Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6 (2023) (série)


Démon 79 (S06E05)

(epizoda)
  • Velká Británie Demon 79

VOD (1)

Obsahy(1)

Severní Anglie, 1979. Dobrosrdečná prodavačka zjistí, že aby odvrátila hrozící katastrofu, bude muset spáchat děsivé věci. (Netflix)

Recenze (78)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potěšila mě přítomnost známých tváří z ostatních britských seriálů, a to konkrétně role detektiva (probační z Misfits) či jeho kolegyně při výslechu, která zas hrála v Sex Education. Díl lepší než ten předešlý z této série, ale například na Loch Henry se ani tento nechytá. Soundtrack je zde skvělý, stylizace taky, ale děj opět trochu skřípe a působí to hrozně lacině. Celkově jsem byl zklamán když si vemu v potaz to, že i rewatching předešlých epizod z minulých sérií mě bavila více, než většina příběhů z této série. ()

MegaBite 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci by se na to měli asi vybodnout definitivně, jelikož jim evidentně dochází nápady. Takový scénář bych dokázal napsat za půl hodinu v hospodě u piva... Tohle vůbec není styl BM a to mi na tom vadí ze všeho nejvíce. Ve výsledku průměrná podívaná, ale jelikož to zapadá do tak kultovní značky, tak je to velké zklamání. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anjana Vasan si zahrala podobnu rolu tusim v stvrtej serii vybornej Killing Eve (seriál) (2018). A i tam mala trochu zasneny a nevinny "kukuc". :) Skoda, ze demon je az prilis parodicka a vtipna postavicka. Pobavil vsak demonov absurdny 666-call a zaver ma pod hodinalmi dostal. :) Tam sa to zvrtlo a cela epizodka sa mi zapacila o to viac...naviac, s vynikajucim songom od Arta Garfunkela - Bright Eyes. Hviezda naviac za celkove vyznenie. 75% ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hororový nádech Černému zrcadlu často fakt sluší a kombinace tohoto žánru se zasazením do stylisticky vymazlené minulosti někde v Británii vzešla jako hodně dobrý nápad. I ona myšlenka a následné zpracování mi hned po Joan is Awful sedlo ze všech letošních epek nejvíc. Možná mi stačí málo. Nebo možná nejsem tak nevděčný rýpal. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jbť solídnu retro atmosféru, jbť solídny výber skladieb či relatívne dobrý nápad. Imigrantka, MLADÁ SEBAVEDOMÁ ŽENA svojimi veľkými PYSKAMI na sračky rozbije na kašu 4 mužov, pochopiteľne bielych. Ten ksicht tej atrapy na ľudskú bytosť v poslednej tretine príbehu ako nemal chybu, škoda však že do komédie alebo do Show Bennyho Hilla. Netflix demencia v celej svojej kráse, škoda že svet nemá viac takýchto Rambíc z Indie a žienky z tejto krajiny sú skupinovo znásilňované ako na bežiacom páse. Ale keď vymyslím liberálny príbeh v ktorom sebavedomé ženy ničia bielych mužov Indovia sa poserú a prestanú si zo žien robiť nafukovacie panny :-D. Tak vypatlané mozgy ako sa zišli v Netflixe nedal dohromady kedysi ani jeden z našich poslancov v relácii Jožo Pročko pokúša či Andrássy v Aj múdry schybí. Keby tá rasistická liberálna prasnica vybrala aspoň jednu obeť inej rasy alebo ženu človek nepovie pol slova, takto sa opäť ukázalo že všetko čo odkúpi Netflix dokonale skurví. Ale najlepší bol aj tak RAZ, RAZ, RAZ PUTIN, dvakrát dvakrát Zeleninskij :-D :-D :-D Žumpa s niekoľkými lepšími momentmi a dobrou hudbou. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Vzhled Gaapa byl inspirován Bobbym Farrellem ze skupiny Boney M. (jirikzaboj)
  • Na začátku epizody se objeví místo klasického intra, které všichni fanoušci dobře znají, logo „Red Mirror“. Je to proto, že Black Mirror se obvykle zaměřuje na vize dystopických budoucností a důsledky nových technologií, zatímco tento příběh má důležitý nadpřirozený prvek, kterým se vrací k hororům ze 70. let 20. století. Tato epizoda je podle hlavního tvůrce Charlieho Brookera téměř nezařaditelná, a proto se rozhodli pro odlišné označení. (UhLee)
  • Ve vizích Nidy (Anjana Vasan), které jí ukázal démon, můžeme vidět logo stanice UKN, která v epizodě Národní hymna (2011) streamovala pohlavní styk premiéra s prasetem. Také v těchto vizích můžeme vidět psího robota z epizody Železná vůle (2017). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama