Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sydney Wells (Jessica Alba) je známou losangeleskou koncertní houslistkou, která v dětství přišla nešťastnou náhodou o zrak. Transplantace očí je její jedinou šancí. Konečně nastal její čas. Po operaci se zdá být vše v naprostém pořádku. Za pomoci lékaře Paula Faulknera (Alessandro Nivola) a své sestry Helen (Parker Posey) se začne Sydney znovu zapojovat do běžného života. Jenže její štěstí je krátkodobé. Začínají se jí zjevovat stínové postavy a děsivé představy. Jedná se o následky operace, nebo si jen její mozek zvyká na zrak a přízraky jsou pouhým produktem její fantazie? Ale co když je to vše skutečnost? Rodina a přátelé začnou pochybovat o její příčetnosti, ale Sydney brzy zjišťuje, že jí její anonymní oční doktor nějakým způsobem otevřel dveře do hrozivého světa, který kromě ní nikdo nevidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (223)

mysiak 

všechny recenze uživatele

Áno, ďalší skvelý remake klasiky... Jessica Alba vyzerá fajn, ale nikdy nebude vedieť hrať, aj keď tie čočky vyzerali dobre... až 3 režiséri sa spotrebovali na tento horor...uf to je moc. Už podľa ukážky to vyzeralo na nudu...a nudy sme sa dočkali...autori si zobrali z originálu len postavu herečky a jej malý "problém"...a to je chyba...koniec je celý zlý (odporúčam originál)...nemám rád "Happy End"... no proste nerobte to...neničte ázijské horory...radšej ich netočte a robte pre mňa za mňa Vreskot 7 alebo Čelušte 5, len nekazte tieto filmy. P. S. Jessica je fajn, ale najradšej by som ju poslal niekam.... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Škoda, že některé okamžiky a myšlenky nebyly dotaženy do konce, nebo alespoň některé více rozvinuty:-( jinak bych se 4* neváhal. Jessica Alba je pěkná ženská a mně dokázala, že nemusí být jen jedna ze Čtyřky a utáhne film sama. Duchařina a vidění se mi líbili a líbil se mi i konec, který byl malinko odlišný od podobných filmů. Na závěr musím říct, že jsem se bavil a to je pro mě jedno z nejdůležitějších kritérií. 65% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Úspešná husľová virtuózka Sydney Wells v mladosti stratila zrak, je úplne nevidiaca. Preto, keď dostane po rokoch slepoty možnosť, rozhodne sa pre transplantáciu. Lenže s očami mladej Mexičanky sa jej dostane viacej ako len dar zraku. Vidí aj veci, ktoré sú skutočne desivé. "Oko" je celkom solídny duchársky horror, v hlavnej úlohe so sympatickou Jessicou Alba. *** ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Remake, jehož originál jsem neviděl, a tak jsem s hodnocením možná smířlivější než ti, kteří měli tu čest vidět hongkongskou předlohu. A nebo to jednoduše bude tím, že tenhle remake není tak špatný jak se může na první pohled zdát. Jessica sice nikdy nebude patřit mezi hereckou elitu, ale její výkon neurazí a rozhodně není slabinou filmu. Taky si myslím, že by tenhle film daleko lépe fungoval jako čistě mysteriózní drama a obešel by se tím zásadní problém typu "když nevím, jak dál, dám tam nějakou prvoplánovou lekačku a bude z toho zase horor". Oko v žádném případě neboří hranice žánru, ale mezi novodobými horory působí tak trochu jako jednooký mezi slepými. 55% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Až tak si nejsem jistý, co je důvodem zdejší averze vůči filmu. Přikládám to tomu, že většina hodnotí na základě srovnání s originálem. Já jsem ho neviděl, takže mohu soudit a hodnotit předlohou nepoznamenán. Oko je pro mě solidní duchařinou, která dokáže i slušně vylekat. A už by bylo možná dobré odprostit se od módního, ale ne vždy pravdivého - hezká znamená netalentovaná. Jessice Alba není herečka z nejlepších, ale film dokáže utáhnout na vlastních bedrech, aniž by bylo nutné si trhat vlasy a lamentovat nad jejím výkonem. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Zlatá malina: Nominace - Nejhorší herečka v hlavní roli (J. Alba). (Petr23)
  • Jessica Alba po dobu šesti měsíců brala lekce hry na housle a naučila se základy Braillova písma. (ČSFD)

Reklama

Reklama