Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 2
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 076)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Trojnásobná porce moralizujících keců, nevkusně otřepaného sentimentu a faktu, že všichni hodní budou žít spokojený život, načež všichni zlí shoří v pekle. Raimi musel mít při natáčení horečku pokud si myslel, že tahle průhledná, nudná a ohraná blbina uspokojí diváky, kteří po originální jedničce a akční dvojce čekali zlatý vrchol. Místo vrcholu je zde však tragický pád. Ze Spidermana je idiot ukazující pistolky na kolemjdoucí, nosící stále stejně otřesný účes, Mary Jane rozhazuje ve svých dvaceti něco letech moudra jako šaman prastarého afrického kmene a Harry Osborne vidí v zrcadle živého tatíka. Snad nějaké ty vedlejší role byly slušné, ale zbytek je otravná, unylá, trikově naprosto odpudivá (neuvěřitelně okatá přítomnost počítačů) jízda, kde začátek snímku vyšumí z hlavy ještě dříve, než uzřeme konec. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Monumentálna, suverénna a skoro celú svoju stopáž intenzívna eyecandy zábava pre malé deti s popcornovým Sandmanom a Coca-Colovým Symbiontom. Paradoxne mi prišiel tretí Spidey oveľa menej ukecaný a patetický ako jednotka a dvojka (kde sú tie vlajky?) a "nutné" vzťahové pletky menej rušivé. Raimi u mňa ostáva borec a podobne ako Jacksonovi (King Kong) mu prajem splnenie svojho sna práve takýmto spôsobom (dúfam, že sa dostaročne vyjašil). Myslím, že čím menej je človek fanda comixového pavúka (potažmo predchodzích dielov), tým lepšie sa bude baviť. Spokojnosť aj keď je prakticky celý film jedna veľká náhoda. 90% ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sam Raimi, Ivan Raimi, Alvin Sargent .. Vždycky máme na výběr... Ach jo. Měl jsem podobný pocit promarněné šance až výsledné nijakosti, jako při třetím pokračování Xmenů nebo druhých Pirátů. Všeho je na oko hodně (až moc), ale podání hapruje. Spiderman 3 obsahuje spoustu skvělých ingrediencí, ovšem padá na jejich podání či nevyužití, dynamičnost si často bere volno a (samo)účelnost mnoha pasáží vše jen hloupě korunuje. Mnohé je zkratkovité, jindy utahané, děj určuje řada náhod a oproti třeba S2 je vše málo vtipné a k celkové škodě bídně temné (avšak i dočasně “temný Peter” je nejvtipnější a vlastně i nejlepší část filmu) a na konci směšně ubrečené. Ani technické zpracování nebere dech. Hudba a kamera tápe v průměru a triky, jsou sice evidentně drahé, jenže skladba a nějaká inovace akčních scén se nekoná. Jsem fanda Spidermana a druhý díl považuji za jeden z nejlepších comics adaptací, ovšem trojka do této elitní společnosti nepatří. 70%. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo opravdu hořké zklamání. Čekal jsem samotný filmový vrchol, ale namísto toho to byl strmý pád. :( Dobré efekty ještě nedělají dobrý film, tuto skutečnost si asi zjevně scénarista neuvědomil. Opravdu dost chabí příběh oproti Spidermanovi kreslenému. Doufám, že se ještě naskytne příležitost v dalším pokračování. To by však bylo za předpokladu, že se Parker utká v jednom filmu nejen se svým ,,druhým já'', ale také se ,,třetím já'' a také za předpokladu, že by se scénárista u toho pořádně zapotil jako při jedničce. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Třetí Spideyho dobrodružství je sice o poznání slabší než předchozí díly, ale pořád si dokáže udržet kvalitní standard. Bylo v něm více klišovitých scén a slabých míst, ale vše to vynahradily výborné efekty, akční scény a krásná Mary Jane:) Venom a Sandman zase obohatili život Petera Parkera o párek nepřemožitelných protivníků. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Ve scéně, kdy Spider-Man (Tobey Maguire) vstoupí do zvonice, venku prší. Ve stejnou chvíli se dole modlí muž, kde však svítí slunce. (Mr.Hudson)
  • Během rvačky v Harryho domě Peter (Tobey Maguire) posměšně říká Harrymu (James Franco): „Oho, podívejme se na chlapečka. Budeš brečet?“ Ovšem v anglickém originále Harryho místo chlapečka označí za malého Goblina juniora. Odkazuje tím na jeho otce Normana (Willem Dafoe) alias Green Goblina, hlavního antagonistu filmu Spider-Man (2002). (Nick321)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama