Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ambiciózní Karolina studuje vysokou školu, pracuje jako redaktorka módního časopisu a jako lektorka v kurzech nonverbální komunikace. Její uspořádaný život nečekaně naruší vztah s poněkud egocentrickým burziánem Alexem, který jí přináší řadu hořkých zklamání. Alex je sice pozorný, ale myslí především na sebe a všímá si spíš svých kamarádů než Karoliny. Vztah, plný nejistoty, zklamání a znovu probouzených nadějí, vyvádí Karolinu stále víc z rovnováhy a vyčerpává ji. Přesto dává Alexovi přednost před pozorností nesmělého Honzíka. Když o několik měsíců později zjistí, že Alex žije s mnohem starší Patricií, opustí ho a rozhodne se být stejná potvora, jako jsou podle jejího názoru muži. Nezávislá, sobecká bestie, která bude kosit chlapy. Vyspí se s čerstvě ovdovělým pianistou i přízemním farmářem Markem, flirtuje s duševně nevyrovnaným ministrem Jarmilem Dobrým, ale když to zkusí na Honzíka, zklamaný mladík ji odmítne. Zdá se, že ani jako bestie nebude mít Karolina štěstí. A tak když se po čase znovu ozve Alex, neodolá a přijme jeho nabídku k sňatku. Vzápětí ji však čeká další hořké zklamání. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

No, to byla tedy zase podívaná! Občas to sice bylo vtipné - až šílené (viz páv), ale když máte za hlavní hrdinku takovou připitomělou slepici, která si plně zaslouží mít za partnera jednoho z těch úchylů (nebo přinejmenším "divných týpků"), co jich bylo ve filmu plno, dopadne to špatně. Smutné je, že takové ženy - jako je naivní a hloupá hrdinka filmu - skutečně existují... a zahanbují celé ženské pokolení (i když se tvůrkyně pravděpodobně pokoušely zahanbit muže a ukázat je jako sbor tupých zvířat). Výběr "exotů" v tomhle filmu skoro překračuje meze - osobně nevěřím, že by si spisovatelka mohla vymyslet podobné typy, kdyby se s nimi skutečně nepotkala. Ani Roden ani Vašut nemůžou situaci, už od začátku upadajícího filmu, vylepšit, a to je skutečně, co říct. Jediné, co bylo na tomhle filmu pěkné, je hudba... a taky těch pár lepších vtípků. Odpad to sice není, ale nemá to do něj daleko, a jestli je tohle pohled dnešních českých rádoby "feministek", tak to je fakt síla. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Není to jen nějaká průměrná milá blbůstka na sobotní odpoledne. Je to film vyloženě špatný a hloupý. Je tomu tak především vinou nechutně blbého scénáře. Obzvlášť na dialozích se holky vyřádily. Působí to na mě, jako kdyby Nesvadbová s Pavláskovou nikdy neprohodily ani slovíčko s žádným mužem, ba dokonce ani s žádnou ženou, prostě s žádnou lidskou bytostí. Věty jako "Nedokážu být někomu oporou. Neumím to!" nebo "Pojedu sám. Někdy je lepší být sám." a další pitomosti, co by nikdy žádný normální člověk (muž) z pusy nevypustil nebo neustálé oplzlé mudrování o tom, jak souloží slepice a jak zlaté rybičky, to vše pronášené děsně pateticky a přehnaně vážně, tak tohle všechno, už tak dost hrozné, je navíc ještě korunováno příšernými postsynchrony. Nevím, jak to Pavlásková dokázala, ale i slušní herci tu hrají špatně, neskutečně se ponižují. Vrcholů ubohosti je tu hned několik - například rozbor a následný zpěv lidových písní, páv Marka Vašuta nebo vysvětlující retrospektivy z dětství. Vlastně celý ten příběh pokulhává - žena, co se snaží být stejná mrcha jako chlapi? Laciná cosmopolitanová slátanina. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem na to náhodou narazil v televizi, hned mě zaujal úchvatný zjev Danici Jurčové, a zatoužil jsem film vidět - a v podstatě bezmezně mě nadchnul. V první řadě skutečně hlavně díky ní, mohl jsem na ní nechat oči a je zde úžasná a absolutně bezchybná. A to navzdory tomu, že zde hrála studentku vysoké školy v době, kdy jí už bylo 31 let - vůbec jsem to na ní nepoznal! Její vrstevnice Čvančarová, ač o 2 roky mladší než Jurčová, zde naopak vypadá výrazně starší, a když se poprvé objeví v ději, považoval jsem ji mylně za Karolíninu matku! (A mimochodem je zde trapná jako vždy, nikdy jsem té herečce nepřišel na chuť). Stejně tak Roden je zde tradičně výborný, ten chlapík je prostě pokaždé sázka na jistotu. A konečně mě zde strašně bavil i Vašut, což je s podivem, protože ho jinak hodně nemusím. U jeho scény s pávem jsem málem umřel smíchy - dokonalost! Za druhé se mi ten film líbil díky tomu, jak detailně se věnuje vystižení patologického vztahu mezi Karolínou a Alexem (narážka na Pianistku Elfriede Jelinek zde určitě nebude náhodná). Kdyby byl film jen o tom, fungoval by i tak - další mužské postavy, točící se kolem Karolíny, mi tam ale nevadily, film je díky nim zajímavější (a nemyslím si ani, že by tyto postavy byly nějak přehnané nebo zkarikované, podle mě docela věrně ztělesňují určité typy, podobně jako sama Karolína). A konečně mě na tom nadchly i atraktivní lokace a krásná kamera F. A. Brabce, která z filmu činí velmi příjemný a prosluněný zážitek. Film mě bavil natolik, že mi kupodivu ani nevadila jeho prolezlost product placementem, na což jsem jinak extrémně alergický (nebo je tam možná obsažený tak dobře, že to člověk ani nevnímá). Jasně, některé herecké výkony jsou slabší, většina milostných scén je dost trapas (ta v chlévě!), a děj je do jisté míry hodně odtržený od reality, ale opakuji, že subjektivně pociťovaná mimořádná zábavnost mi zde převážila vše. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Poměr kvalita/ kvantita dopadl opět v neprospěch kvality. Po utrápené hodině sledování, kdy jsem pořád čekal, co se z toho vyklube a zda to bude víc než jen pouhé klišé o ženském nelichotivém smýšlení o chlapech. Žel opak byl pravdou a film mě celkem dokonale otravoval, ale vlastně nevím proč. Nevím ani, zda mi měl otevřít oči nebo mě měl přimět zamyslet se nad ženskýma mužským světem nebo měl film přinést něco docela jiného, na což jsem evidentně nepřišel. Zbytek filmu jsem přetrpěl a doufal jsem, že přijde odměna v podobě pointy nebo alespoň rozuzlení. Taky nic. Není mi vůbec jasné, proč se takové filmy natáčejí. Ta jedna hvězdička je za výkon Vašuta a jeho paví číslo... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nudný a stupidní film, který je NAPROSTO o ničem! Žádný děj, tady nefunguje vůbec nic. Celý film jen spí se třemi muži a nakonec zůstane sama, takhle jsem se u filmu nenudil hodně dlouho. Jednu hvězdu dávám za pár vtipů, které ve filmu padly a za Marka Vašuta jako ''páva'', sice jsem si zakroutil hlavou, ale pobavilo mě to.. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Při nahrávání postsynchronů ne každý herec namluvil svou roli. Danicu Jurčovou a Andreu Novákovou nadabovala Andrea Elsnerová, jelikož Jurčová je Slovenka a u Novákové se tak sjednotil hlas postavy. Michala Dočolomanského nadaboval Ladislav Županič, opět kvůli tomu, že je Slovák. Evu Sitteovou a Báru Nesvatbovou nadabovala Dagmar Čárová. Sitteovou kvůli jejímu dlouholetému exilu v zahraničí a ztrátě českého akcentu a Nesvatbovou kvůli nezkušenostem s dabováním. A Barboře Beťákové propůjčila hlas Nikola Votočková ze stejného důvodu, jako u Jurčové a Dočolomanského. (funhouse)
  • Název filmu byl prý zvolen jednak podle středověké knihy o zvířatech a jejich chování a jednak podle sbírky básní Guillauma Apollinaira. (Olík)
  • Při nočním koupání Karolína (Danica Jurčová) a Alex (Karel Roden) doplavou až k bezpečnostním bojkám. V následujícím záběru však není po bojkách ani stopy. (Pepy)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Reklama

Reklama