O zrzavé Andule (TV film)

Pohádka

Československo, 1988, 62 min

Vadim Petrov

• duklak2

Nemastné a neslané. Pohádka podprůměrná. Výkony herců nudné. Málo písniček a málo pocitů. Tento "film" neměl vzniknout.(7.3.2012)

Svěží, vtipné, nápadité. Herecky vyniká zvláště Josef Bek jako pan otec. Toto dílko je dalším dokladem velmi dobrého standardu VlastyJanečkové, naší nejlepší autorky televizních pohádek pro nedělní odpoledne.(14.6.2009)

Hi hi, jsou tam dobré efekty:)(11.6.2009)

• otík

Zcela tradiční televizní pohádka, která mě skoro vůbec nezaujala. Děj byl poněkud zmatečný, zrzavá Andula ani pořádně nevěděla, co chce. Čenského zelinář byl ještě zmatenější a připomínal nevyzrálého puberťáka. Kromě standartního Štěpánka není o co stát.(14.6.2009)

Jarmila Turnovská napsala další svou klasickou pohádkou a stihlo se to natočit tak sympaticky krátce před revolucí, že se to ještě mohlo odehrávat na Kampě, než ji zaneřádili grafiťáci a podnikatelé. Roztomilá a hezky zahraná pohádka s hodnými strašidly a snaze střední třídy dostat se mezi horních tisíc.(14.11.2011)

• PollyJean

Dost průměrná pohádka. Skvěle zahraná nesnesitelná Terezka Simony Postlerové a otřesně prkenný Jan Čenský.(18.6.2009)

Jak nemám moc rád Květu Fialovou, tak tady zahrála oprvdu dobře, celkem povedená pohádka, ale s moc čitelným dějěm. 62%(14.6.2009)