Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

sud 

všechny recenze uživatele

Už mě pomalu unavuje to neustále Hollywoodské přetváření světoznámých legend. Jenom aby to bylo efektní, cool a vydělalo to prachy. Kevin Reynolds je dobrý režisér a James Franco mladý nadějný herec, ovšem oba si chtějí vydělat. A slušně. Podařilo se celkem věrně utvořit dějovou reálii keltského raného středověku, kostýmy jsou pěkné. Ten nádech pubertální romantiky moc dobře nechápu. Proč ho furt musejí američani srát do každýho filmu? Kdyby se zachovala původní legenda a hlavně (!) její nádherný dojemný závěr, všechno by bylo jinak. Takhle máme na závěr opět další otřepané Hollywoodské zakončení. Věřím, že někdo v budoucnu natočí (třeba jenom malý film pro TV) věrné zpracování legendy. Za výpravu a kostýmy 15%. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Těšil, těšil až se přetěšil. Očekáváná pecka roku 2006 nevyšla ani zdaleka podle mých představ. Legenda je to ve své podstatě velmi zajímavá, což už se nedá říci o své filmové adaptaci. Ta z poutavé historky udělala americky načančanou pohádku, které jsem mnoho neuvěřil. Plus pro tento snímek je dobré obsazení, i když tak mladého Tristana jsem si teda nepředstavoval, a celkem dobře zvládnuté akční souboje. Jinak je to scénaristická křeč, která působí nedotaženě od začátku do konce. Tohle nebyla zrovna trefa do černého a do šedého už vůbec ne. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Kevin Reynolds vie natočiť dobrý film (Robin Hood) a tento krát to opäť dokazuje, aj keď je cítiť, že rozpočet moc veľký nebol. Niektoré scény sú ale pekne natočené a majú Scotovský vizual (Ridley Scott je podpísaný ako producent), akcie sa tiež podarili aj keď ich je pomenej a výprava, či kostnými tiež stoja za to. Po tejto stránke film vyzerá tak ako má a aj herecké obsadenie nie je zlé, aj keď do roli kráľov by som privítal známejšie tváre. Sympaťák James Tristan Franco si vystačí skoro celý film len s kxichtom ako terminator a Sophia Isolda Myles je krajšia ako som si myslel. Hudba od Anne Dudley mi uviazla v ušiach ešte do teraz a tie scény kde zmizli všetky zvuky a ostala len hudba som skutočne miloval. Proti dĺžke filmu nemám žiadne výhrady, ale ten vzťah by chcelo nejako prepracovať aby bol uveriteľnejší napr. ako v Titanicu, potom by to bolo skutočne dobré. 80% - 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tristan a Izolda je v podstate dosť priemerný historický, resp. legendami opradený film pre čistý relax. Výprava je slušná, ale v rámci hollywoodskej tvorby priemerná, herci sú sympatickí, do svojich rolí sa hodia a majú aj čo hrať. Len mi to tak nejak rýchlo vyšumelo z hlavy. Mám pocit, že som to videl dokonca dvakrát a naposledy niekedy pred rokom a už ani neviem, o čom to bolo. Pekný príbeh o láske, ktorý nikoho neurazí, ale málokoho nadchne. A keď áno, tak jedine romanticky ladené ženy. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom vydarený historicko-romantický film, ktorému k dokonalosti toho chýba veľa a k spokojnosti určite trochu viac bojových scén a trochu sympatickejšieho hlavného hrdinu /J.Franco mi veľmi nesedí/, ale vo vedľajšej úlohe je zaujímavý R. Sewell. Nakoniec sú to celkom príjemne strávené dve hodiny, ale ak od toho nebudete očakávať veľa, tak nemôžte byť sklamaný. Za pozretie určite stojí. V jednej 3-sekundovej scéne štekne aj Marek Vašut. 60%. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (29)

  • Posledný film produkčnej spoločnosti Franchise Pictures, LLC pred jej krachom v roku 2007, keď skončila svoju činnosť po 10 rokoch. Jej najslávnejší a najúspešnejší film bol Môj sused zabijak (2000). (Arsenal83)

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama