Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jedno dlouholeté přátelství výrazně ovlivní videohra. Mediální společnost a krize kolem rukojmí. Dospívající dívka se sblíží s digitální verzí svého popového idolu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (50)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá sezóna ukazuje, že jsou zde pořád témata, která je možné probírat, že pořád jsou zde nápady, které nám ukáží, jak jsou pro nás technologie, nebezpečné stejně jako ale mohou být přínosné, pokud je budeme používat vhodně. Je to na nás. Ale rozhodně si na ně musíme dát pozor. Nebo spíš hlavně na sebe, protože je dokážeme využívat tak, že nás mohou klidně zničit. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Striking Vipers: Nejlepší epizoda celé série se společenským přesahem a silným příběhem, který chytne za srdce. Úžasné herecké výkony a depresivně zobrazená realita té virtuální reality. Smithereens: Dojemná odstrašující kampaň proti užívání telefonu za volantem osvětlující temné stránky závislosti na sociálních sítích. Dobré, ale až moc předvídatelné. Rachel, Jack and Ashley Too: Nejslabší díl o tom, jak hudební manažeři vlastní a ovlivňují své svěřence jako ovce bez vlastních názorů v čele s Miley Cyrus, která působí v celé této řadě trochu jako pěst na oko. Každopádně rychle sfouknutá a nenáročná pátá série. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty všebytné kecy ohledně toho, že letošní návrat revolučního Black Mirror je stejným propadákem jako nedávný konec Game of Thrones, mě trochu zarazily, jakmile jsem ovšem tyto tři experimentální hodinky zhlédl, nemůžu být spokojenější. Napříč celým Černým zrcadlem bych našel několik povídek, co mi určitě nebavily tak jako většina ostatních, v 5. sezóně je ale rozhodně nenajdete. I díl s kontroverzně přijatou Miley Cyrus mě potěšil. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání. Jak mě každá série dokázala nakonec velice překvapit a byť jeden díl z ní udělat neskonalý zážitek, tady ani není z čeho vybírat. První epizoda by bývala byla originální, jen mi přišlo hloupé, že by opravdu nějaká taková virtuální bojovka fungovala. Druhá epizoda - protahovaná, nezajímavá, snažící se o předem průhlednou pointu. A třetí? Úkrok od Bookerovských móresů, překlen k trochu sarkastické komedii, leč bych tento díl zrovna označil jako možná i ten nejlepší z celé slabé trojice. Čekal jsem, že mě série opět zvedne ze židle a nestalo se tak. Jestli to takhle půjde dál, je Černému zrcadlu, jaké jsme ho měli rádi, možná už konec a bude lepší jen vzpomínat na to dobré. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brooker se svým skvostem vrací již v páté řadě, přičemž tentokrát poněkud uskromněný, protože se divák dočká pouze tří epizod. Tentokrát se nesnaží diváky nějak přespříliš šokovat, s humorem ale od minulé série také poněkud polevil. Je to spíše taková depkařina, stále ale dostatečně podmanivá a koukatelná. 1. epizoda (Striking Vipers) byla pro mě, tedy pro člověka, který býval závislý na počítačových hrách, velice poutavou a podmanivou, protože jsem často hlavního hrdinu chápal. Návaly dopaminu z paření a sexuálních choutek jsou prostě obrovitánské, přičemž opravdu mohou negativně ovlivnit daného člověka a jeho okolí. 2. epizoda (Smithereens) je bezpochyby nejlepší z celé série. Sympaťákovi Andrew Scottovi krapet rupnou nervy v podobném stylu M. Douglase ve Volném pádu, s čímž souvisí i zcela jasná pointa příběhu, založená na našemu věčnému čumění do mobilů. Napínavé, dobře napsané a herecky brilantní. 3. epizoda (Rachel, Jack and Ashley Too) mi potvrdila, že bych se do té Superstar fakt neměl hlásit (byť jsem jednu dobu opravdu chtěl, protože jsem po slávě toužící parchant), ten svět showbusinessu je prostě nechutnej. Epizoda ale poněkud uspěchaná a ne příliš zajímavá. Zábavné to bylo, ale ze všech BM epizod patří mezi jedny z nejslabších. Celkově ale slušná série, byť předchozí dvě byly lepší. Jen se trošku bojím, že seriálu už může dojít dech. Brooker je ale furt neuvěřitelně schopný scénárista, tak uvidíme. Průměrné 4* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Zbraň, ktorú má Chris Gilhaney (Andrew Scott), je československá Čz 75. V jednej zo scén je na nej dokonca vidieť nápis "Made in Czechoslovakia". (GTS_PUNK)
  • Chris (Andrew Scott) vyzvedává svou první zákaznici z adresy „Skillane Street, Londýn, EC4N“. Skillane se jmenovala jedna z planet ve videohře v USS Callister (2017) a Victoria Skillane (Lenora Crichlow) je slavná vražedkyně z epizody Lovná zvěř (2013), jejíž jméno se následně objevovalo také v epizodě Nenávist národa (2016), kde lidé tweetovali, aby zemřela. Dále si na této mapě v GPS navigaci můžeme všimnout mnoha jiných míst odkazujících na další epizody seriálu. Například kina s názvem „Bandersnatch Theatre“, odkazujícím na interaktivní film Black Mirror: Bandersnatch (2018) či obchodů „Raiman's“ (postava z epizody Muži pod palbou, 2016) a „Dahl’s Shoes“ (příjmení postavy z epizody Nenávist národa, 2016). Je tu také „Redfield Theatre“ (příjmení postavy z epizody Zkušební verze, 2016) a „Dawson's Burger Bar“ (příjemní doktora z epizody Černé muzeum, 2017). Na mapě si ještě můžeme všimnout restaurace „Fence's Pizza“, která se objevila již v epizodách USS Callister (2017) a Krokodýl (2017). (hansel97)

Reklama

Reklama