Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 1

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (959)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor z britskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o šestici dobrodružných žien, ktoré sa rozhodnú prejsť rozľahlé jaskyne, v ktorých sa im ale zatarasí východ a časom zistia, že to je nepreskúmaný jaskynný systém, z ktorého si cestu von musia nájsť samé. A nanešťastie v ňom žije aj veľmi nebezpečný mäsožravý živočíšny druh a tak musia ženy bojovať o svoje prežitie. Spracovanie je na tom dobre, po úvodnej zoznamovacej dvadsaťminútovke sa už dej prenesie do jaskýň, pričom sa to ale nesie v čisto dobrodružnom duchu, takže ženy preliezajú rozličnými a často úzkymi chodbami, ale keďže to po dobrodružnej stránke funguje a pozerá sa na to dobre, tak s tým nemám problém a keď sa po takmer hodine filmu na scéne objavia netvory, začne jedna dlhá hororová jazda, ktorá skončí až v závere. Ale tento film považujem za iný typ hororu, ako väčšinu, lebo len predsa relatívne uveriteľný poraziteľný živočíšny druh nepredstavuje ten istý pocit nebezpečia ako originálne krvilačné monštrum, tu ich nie je až tak ťažké zabiť, problém predstavuje až presila, ale keďže väčšinou chodia po jednom alebo dvoch, tak to funguje skôr po akčnej stránke. Klasická hororová atmosféra tu nie je a napätie je skôr kvôli prostrediu, takéto klaustrofobické jaskyne vyvolávajú väčší rešpekt, ako samotné netvory. Ale toto aj tak nepovažujem za zápor, aj na takéto akčné prevedenie sa pozerá veľmi dobre, krvi a rôznych drsnejších scén je tu dosť, nájde sa tu plno slušných likvidácií, dokonca aj zlomenie väzu a minimálne skvelé vraždené duo hlavných hrdiniek v akcii je radosť pozerať. Herecké obsadenie je celkom dobré, celé obsadenie stojí len na šestici hrdiniek, okrem nich sa tu objaví len minimum postáv, ktoré navyše nemajú takmer žiadny priestor a takto mi to vyhovuje. Réžia a technická stránka sú výborné, Neil Marshall nemá s podobnými filmami žiadny problém. Pád do tmy nie je žiadny atmosférický napínavý horor, takže po tejto stránke tu nie je o čo stáť, ale medzi krvavými survivalmi patrí medzi to najlepšie. 75% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vynikajici "maly" horror dokazujici Marshalluv cit pro budovani opravdu desive atmosfery, kterou vytvari snad vsemi dostupnymi prostredky. Prakticky kazda cast filmu je dokonala, ale dve veci cni nad ostatni. 1, vynikajici, nastesti nezname, herecky, kterym hruzu opravdu verite a chte nechte ji prozivate s nimi. 2, genialni prace s hudbou a zvuky, v mnoha momentech jsem prestaval dychat a jen sokovane koukal. Plne hodnoceni nedavam hlavne kvuli nepovedenemu zaveru, jinak film presne splnuje to, co si predstavuju pod pojmem horror. Jo a mimochodem, trpim klaustrofobii. :) ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Nieco mi na tom filme hrozne vadilo. Cela ta banda uskrecanych zien (vynimka bola Juno)? Uvodna scena s autom (nejako mi nesedelo, kamze sa tie tyce zapichli, ale ruku by som za to do ohna nedala :)? Nesympaticka hlavna hrdinka? Zeny, ktore sa premenia na vrazdiace monstra? Priserky, ktore raz nechaju niekoho na pokoji a raz nie? Nebudem to dlho obkecavat, pozerat sa to dalo, ale cakala som urcite viac :) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkala, že solidní čtyři hvězdičky, ale za to, jak vyřešili celý poslední akt a vlastně i "ústřední" konflikt mezi dvěma hlavními postavami zcela beze slov, nemůžu jinak než dát plný počet. Parádní palate cleanser po posledních třech měsících, kdy jsem se dívala výlučně na (ne zcela uspokojivé) nové filmy letošního a loňského roku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

I v druhém filmu se Marshall přidržel svého oblíbeného survival žánru, ale zbavil se levného looku předchozích PSÍCH VOJÁKů, zvolil výrazně zajímavější lokaci (klobouk dolů před perfektní výpravou, ve snu by mě nenapadlo, že tu jeskyni komplet postavili v ateliéru) a ozvláštnil ryze ženským castem a vlastními glumovitými potvorami. Ale první půlka filmu mrazí nakrásně i bez příšer. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Pracovným názvom snímky bolo označenie Crawlspace. (MikaelSVK)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama