Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lewis je geniální kluk z dětského domova se zálibou v šikovných technických vymoženostech. Během jedné schůzky s potencionálními adoptivními rodiči jim chce předvést jeden ze svých přístrojů. Ten se ale rozbije a rodiče si Lewise nakonec nevezmou. Proto se rozhodne sestrojit přístroj pro vybavování vzpomínek, aby ze své paměti dostal podobu své maminky a mohl konečně zjistit, jak vypadala, což by mu pomohlo ji najít. Jeho nezdolné hledání jej jednoho dne zavede na místo, které by si nedokázal představit ani v nejdivočejších snech - do budoucnosti, kde už termín "nemožné" dávno zmizel ze slovníku. Když se Lewis setká s podivným cizincem jménem Wilbur Robinson, čeká jej nejen fantastická cesta časoprostorem, ale také setkání s rodinou Robinsonových. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (149)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lewis je malým obyvatelem sirotčince, kde z něj ostatním chvilkama vstávají vlasy na hlavě. Lewis je totiž velmi vynalézavý chlapec (v přesném slova smyslu), neustále něco kutí a vynalézá, čimž všechny své hypoteticky nastávající adoptivní rodiče odpuzuje. Jednoho dne toto vzdává, a pustí se do svého velkého vynálezu, skeneru paměti (chce totiž ze své paměti vydolovat něco o své pravé matce, a zároveň tento vynález využít na soutěži vynálezců). Ale tam se vše zamotá, vynález mu poškodí tajemný muž s buřinkou (a není to pan Tau) a objeví se tam kluk z budoucnosti Wilbur, který Lewise přenese tamtéž. A tam teprve Lewis poznává, co to znamená mí rodinu. Ale nejdříve se musí zbavit muže s buřinkou, jinak přijde o celou budoucnost ... Jojo, autoři se asi měli nejdříve dohodnout, pro jakou cílovou skupinu tuto pohádku tvoří. Dospělým asi nebudou vyhovovat infaltivní vtípky a klukovské přátelství napříč časem, a pro menší diváky asi nebudou hrátky s časem či temná buřinkovská budoucnost. Ale nemohu tvrdit, že jsem se nudil - vize Robinsonovské budoucnosti byla docela vtipná ... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Je to sice šílené a nesourodé, ale zároveň i strašně moc hravé a nápadité. Nebo počkat, ta šílenost je vlastně klad! A překvapil mě i zajímavý a (na dětský film) promyšlený děj a fungující emotivní scény sirotka hledajícího rodinu. Výtvarná stylizace se mi líbala, film odsýpal a nešikovný (domnělý) hlavní padouch bavil. Ale očividně film nesedne každému (viz hodnocení zde). ()

Reklama

Křepi 

všechny recenze uživatele

To, co ze začátku vypadá jako hodně infantilní film je ve skutečnosti hodně infantilní film... Není mi moc jasné, pro jaké publikum je tento film určen. Hodně malé děti ho nepochopí a ty větší to nebude bavit. Maximálně je to pro ty největší děti, kterým už zase infantilnost chybí :) Celkově za 2* nicméně za hudbu Dannyho Elfmana a za krátkou negativní vizi budoucnosti nakonec dávám 3*. ()

ManOfPhoenix 

všechny recenze uživatele

Podle mě, další z výborných animáků ze studia Disney. Tentokrát diváky povede do ujeté budoucnosti, kde se setkáváme s ujetou rodinkou, a neobyčejnou postavou, která se chce vrátit zpátky do své doby (prostě cestování v čase, tahle tématika se mi vždycky líbila). Skvělý příběh, skvělý konec, hudba, scénky a postavy. ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Animace slušná, námět taky, ale ten scénář... mravoučnost z toho filmu odkapává jako sliz. Je to tak maximálně pro děti od pěti do deseti, které se budou určitě bavit výborně, ačkoliv některé pasáže jsou hodně ujeté (pro ty menší nesrozumitelné), některé zase docela temné. A absence humoru mi u animáku tohoto typu přijde vyloženě smutná. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (10)

  • William Joyce napsal knižní předlohu A Day with Wilbur Robinson už v roce 1990, futuristickou rodinku vymyslel podle vlastních příbuzných. (Siriuss)
  • Když Wilbur představuje svou rodinu, říká, že jeho otec vypadá jako Tom Selleck. Tato postava se sice na plátně neobjeví přímo, ale slavný herec jí propůjčil hlas. V německém dabingu Sellecka nahradil Thomas Gottschalk a Wilbur říká, že jeho otec vypadá jako Gottschalk. (imro)
  • V originálním znění původně Wilbura namluvil Daniel Hansen už před více než pěti lety. Když se později prováděly změny, musel do studia přijít mladší hlas Jordana Frye. (imro)

Reklama

Reklama