Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Viewegh přepasírovaný přes Vejdělka je mnohem vydatnější než předloha sama. Zatímco příběh v knize neustále někam odbočuje a ve smyčkách se zase vrací, ten filmový příjemně plyne, nastavuje mnohem vlídnější tvář. Místo drsného Ukrajince se vynořuje nesmělý šmírák se zaujetím pro sci-fi, slečně průvodkyně vizualizace výrazně pomohla, Aničce Polívkové to v plavkách sluší. A hlavně - nezapomínejte vracet ty hnědý podšálky, jinak vás ty kelímky budou pálit v ruce a to není žádná sranda! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil, poměrně solidní komedie, jedna z těch lepších porevolučních...za nějaký čas bych se na to klidně kouknul znovu a přehlédnu i následující chybičky: 1) Když jde Max otevřít dveře Pamele, má na své posteli bílý polštář. Při jejich společném návratu už tam ale není (čas: 00:37:00) 2) Když jsou Denisa a Irma poprvé na pláži, tak si všimněte, že stojí u lehátek každá na jiné straně, než v dalším záběru leží. 3) Autobus vyjíždí z Prahy na D1 na Brno (cedule výjezdu na Chodov), přestávku ale dělají na odpočivadle, které je na dálnici směr Příbram. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Už od prvních minutách filmu mě bylo jasné jak se příběh bude rozvíjet, a překvapen jsem bohužel nebyl. Je to jeden z dalších filmů, kde se řeší kdo s kým a všelijak se to proplétá. Upřímně řečeno mě takový filmy už nezajímají, ale tenhle jsem musel přežít, jelikož jsme na to byli se školou. Sice charaktery postav jsou zde dobré a herecké výkony velice příjemné, to se musí uznat, ale dějová linka je velice slabá a předvídatelná. Zábavných a úsměvných situací je velice málo a při takové délce film většinou nudí a skoro bych v kině i usnul.. Podle mě je to zbytečný film pouze na jedno podívání a 2 hvězdičky si bohatě zaslouží... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Jedna za vaky Kocurové, druhá za výbavu Leichtové, třetí jen tak z plezíru. Poměrně dobře sehraná volovina, opět se ráchající v bažině čecháčkovství. Vlastně už vím, za co poslední hvězdu dát - za postavu onoho podvodního masturbanta, že mě to nenapadlo dřív? Musím zakoupit kvalitní šnorchl, hodně volné plavky a potápěčské okuláre s předinstalovaným teleskopem. A už zase skáču do kaluže. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Svěží, oddychová, letní vydařená komedie s typicky českým komediálním feelingem. Hodněkrát jsem se zasmála a to také díky manželům v podání Evy Holubové a Bohumila Klepla, jelikož mi to připomnělo rozhovory, které mezi rodiči často slýchávám:) Herecké obsazení je nadmíru povedené. Opět úžasný a opravdový Pavel Liška a Miroslav Krobot coby Karel a Karel, Anna Polívková jako sebeironická a chápavá Jolana, Jitka Kocurová, jako hloupounká, naivní, ale zato dobrosrdečná Pamela, hezoun a děvkař Max, přátelský homosexuální pár, párek povedených manželů s chlapcem, který si není jist svou orientací a dvě mladé děvenky, které si chtějí prostě jen užít. Toť velmi pestrá sestava Účastníků zájezdu. Sympatické a vtipné dialogy, úsměvné a dnes již nezapomenutelné scény (podšálky, slečna průvodkyně, flirtovací pokusy většiny zúčastněných). Naproti tomu je zde i pár scén, které vyzní i vážněji a k zamyšlení. Příjemný český kousek, na který se vždy ráda podívám. "Tak co Karle, kolik jim dáme?" :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Pro natáčení Účastníků zájezdu jako celovečerního filmu se tvůrci rozhodli až po úspěchu Románu pro ženy, taktéž natočeného podle předlohy a scénáře Michala Viewegha. (Siriuss)
  • „Nezapomenu na scénu s kolegou Martinem Pechlátem, který mě měl coby potápěč šmírovat pod vodou a při tom masturbovat. Stále jsme režisérovi odplouvali mimo záběr, protože jsme byli na širém moři, kde nás unášel proud. S Martinem jsme pak už byli tak vyčerpaní, že nám raději házeli záchranné kruhy, abychom nemuseli stále plavat a mohli si odpočinout. Dost jsme se s tím natrápili, podobně jako se scénou, jak vylézáme z vody a křičíme: ‚Úchyl, je tady úchyl.‘ Tu jsme pro změnu nestihli natočit během jednoho dne, kdy bylo pod mrakem, takže jsme ji dokončovali několikrát vždy těsně po východu slunce. Měli jsme na to pokaždé asi jen čtyřicet minut, než začalo slunce svítit naplno, takže jsme ji točili asi tři dny po sobě,“ prohlásila Eva Leinweberová. [Zdroj: Denik.cz] (Duoscop)
  • Scéna, ve které Denisa (Kristýna Leichtová) svélkne horní díl plavek, se podle portálu ShowBiz.cz umístil mezi stovkou nejlepších českých erotických scén. (BisiJoker)

Reklama

Reklama