Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejuznávanějších raperů na světě, Curtis "50 Cent" Jackson, je hlavním hrdinou filmu. Marcus je zhrzený chlápek, se kterým se život nemazlil. Poté, co byla zavražděna jeho matka, se vrhne na dráhu drogového dealera a začne si užívat života. Příběh natočený na motivy skutečného života 50 Cent Jacksona. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (158)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Film je to dobrý. Jim Sheridan vie točiť filmy. Ale samotný obsah (nie jeho prevedenie) ma často iritoval. Napríklad, keď drogový dealer rozpráva kazateľským spôsobom o úcte ako o jedinej veci, ktorú má a pod. Inak je vcelku obdivuhodné, ak vezmeme do úvahy, že je to inšpirované životom samotného 50 haliernika, že človek s ochrnutými ústami sa celkom slušne dosť dlhý čas živí hudbou. Film bol točený v časoch keď mal Centík vietor v chrbte, to je tá časť "Get Rich", ale dnes, o desať rokov neskôr už mu ostalo len "Die Tryin´" Niggááááááá. A napáliť do niekoho 9 guliek a pritom ho nedokázať zabiť, ten strelec musí byť fakt lúzer. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další divácky vděčná variace na téma, jak se někdo dostal z nehostinných poměrů až na pozici respektovaného člověka. Tentokráte zde ale máme vlastní životopis nepříliš přesvědčivého herce (jinak zpěváka) 50 Cent, kterému navíc hází klacky pod nohy scénárista. Některé dialogy skutečně donutí k nevěřícnému úsměvu na tváři. Režisér (překvapivě Ir Sheridan) naštěstí leccos napravil (kamerové filtry), díky němu to relativně odsýpá, i když stále nevím, jestli si tyhle pohublé tři hvězdičky skutečně zaslouží!! ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Autobiografický snímek Curtise 50Cent Jacksona si režijně vzal na starost Jim Sheridan a za zvuku hip hopové hudby nám předkládá příběh rapera, který se z bahna dostal na výsluní popularity. Vyrůstal v neutěšeném prostředí newyorského Bronxu a matku mu brutálně zabili když byl ještě dítě, ale on se z ulice plné drog a násilí vypracoval v hip hopovou ikonu. Curtis Jackson zde spíše uplatnil svůj pěvecký talent než svoje herecké schopnosti, které jsou mimochodem dosti jalové. Ve filmu není nouze o drsné momenty, ale i jímavé rodinné scény a dohromady tak vzniklo sugestivní dílo, které dokáže zaujmout nejen hiphopové příznivce. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Autobiografický snímok Curtisa Jacksona alias 50 centa, ktorý to mal podľa tohto snímku vážne v živote ťažké. Réžie sa chopil Jim Sheridan, ktorý určite mnohých svojim rozhodnutím prekvapil, ale nesklamal. Get Rich or Die Tryin sa nemá začo hambiť a 50 cent môže byť spokojný, pretože jeho filmový debut sa vydaril. Tento autobiografický snímok vyčnieva z radu jeho kolegov, veľkú zásluhu má natom hlavne réžia a scénar. Kamera ma taktiež prekvapila, bola vážne dobrá. Hudobné spoty mi vôbec nevadili, prave naopak prekvapili a potešili. Dovolím si tvrdiť, že tento snímok sa mi páčil viac ako prevedenie Eminema. 7/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jediná škoda a čo ma mrzí na filme, že aspoň stručne nepriblížil ako sa Fifty dopracoval na to, kde je teraz. Čo je s jeho ženou a dieťaťom a podobne. Ale inak som veľmi rád, že sa Fifty rozhodol zdokumentovať svoj život a objasniť každému(aj mne), kto si myslel, že je len posratý zazobaný rapper, čím musel prejsť a že jeho život nebola prechádzka ružovou záhradou. Dokonca sa mi páčili aj soudtrackové songy, čo je u mňa pri filmoch výnimka. 80%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • 50 Centa prehovoril Terrence Howard, aby urobil jeho nahú scénu. (Flipper)
  • Náklady na výrobu - přibližně 40 milionů dolarů; tržby v USA za první víkend - $12 020 807 (1652 kinosálů). (Steew)
  • Spevák Bono zoznámil Jima Sheridana s 50 Centom, lebo Sheridan sa vyjadril, že by s ním túžil spolupracovať. (Flipper)

Reklama

Reklama