Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh začíná objevením mrtvoly Josky Sedláčka. Muž byl zavražděn. V podezření je téměř celá vesnice, protože mladý Joska byl nejen velmi atraktivní a záletný muž, čímž proti sobě obracel nevraživost mnohých mužů a žen, ale mimo to honil v družstvu lidi do práce a nic jim neodpustil. Rozplétá se klubko vztahů na malé vesnici, kde každý vidí do talíře tomu druhému. Podezřelých je několik, k vyřešení vraždy však přispěje až jistý pokus majora Háska (E. Cupák)… (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní krimifilm zabývající se vyšetřováním vraždy v zapadlé vesnici. Obětí se stal Joska Sedláček, známý místní nabíječ a milovník, takže motiv k činu byl poměrně jasný a podezřelých bylo mnoho. Pátráním po vrahovi byli pověřeni zkušený uvážlivý major Hásek v podání skvělého E. Cupáka a kapitán Kříž, coby prchlivý, opět nikterak nevyčnívající S. Matyáš. Vedlejší postavy notně přispěly ke zkvalitnění jinak finančně málo náročného filmu, jehož velká část se odehrává ve venkovské hospodě. Zejména zaujal pomocník VB, znalý místních poměrů Z. Martínek, majitel pohostinství zbabělý alkoholik, řečený Tlusťoch V. Krška či tchán zavražděného O. Sklenčka. Ve velmi zdařilém a zajímavém snímku se objevili i dvě české filmové uhrančivé krasavice L. Geprtová a J. Kotrbová. Režisér Z. Kubeček, autor mnoha podobných televizních snímků, dokázal velmi dobře navodit bezútěšnou atmosféru československé vesnice 80. let i s jejími obyvateli dychtícími po klepech, jejich propletenými vztahy a jejich omšelými, neupravenými domy a bahnitými cestami. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná televizní detektivka. Každopádně Joska to byl teda kabrňák – ojel ve vesnici, co se dalo, staral se nejenom o své haranty, ale pomáhal i cizím, na statku patřil mezi nejlepší, bral největší prémie, chlastal rum, no a utopil se v močůvce – vlastně ho někdo zavraždil…Plno keců, dialogy a vyšetřování zabrali drtivou většinu příběhu, sem tam někdo podal falešné svědectví, aby trošku zmátl vyšetřovatele, nebo prostě jen chtěl zakrýt své slabosti či neduhy – no a tak pořád dokola. Herecké obsazení slušné, atmosféra nic extra, příběh taky žádné terno, no prostě slabých 50%. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Průměrná detektivka, jakých v osmdesátých letech točila ČST téměř kopu ročně. Od samého začátku až po úplný konec mi bylo naprosto jedno, kdo a proč Josku zabil. Celé smutné podívané nepomohla ani přítomnost Eduarda Cupáka, který si zapomněl své charisma vzít s sebou na natáčení. Takže nezbývá než se oprostit od příběhu a zaposlouchat se do libozvučného hlasu páně Cupákova. Podotýkám, že to je z celé téhle nepovedené televizní taškařice nejlepší zážitek. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Méně známá, ale překvapivě slušná televizní inscenace, potvrzující, že i za málo peněz se dá se schopnými lidmi udělat hodně muziky. Zajímavé zvolna plynoucí vyšetřování se opírá o výborné herecké výkony a o starý dobrý logický úsudek. S osudy venkovských lidiček, kteří v případu figurují se seznamuje a postupně je rozplétá Eduard Cupák v netradiční roli kriminalisty. Líbilo se mi to, ale milovníkům akce bych to nedoporučila. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Naprosto v pohodě detektivka s charismatickým Eduardem Cupákem v hlavní roli. Na televizní inscenaci to překvapivě hodně využívá exteriéry a neméně překvapivě to zvládá vykouzlit úžasně depresivní a sychravou podzimní atmosféru. A ten případ za to taky stojí, už kvůli tomu, kolik postav v něm vstupuje a všechna mají tajemství. Snad jenom do role Hanouska si tvůrci mohli sehnat někoho méně třicetiletého. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se vesnici Petrov u Prahy. Hostinec U Valešů se dodnes vzhledově příliš nezměnil. Stejně tak statek je nedaleko. (Nerajohn)

Reklama

Reklama