Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další variace "slunce seno jahody syndromu", aneb bavme se nad blbostí české vesnické nátury. Bohužel po sté už to není vtipné, ale směšné. Pro cizince jasné znamení, že by se měli před návštěvou republiky očkovat. Dvě tři hezké scény a nějaká ta hláška ještě kvalitní film nědělají. To si člověk může pustit youtube a je to daleko efektivnější. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Adaptací známého románu Michala Viewegha vznikla kultivovaná ryze česká (skorotragi)komedie s decentně přiměřeným humorem (nezapomenutelné mizející podšálky...) a s několika odkazy snad až k italskému neorealismu či Felliniho Amarcordu... (to ber, milý čtenáři, s rezervou...) Jen několik scén mohlo být natočeno a vypointováno efektivněji a efektněji... (Třeba takový Jan Hřebejk by z toho jistě vytěžil víc...) Avšak rozhodně jsem potěšen z toho, kam česká mainstreamová komedie dorazila od dob podobně tématicky ukotvených Troškových odpudivě primitivních hrůz... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Svěží, oddychová, letní vydařená komedie s typicky českým komediálním feelingem. Hodněkrát jsem se zasmála a to také díky manželům v podání Evy Holubové a Bohumila Klepla, jelikož mi to připomnělo rozhovory, které mezi rodiči často slýchávám:) Herecké obsazení je nadmíru povedené. Opět úžasný a opravdový Pavel Liška a Miroslav Krobot coby Karel a Karel, Anna Polívková jako sebeironická a chápavá Jolana, Jitka Kocurová, jako hloupounká, naivní, ale zato dobrosrdečná Pamela, hezoun a děvkař Max, přátelský homosexuální pár, párek povedených manželů s chlapcem, který si není jist svou orientací a dvě mladé děvenky, které si chtějí prostě jen užít. Toť velmi pestrá sestava Účastníků zájezdu. Sympatické a vtipné dialogy, úsměvné a dnes již nezapomenutelné scény (podšálky, slečna průvodkyně, flirtovací pokusy většiny zúčastněných). Naproti tomu je zde i pár scén, které vyzní i vážněji a k zamyšlení. Příjemný český kousek, na který se vždy ráda podívám. "Tak co Karle, kolik jim dáme?" :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Nejsme zvířata, jsme lidi. Proto vracejte hnědý podšálky!.... . Jelikož všichni lidi mají nějakej problém, tak si tvůrci řekli, že by nebylo od věci to nějak zdokumentovat. Vybrali vzorek společnosti, posadili jej do autobusu a výsledek experimentu nám ukazuje, že: ,,někdy jsme vtipní hodně, někdy méně a někdy jsme taky trapní. Někdo nečte noviny a někdo je teplajzník. Ale v podstatě nám všem jde hlavně o jedno.“ Bohužel tvůrci neodhadli základní věc. A to stopáž. 113 minut na sebemrskačství je i pro Čecha moc. I proto nevím, jestli příště pojedu zase. Na druhou stranu - ,,12, to tu ještě nebylo!“ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Místy VELMI vtipné, většinou však spíše úsměvné a až nepříjemně televizní a "nepřesvědčivé" video z dovolené. Samoúčelnost a spektrovitost postaviček přímo mllátí do očí... Solidní dojem budí herci (Polívková, Holubová, Klepl, Liška a samozřejmě Krobot) ale vše je totálně zabito nesnesitelnou dvojicí stařenek a ani Jana Štepánková, ani Květa Fialová to zlepšit nedokázaly, možná spíše naopak... vypadalo to na slabší 3..nakonec lepší dvě.. 5/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Eva Leinweberová se nechala slyšet, že když pustila film své dceři Dorotce, tak ta z něho měla újmu kvůli jejím scénám v tangách. „Od té doby jsou u nás Účastníci zájezdu tabu,“ prohlásila. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Pro celovečerně debutujícího režiséra Jiřího Vejdělka byla možnost film natočit svým způsobem riskantní. V čase premiéry to komentoval: "Na jednu stranu jsem cítil velkou příležitost, protože celovečerní film láká každého filmaře, na druhou stranu jsem měl strach, jestli to není ten typ náhody, která vám zlomí vaz. Jisté bylo v první chvíli jen jedno - že je to velká výzva a že je to všechno v parádním časovém presu. Bylo potřeba přes léto napsat scénář, sestavit štáb, obsadit herce, najít lokace... S producenty jsem se poprvé sešel 1. června, točit se začínalo 12. září. Trochu to připomínalo smyčku, kterou si sám dávám kolem krku, ale vzal jsem to, mám rád adrenalinové sporty." (Zdroj: ČSFD)
  • „Nezapomenu na scénu s kolegou Martinem Pechlátem, který mě měl coby potápěč šmírovat pod vodou a při tom masturbovat. Stále jsme režisérovi odplouvali mimo záběr, protože jsme byli na širém moři, kde nás unášel proud. S Martinem jsme pak už byli tak vyčerpaní, že nám raději házeli záchranné kruhy, abychom nemuseli stále plavat a mohli si odpočinout. Dost jsme se s tím natrápili, podobně jako se scénou, jak vylézáme z vody a křičíme: ‚Úchyl, je tady úchyl.‘ Tu jsme pro změnu nestihli natočit během jednoho dne, kdy bylo pod mrakem, takže jsme ji dokončovali několikrát vždy těsně po východu slunce. Měli jsme na to pokaždé asi jen čtyřicet minut, než začalo slunce svítit naplno, takže jsme ji točili asi tři dny po sobě,“ prohlásila Eva Leinweberová. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama