Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po pádu Římské říše si Irové podmanili rozdrobené britské kmeny. Aby si udrželi nadvládu, nesmí dopustit sjednocení britských kmenů. Na britském hradě Tantallon vede lord Aragon jednání mezi rozdrobenými kmeny a navrhne jako krále sjednocených Britů lorda Marka. O jednání se dozvědí Irové, a zaútočí pod vedením krvelačného Morholta. V bitvě padne Aragon i jeho žena. Z jejich syna Tristana je rázem sirotek, kterého zachrání lord Mark. Ale při záchraně přijde o pravou ruku. Mark odveze Tristana na svůj hrad, kde ho láskyplně vychová jako vlastního. O devět let později Irové v čele s Morholtem opět přepadnou Brity a získají i zajatce. Tristan vymyslí léčku, jak je osvobodit. V těžkém boji nejen osvobodí zajatce, ale také zabije Morholta, který se za věrné služby měl stát manželem irské princezny Isoldy. Tristan je v boji zasažen mečem s otrávenou čepelí a považován za mrtvého. Jeho tělo je podle tradic uloženo do člunu a vysláno na moře. Člun uvízne na irském pobřeží, kde ho najde Isolda. Pečuje o něj v opuštěné chýši a zamilují se do sebe. Isolda mu ale zatají svůj původ. Zotavený Tristan s pomocí Isoldy prchá před Iry a vrací se domů. Irský král chce překazit hrozící sjednocení Britů a vyhlásí turnaj, v němž vítězi připadne ruka jeho dcery Isoldy. Tristan Markovi slíbí, že pro něj vybojuje ruku irské princezny, a tím zajistí mír. Netuší, že irská dívka, kterou miluje, je princezna Isolda. Turnaj vyhraje a Isolda se podrobí svému poslání a vdá se za Marka. Ten se do ní také zamiluje a je k ní velmi pozorný... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tristan a Isolda nejsou sice typickým zástupcem historických velkofilmů, ale pořád se na to ještě docela dobře kouká. Ke spokojenosti mi však něco chybí. Místy dost toporně působící dialogy, nevyrovnané herecké výkony, nevýrazná hudba a občas nezáživný děj bohužel převyšují zážitek z překrásných exteriéru a vůbec z technické stránky věci. Trochu zklamání, ale naštěstí jsem nečekal bůhvíjaké zázraky. Příště, až budu mít náladu na historickou legendu, se ale radši poohlédnu po něčem jiném. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Příběh o legendární lásce mezi královským synem Tristanem, který brzy po narození přišel o rodiče a krásnou Isoldou. Zamilovali se do sebe, ale Isolda se musela stát manželkou lorda Marca, pro kterou ji nechtěně vybojoval právě Tristian. I přes to se dále scházeli, ale nakonec byli přistiženi....... Snímek vznikl v koprodukci USA, VB a Čech, kde se film převážně natáčel. Obsazení mladými talentovanými herci bylo příjemné a předvádějí poměrně slušné výkony. Kevin Reynolds nám ukázal, že historický film se dá natočit i bez potoků krve a hory efektů. Moc příjemný film na nedělní večery..... ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Skvele. Silny a pekny pribeh aj bez tisicky efektov, brutalnej melodramaticnosti a podobne (pripadne bez Keiry Knightley pobehujucej okolo len v obvaze)... Naviac pekne sceny boja/bojov. PS: skoda toho Marcovho pokrvneho syna, chvilu som lutovala, ze nehra Tristana on, ale neustale sa trpiaco-mraciaci Franco, ale mozno je to tak lepsie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,734,633Tržby Celosvetovo $28,047,963Tržby za predaj DVD v USA $14,015,893 //počet predaných kusov 801,455Kevin Reynolds je celkom zručný režisér, čo potvrdil aj pri tomto nízko rozpočtovom filme, ešte nikdy ma v tomto žánry historicko-dobrodružnom žánry nesklamal, súboje opäť zvláda na výbornú a sú ozdobou filmu, príbeh viac než zaujímavý, herecké obsadenie zapasovalo, len trošku je tam cítiť menší rozpočet ale konečný výsledok je viac než uspokojivý. /70%/ možno keď pozriem druhý krát zvýšim na 4hviezdičky ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Dříve, než Shakespeare napsal svou první řádku. Dříve, než Romeo s Julií zažehli onen osudový plamen lásky, byli-Tristan a Isolda. První z prvních, navěky prolnuti v jeden kmen, v jednu žílu země. "Ta, jež tě nosila, tě zrodila. Mnou zapečetila srdce tvé a já na tvé paži zpečetím, že láska je silná jako smrt." ()

Galerie (109)

Zajímavosti (29)

  • Po svadbe nosí Izolda (Sophia Myles) a Marke (Rufus Sewell) obrúčky. V časoch, keď sa film odohráva (5. storočie nášho letopočtu), vydaté ženy nenosili snubné prstene (tento zvyk sa objavil v neskorom stredoveku). Navyše, muži ich po stáročia vôbec nenosili, keďže manželka bola považovaná za ich majetok. (Arsenal83)
  • Historické drama vydělalo během prvních třech dnů (13. – 15. 1. 2006) promítání 7,6 mil. dolarů a celkový zisk v USA se vyšplhal na 14,7 milionu. (imro)

Související novinky

Na co do kina v XVIII. týdnu?

Na co do kina v XVIII. týdnu?

05.05.2006

Ač se to může zdát podivné, odpověď na tuto otázku není vůbec jednoduchá. První květnový týden totiž připomíná bonboniéru, která je sice malá, ale všechno co v ní najdete je vynikající, i když je… (více)

Reklama

Reklama