Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh začíná objevením mrtvoly Josky Sedláčka. Muž byl zavražděn. V podezření je téměř celá vesnice, protože mladý Joska byl nejen velmi atraktivní a záletný muž, čímž proti sobě obracel nevraživost mnohých mužů a žen, ale mimo to honil v družstvu lidi do práce a nic jim neodpustil. Rozplétá se klubko vztahů na malé vesnici, kde každý vidí do talíře tomu druhému. Podezřelých je několik, k vyřešení vraždy však přispěje až jistý pokus majora Háska (E. Cupák)… (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Méně známá, ale překvapivě slušná televizní inscenace, potvrzující, že i za málo peněz se dá se schopnými lidmi udělat hodně muziky. Zajímavé zvolna plynoucí vyšetřování se opírá o výborné herecké výkony a o starý dobrý logický úsudek. S osudy venkovských lidiček, kteří v případu figurují se seznamuje a postupně je rozplétá Eduard Cupák v netradiční roli kriminalisty. Líbilo se mi to, ale milovníkům akce bych to nedoporučila. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Tuctová studiová detektivka s několika exteriéry, jak bývalo v tehdejší době zvykem. Celou dobu se vyšetřování pořád točí kolem časového snímku jednotlivých osob (a děje se tak prostřednictvím svérázného vnímání času místními podle odjezdů vlaků), kde jste byl, kde byli ostatní, ale pachatel se nakonec musí přijít přiznat sám. ()

Reklama

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Odkud se tento film vyloupnul doopravdy nevim, doufam ze takovych ktere za neco stoji a o kterych ja nevim mame vice.Prvnich pet minut jsem se nemohl naladit na tu spravnou delku teto inscenace a priznam se ,ze dokonce jsem uvazoval i o vypnuti VLC playera.Nyni jsem rad ze jsem tak neucinil, jelikoz to byl pro mne zazitek sledovat film O mrtvych jen dobre. Rezie se chopil pan Kubecek ,s kterym jinak nemam moc zkusenosti. Skvele dirigoval herce , ktere od prvniho do posledniho predvadeji famozni vykony.Hudba se pomalu rozjizdi,ale v zaveru uz fajnove doplnuje atmosferu.Trikrat jsem se doopravdy zasmal poprve, kdyz uz se asi po desate ve vypovedich jednotlivych osob zminuje vlak ,ktery jede o pul desate a o desate.To mi az prislo moc.Potom kdyz v jedne z vypovedi se o vlaku prekvapive nezminuji ,nato vsak vytahnou jiny trumf a tim byl TV serial Sest ran do klobouku. A to bylo v dobe kdyz uz jsem ocekaval opetovne urceni casu podle vlaku .Mozna vsak toto bylo udelano schvalne a tvurcum tim krivdim, jelikoz by se jednalo o super for. Po treti mne dostali , kdyz u stolu sedici policajti probiraji informace o pripadu a jeden z nich se zacne hlasit a to tak jako ve skole, ze zdvihne levou ruku s dvemi prsty. Po dvaceti sekundach zdvizene levice take dostava slovo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nechtěně silná výpověď o šťastném životě socialistické vesnice. 1) Nízkorozpočtová televizní inscenace (žádný film, prosím) ukazuje v prvním plánu nezajímavý příběh jedné vraždy. 2) Jako u mnoha jiných reálně-socialistických filmů tím neplánovaně atraktivním je druhý plán - zubožená vesnice s otřískanými domy a s bahnitými cestami, na nichž se nablýskaná šedá volha vyšetřovatelů vyjímá jako kočár gubernátora někde na Sibiři. Zachmuření obyvatelé ponuře bloumají mezi domovem, družstvem a hospodou a neznají stejně jako smečka vyšetřovatelů ani úsměv.. Atmosféra jako z Maryši. 3) Příjemné jsou vychytané herecké výkony, tak odlišné od telenovelových rychlokvašek dnešní doby. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Mnoho podezřelých a přitom nikdo, na koho se dá ukázat prstem. Někdy se vyplatí střelit do hejna…" Spíš dost  průměrná detektivka z prostředí vesnického "hejna", kde se každý zná z každým a každý o každým ví, co je ten druh zač. Dost zvláštní je metoda vyprávění, kdy výpovědi některých svědků jsou podávány formou jakési retrospektivy. K tomu je to hodně "ukecaný", takže bych měl skoro tendenci se ptát podobně jak jeden z kriminalistů: "K čemu tyhle starý historky?" Eduard Cupák jako vrchní kriminalista za mě spíše průměr, za to hudba Jiřího F. Svobody dodává této televizní kriminálce vcelku obstojnou atmosféru. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se vesnici Petrov u Prahy. Hostinec U Valešů se dodnes vzhledově příliš nezměnil. Stejně tak statek je nedaleko. (Nerajohn)

Reklama

Reklama