Reklama

Reklama

VOD (1)

Teenagerův notebook infikoval virus, který ho postavil před nelehkou volbu: vykonat rozkazy, které mu chodí v SMS, nebo riskovat odhalení jeho intimních tajemství. (Netflix)

Recenze (115)

Blueeyes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technologicky nejblíže dnešku. Mám ale malé výhrady ke scénáři, zdál se mi to ve finále docela nepoměr v těch úkolech vůči míře provinění. Vážně by se sebou nechali ti hlavní hrdinové vláčet až tolik? To se mi nechce věřit. Navíc jsem věděla, na co že se Kenny na svém notebooku s takovým potěšením dívá už od scény se zapomenutou hračkou v restauraci. Až mě docela mrzí, že tohle pokaždé záhy prohlédnu předem, asi už mám příliš nakoukáno :-). Jinak velký palec nahoru pro Alexe Lawthera, ten kluk je f***ing genius :-). Nooo, a možná by mě tento díl vyděsil, kdybych měla taky nějaké to kompromitující tajemství. Ale nemám. Zato mám ale už od nepaměti přelepenou kameru beruškovou nálepkou :-) ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z epizod, kde je technologie pevně zakořeněná v tom, jak ji používáme už dnes. Příběh je cynicky zábavný a bohužel by nikoho nepřekvapilo, kdyby se nějaká podobná zpráva o zneužití notebooků a mobilů k tomu, aby si někdo připadal jako pán loutek, objevila hned zítra. Plus dávám za to, že je to jediná epizoda, ze které si můžete odnést praktické ponaučení - nikdy neposílejte po e-mailu problematické fotky a měli byste přelepit kameru u počítače, kdykoliv ji nepoužíváte. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerobte nemravné veci pred kamerou a keď už vás odhalia, tak sa tomu postavte čelom. So mnou by takto nejaký parchant nevyjebal a rozhodne by ma nedonútil robiť veci, ktoré nechcem. Nápad znova nijak originálny a prevedenie slabé. Postavám som ich utrpenie prial a akurát som sa na ich blbosti občas trochu pousmial. Inak to bola nuda. 4/10. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sákra tak tohle bylo něco. Sice to není úplně originální téma, na čemž si tenhle seriál zakládá, ale na to seru, tohle bylo kurva dobrý. A na konci úžasnej plot twist s trollfacem. Skvělý herecký výkony a ta scéna v tý bance byla hodně intenzivní. No jo, co by lidi neudělali pro to, aby jejich kostlivci ve skříni zůstaly skrytý že. ;) Hodnocení: 9/10 ()

Sidarius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herci byli sice skvělí a nápad oceňuji, protože se to snaží o osvětu ohledně osobní IT bezpečnosti, kdy něco takového je možné uskutečnit už teď na rozdíl od většiny ostatních epizod, ale ten scénář není reálný. Některé ty "break pointy" by většina lidí prostě nepřekročila. SPOILER: Vykrást v zásadě bez krytí banku nebo zabít vlastníma rukama člověka je snad lepší, než koukat na dětské porno? O tom dalším se lidé také přece dozví. Navíc každého by napadlo, že nemá žádnou záruku a dělat takové šílenosti bez záruky je totálně šílené. Ty páky byly za mne zkrátka slabé (hlavně u toho druhého hrdiny) a dost to celou myšlenku i zpracování (které bylo skvělé) sráží dolů. Většina ostatních epizod byla uvěřitelnější i přes technologie, které neexistují. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Charlie Brooker v rozhovore uviedol, že táto epizóda prešla mnohými rôznymi verziami, pričom niektoré neobsahovali posledný zvrat ani niektoré Hectorove (Jerom Flynn) temné tajomstvo. (Arsenal83)
  • Při detailnějším pohledu na webový zpravodajský server, můžeme najít odkazy na čtyři epizody seriálu v pravém sloupci vedle zprávy „CEO in racist email scandal“. První s nadpisem „PM Callow to divorce“ informuje o rozvodu premiéra Michaela Callowa (Rory Kinnear), hlavní postavy z epizody Národní hymna (2011). Stejná zpráva je zmíněna i v horní liště. Druhý nadpis „Victoria Skillane trial latest“ odkazuje na vražedkyni Victorii Skillane (Lenora Crichlow) z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž soud právě probíhá. Nad nimi je umístěna reklama inzerující „One Smart Cookie: the kitchen tech of tommorrow“, která odkazuje na vymoženost z epizody Bílé Vánoce (2014), která replikovala vědomí majitelů do jejich přístrojů. V novinkové liště je pak upozornění na premiéru show „15 Million Merits“, což je odkaz na stejnojmennou epizodu Patnáct milionů meritů (2011). (hansel97)
  • Příběh byl zasazen do Spojených státu Amerických, aby postavy měly lepší přístup ke zbraním. (griph)

Reklama

Reklama