Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odmítám tuhle pětici označovat jako Black Mirror. To, že tu někdo řekne San Junipero a odkáže na robopsa vůbec nic neznamená. Mnohem víc to celou dobu působilo jako nepoužité nápady z Kabinetu kuriozit Guillerma Del Tora, než BM. Nebavilo mě to. Joan je hrozná a Loch Henry jestě jakž takž drží, ale zbytek? Co to sakra bylo? ()

Shizle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aktuálně poslední a taky nejhůře hodnocená série Black Mirror. Hodnocení nechápu, každý z dílů má zajímavou pointu a řekl bych, že až na čtvrtou epizodu, jsou i kvalitativně dost konzistentní. Celkově se v šesté sérii pracuje s nepravděpodobnými situacemi, což jsem zjistil, že mi do konceptu BM hodně sedí. Nejvíc kontroverzní díly Loch Henry a Demon 79, trochu obchází pojetí seriálu a vypouští dnes již signifikantní varování před neprozkoumanou technologií, za to jsem však já jedině rád, protože poslední "technologicky zaměřené" epizody mi většinou přišly slabší. Zejména mi vadí občasné čerpání, párkrát až přebírání nápadů ze starších dílů, kterého si v poslední době hodně všímám. Epizoda Beyond the Sea, ve mně dodnes nejvíce rezonuje, a to i přes lehce přestřelenou stopáž. Nejslabší, čtvrtý díl selhává zejména v tempu, události se dějí, a to bez jakékoliv logiky. Příběh a metafora v něm schovaná mě bavila, bohužel však není epizoda technicky zvládnutá a v téhle kombinaci není výsledek něco, co byste si zapamatovali. Celá série za mě ale vyniká hlavně vizuálně a herecky, technická stránka poslední epizody je vrcholem dnešní Netflixovské produkce. Šestá sezóna jako celek je však solidní pokračování seriálu, nedávejte na zdejší hodnocení. Nejlepší epizody: Beyond the Sea, Loch Henry, Demon 79 Nejhorší epizoda: Mazey Day ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia sa rozhodli ísť tentokrát na to inak a pripravili nám dve scifíčka, dva nadprirodzené horory a jeden kriminálny triler. Samozrejme s výraznou dávkou spoločenskej satiry a kritiky a aj nejakej tej zaujímavej meta roviny. Všetky príbehy sú nakrútené veľmi sugestívne, majú pomerne vysoké tempo a herci si účasť v nich bez výnimky užívali. Len sa vážne treba pripraviť na to, že sa to odkláňa od pôvodnej atmosféry BM viac ako by jeden čakal a tak sa bude pri hodnotení viac brať do úvahy tento fakt ako to, že ide opäť o kvalitné príbehy. Čiže hej, je to viac Twilight Zone ako BM. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 4 letech se vrací antalogický seriál, co se každou epizodou snaží poukázat na zneužití nějaké moderní technologie či na zkázonosnost lidského pokolení samotného a i v 6. nástavci se mu to daří, byť s tím spousta zabedněných ovcí dle všeobecných ohlasů ne a ne souhlasit. Samozřejmě tu máme opět sérii, kde kvalita kolísá díl od dílu - nápad od nápadu, ale v celkovém součtu jsem se bavil víc než slušně, především u první a poslední epizody. [viděno na Netflixu] ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker už nemá nápady na příběhy varující před nebezpečími plynoucími z technologického pokroku. Místo toho by si radši točil různé dobové sci-fi a fantasy povídky, které by byly daleko méně svázané nějakým jednotícím konceptem a on by si v nich volně hrál s více či méně podvratnými variacemi na různé subžánry. Jenže stejně jako mnoho z jeho nových příběhů, i Brooker se svou vizí skončil někde na půl cesty a ve výsledku je šestá řada Černého zrcadla sbírkou mírně nadprůměrných a mírně podprůměrných epizod s obroušenými hranami, zařazených pod již neaktuální značku. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • Na domovské obrazovce Streamberry lze vidět pořad „Loch Henry: Truth Will Out“. Odkazuje se tak na nadcházející epizodu, která nese název Loch Henry (2023). (jirikzaboj)
  • V příběhu se objeví sci-fi knihy "Ilustrovaný muž" Raye Bradburyho (ve scéně s kresbami v kabině) a "Měsíc je drsná milenka" Roberta Heinleina (ve scéně v knihkupectví a posléze při několikerém čtení). V případně Heinleina byla ovšem použita edice z roku 1977, zatímco příběh se odehrává dříve. (cerdax2)
  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)

Reklama

Reklama