Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z mnoha autobusů odváží cestující na dovolenou k moři. O bezpečnou cestu se starají řidiči Karel a Karel, kteří hned na začátku cesty vyzývají cestující, aby se nechovali jako prasata a vraceli hnědé podšálky, čímž většinu cestujících pobaví. Průvodkyně Pamela je velmi milá, až naivní, což baví hlavně dva gaye Ignáce a Oskara, s nimiž cestuje i jejich kamarád, známý zpěvák Max. Jolana, která na dovolenou pozvala své rodiče, je nesebevědomá, ale inteligentní mladá žena se srdcem na dlani. Nejmladšími cestujícími jsou dvě dívky Denisa s Irmou, které s opovržením pozorují nejstarší účastnice zájezdu Helgu a Šarlotu. Mezi cestujícími nechybí ani typická maloměstská rodina, táta Jarda, máma Jituš, malá dcerka a syn Jakub, který si nechal namluvit, že je gay. Jarda s Jituš mají omezené myšlení a jsou přesvědčeni, že homosexualita je nakažlivá, tudíž se od gayů, Ignáce a Oskara, drží stranou. Cestující Vladimír je tichý mladý muž, ale když je Jolaně špatně, podá jí na zvracení svou igelitovou tašku, i se zapomenutými brýlemi. Po příjezdu k moři se všichni ubytují a začnou se pomalu poznávat u moře. Všichni účastníci zájezdu mají o své dovolené nějakou představu, která se ne vždy vyplní... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 036)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Soubor epizod o bandě čecháčků na zahraničním zájezdu - žádný souvislý děj, jen sled scének věnovaný jednotlivým rodinkám a charakterům. Herci většinou obstojní, dialogy chvílemi vtipné, chvílemi křečovité, tak trochu nuda z mého hlediska, ale čekala jsem, že to bude horší. Mírně příjemné překvapení. 59% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hudba mírně vykrádající Arvo Pärta, minimalistický robot Krobot, scéna masturbačního doznání a zachycení deziluze (nejen) jadranských vakací, kdy všichni zažijí nějakou novou zkušenost, aby ve své podstatě zůstali nezměněni. Toť výčet pozitivních momentů držících Vejdělkův film na hladině poseté bublinkami mýdlové opery, ale ty potápěčské závaží v podobě ploché karikatury české malosti a rozpačitého rozvíjení děje nutí diváka přitahovaného ke dnu lapat po dechu někdy až nebezpečně dlouho. Při pohledu na princeznu Annu mě napadá, jestli existuje beznadějnější akt, než (čistě hypotetická) snaha valašského krále popřít své otcovství.. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Místy VELMI vtipné, většinou však spíše úsměvné a až nepříjemně televizní a "nepřesvědčivé" video z dovolené. Samoúčelnost a spektrovitost postaviček přímo mllátí do očí... Solidní dojem budí herci (Polívková, Holubová, Klepl, Liška a samozřejmě Krobot) ale vše je totálně zabito nesnesitelnou dvojicí stařenek a ani Jana Štepánková, ani Květa Fialová to zlepšit nedokázaly, možná spíše naopak... vypadalo to na slabší 3..nakonec lepší dvě.. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"A svlíkat! Do naha! Fofrem! Mně tady na hlavu nikdo srát nebude." Jezdit autobusem k Jadranu je pod mou úroveň a tak to dělám maximálně jednou za rok. A asi v tom nebudu sám, když už se o tom natočil film a já jsem v něm poznal spoustu spoluobčanů, kteří se mi někdy pokusili pokazit dovolenou. Těmi se zabývat nebudu, protože sedí v každém autobusu, ale od premiéry tohoto snímku jsem si všiml, že vždy řídí alespoň jeden Karel a taková pitomost vždycky pobaví úplně všechny. Takže podšálky vrátit, Pamelu svléknout, paštiku na chleby namazat a bude to dovolená, o jaké si mohou Frantíci, Japonci a Eskymáci jenom nechat zdát. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No...to, že je Anna Polívková dobrá herečka, se poznalo už v Boleru, některé dialogy šustí papírem, zato situační gagy jsou až na výjímky skvělé. PP nebije do očí (no, no, možná až na ten Arginmax), snímek je natočen moderně, hezky se na něho dívá, jen jednu výhradu bych měl ke Květě Fialové, která tu svou roli a la "potrhlá tetka" hraje už po několikáté a začíná to nudit. 70%...jako Román pro ženy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (40)

  • Když jsou Účastníci v autobuse na cestě domů, v jednom záběru slunce svítí z levé strany, dalším záběru pak ale z pravé. (PAULOO)
  • Při natáčení v Itálii bylo letní počasí jen zdánlivé. Ve skutečnosti bylo dost chladno a teplota vody v moři dosahovala jen 13 stupňů. (Zazie)
  • Kromě italského města Sisitania se točilo i ve slovinském městě Piran. (Cheeker)

Reklama

Reklama