jednoduše, je to svině.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

JosephineM: nesouhlasil bych stebou... za tohle bych vinil spíše Bernarda, protože byl úchylný, on znásilňoval dívky a přivedl si je domů na hrátky... a u toho byla i Karla, jenže ona ho milovala, prostě bylo tam silné pouto... a pak se nabízela otázka, co s tou znásilněnou dívkou? kdyby ji nechali naživu, tak Bernarda práskne a půjde sedět... Karla ho šíleně milovala, až za hrob, takže musela se podílet i na tý vraždě a vidět to... samozřejmě Karla tomu mohla zabránit, ale nepráskla by svého miláčka, kterého miluje... takže v podstatě to odnesli oba dva... prostě zamilovanost dělá divy, změní člověka...

na příspěvěk reagoval Billie777

type_B

type_B (hodnocení, recenze)

zajímalo by mě, jestli natočí film i podle Fritzla. kdyby se do toho dali Češi, tak by nám Rakušáci třeba vyhlásili válku :-)

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Typický profil sériové vražedkyně. O kriminalistiku se zajímám přes deset let, a takovéto chování opravdu chování. Kdyby více lidí vědělo, žeho jsou jiní lidé schopni, trvali by na zkáze lidstva. Sériových vrahů, kteří se považují za oběti, je. Skutečně.

daFrog

daFrog (hodnocení, recenze)

Tak tenhle film pro mě byl velké zklamání :-(. Po naprosto "úžasné" Zrůdě (i když nevím jestli úžasný je to nejlepší slovo, pro tohle téma) další film, který by mohl být stejně dobrý kdyby... Kdyby měl alespoň něco z mrazivě husté atmosféry Zrůdy... Kdyby se filmaři věnovali i vykreslením charakterů ostatních postav a ne jen Karly... Kdyby scény přeci jen trochu více přiblížili hrůznost spáchaných činů, (protože přeženu-li to půlka filmu je o tom jak Paul někam odjede, Karla na něj čeká a on se pak vrátí s tím že někoho znásilnil a nebo jak Paul Karlu mlátí)... Kdyby, nebyl kontroverzní v podstatě jen tím, že velmi zkreslil a bagatelizoval roli Karly ve vraždách a znásilnění (což pokud vím byl i jeden z hlavních důvodů pozastavení distribuce v Kanadě). A především kdyby byl skutečným popisem událostí, které se stali. Takhle mi to spíš připomíná první Karly výpověď ve, které ze sebe také udělala oběť lásky až za hrob. Bohužel až po dohodě s justicí o podstatném snížení délky jejího rozsudku výměnou za usvědčení Paula, byly nalezeny videokazety, které ukázali že Karla byla do vražd a znásilňování zainteresována mnohem více než tvrdila. Takže už jen to, že ze sebe ve filmu dělá oběť v době (po odpykání poloviny trestu) kdy už byly pásky dávno na světě je naprostý nesmysl. Ku škodě filmu tím však seznam, překroucených skutečností a nepravd spíše začíná než končí. Ovšem asi největší "blamáží" je vykreslení Karly coby bytosti s v podstatě "normálními" sexuálními sklony a navíc až na vynucené chvíle vlastně heterosexuálně orientovanou. Na to že skutečná Karla měla (má) slině bisexuální orientaci a navíc sado-masochistické sklony tvůrci tak trochu pozapomněli (nebo to spíše záměrně vypustili). To asi nejvíce vyniká na samotném konci filmu, kde filmaři píší o údajném vězeňském románku Karly s nejmenovaným vrahem. Kanada ovšem stejně jako ČR (ke škodě vězňů ;-)) nemá smíšené věznice a výše zmiňovaný románek neměla s nejmenovaným vrahem, ale s bankovní lupičkou jejíž jméno je Lynda Verroneau (i přesto, že se v médiích spekulovalo o ženě jménem Christina Sherry, která byla odsouzena za dětské-znásilnění). Trochu jsem odbočil od filmu, ale tohle jsem si odpustit nemohl. Pokud bych měl na filmu najít alespoň nějaká pozitiva tak jsou jím kamera a střih. Kamera mnohdy využívá zajímavých úhlů záběru, což jí značně zjednodušuje všepřítomná kamera v Paulových rukách. To je asi vše, herci možná nabyli špatní, ale také ani nedostali šanci být dobří. Takže pokud jste film ještě neviděli a chcete jej vidět, proto že se vám podobný žánr líbí, pak si ho možná užijete. Ovšem opravdu vám nedoporučuji si zjišťovat jakékoli reálné informace o tomto případu, jinak budete zklamáni stejně jako já. A pokud náhodou od tohoto filmu čekáte stejně silný zážitek jako od Zrůdy, pak si jej raději ani nepouštějte.

matopp69

matopp69 (hodnocení, recenze)

bol som milo prekvapeny spracovanim deja. velmi dobra podivana. Odporučam....

Newmy

Newmy (hodnocení, recenze)

Spíš jde o to, že distributor si myslí že název Bestie Karla přiláká do kin více lidí...

Saishi

Saishi (hodnocení, recenze)

Proč, když se to jmenuje v originále Karla to my přeložíme jako Bestie Karla? Přece není český divák tak naivní, aby to zaměňoval s dílem Němcové...

Reklama

Reklama