Reklama

Reklama

Obávaný bojovník

  • Hongkong Huo Yuan Jia (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Huo Yuan Jia (Jet Li) se už jako mladý chlapec snaží dosáhnout otcových kvalit v bojovém umění WuShu a dále dělat čest svému rodu. Jeho cílem je být nejlepší, což se mu po několika letech a spoustě soubojů podaří. Jeho pověst mistra bojových umění se šíří, ale roste i jeho pýcha. Poté, co v souboji zabije svého soupeře, krevní msta dopadne na celou jeho rodinu. Po této tragédii na sedm let zmizí, aby objevil pravý smysl boje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (405)

Okara 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil už jen z důvodu, že zde hraje Jet Li, o kterém slyším samou chválu. Ale film si mě naprosto dostal. Úchvatný kontrast první a druhé poloviny, který je poznat i z tak dokonale natočených a uvěřitelných zápasů. Nějakou kýčovitost nebo nevíra v herecký výkon Lia, kterou vyčítám z komentářů, jsem vůbec nezaznamenal a ani nechci, chci, aby ve mě film zanechal takový dojem, jaký zanechal. 90% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nádherný film. FEARLESS rozhodne není bez chyb, ale životní příběh Hua Yuan Jia je zde vyobrazen překrásným, starým stylem čínských filmů, na kterých jsem vyrůstal a na které moc rád vzpomínám. Narozdíl od TYGRA A DRAKA nebo HRDINY ukazuje život skutečného člověka z reálného světa - žádné skákání po stromech ani létání. Příběh je navíc jištěný takovými jmény jako je Yuen Woo-Ping, Ronny Yu a v neposlední řadě vynikající Jet Li, který se nechal slyšet, že FEARLESS má být jeho posledním ryze čínským, "WuSu" filmem. To mě mrzí moc, ale pořád doufám, že se třeba ještě jednou nechá zlákat. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Fillm stoji aj pada s Jetom li. Ako kung-fu je to VINIKAJUCE. Ale herecky vykon Jeta-li veru neohromi. V arene mu jeho vyrazovy repertoar uplne vystaci, ale pri prejavovani silnejsich emocii je skor smiesny. Najhorsie boli radoby dojimave sceny jeho premeny v onej dedinke a uplne najhorsia, doslova humorna scena bola, ked ho jedna slecna holila v potoku. Ale ako som napisal, fanusikovia akcie si pridu na svoje. Jeta-Li mam celkom rad, ale toto bolo nanho trosku privelke susto. 7/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Kde začať? Asi tam, že som rád, že aj mladšiu generáciu oslovujú martial arts filmy. Preto som celkom rád, že z filmov ako ONG-BAK a Fearles sa stávajú filmy s červeným štvorčekom... Ale ja si nemôžem pomôcť a v tomto filme nevidím nič zázračné. Všetko tu už bolo a kto má aspoň trochu prehľad v tomto žánri, musí zírať koľko obohraného klišé sa do jedného filmu vmestí. Áno, na technickej stránke a prevedení bitiek cítiť, že je rok začínajúci dvojkou, ale zvyšok je hlboko v 70-tych rokoch (36 KOMNÁT ŠAOLINU). Do svojho profilu som kedysi napísal, že som vyrastal na filmoch typu "Moje kung-fu je lepšie ako tvoje" a toto je presne ten druh filmu, len prišiel až po skutočných klasikách. Skeptický som nielen kvôli značnej nude z filmu, ale aj preto, že aj v novej ére sa objavili podobné a podstate lepšie pocty žánru: DRUNKEN MASTER 2, ONCE UPON A TIME IN CHINA 5 či FIST OF LEGEND. Jednoducho povedané, zaznávaná Legenda o červenom drakovi (New Legend of Shaolin) nebola ako celok o nič horšia... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Prostřední pasáž byla nádherná. Opravdu dech beroucí záběry na čínskou vesničku, která vytváří zajímavé zrcadlo pro zkažená a imperialisty obsazená města. Nechci tím tvrdit, že první a poslední třetina filmu byla o ničem, ale proboha! Už prosím vás netočte kung-fu souboje tak trapně. Vždyť tam Jet Li lítal jak hadrovej panák ve větru. Takové sci-fi souboje už dnes přece nemůžou nikoho nadchnout, nebo ano? Jinak příběh byl solidní, moralizování nesmí v kung fu filmech chybět, takže pochvala a prostřední pasáž byla opravdu pastvou pro oči i duši. Viděn director´s cut. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (20)

  • Anthony De Longis a Jet Li zlomili počas natáčania šermiarskeho súboja šesť mečov. (m.a.t.o.)
  • Mnohokrát se spekulovalo o tom, zda Huo s O´Brienem opravdu zápasil. K zápasu skutečně došlo a Huo O´Briena porazil. Pravost této informace byla však okupujícími mocnostmi popírána z obavy ztrátu vlivu na čínský lid. (Dinsberg)
  • Betty Sun (Moon) vystrašili pijavice na ryžových poliach. Zabalila si preto nohy do celofánu, no na kamere to bolo vidieť. Musela ho odstrániť a svoj strach prekonať. (m.a.t.o.)

Související novinky

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Reklama

Reklama