Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 034)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná ještě střelenější a nechutnější než první díl a to je co řict. Je naprosto jasné, co chtějí tímto kouskem tvůrci říci, takže rozepisovat kvality filmu je v podstatě nemožné, neboť je to film poslepovaný ze špatných filmů. O to ulítlejší, odvážnější a zajímavější však výsledný produkt je. Nejsou zde žádné hranice a bariéry. Jsi fanda ? Skvělé, budeš se bavit. Nejsi ? Vypneš po pěti minutách. Mno spíš tak po deseti, protože Fergie v bílém nutno vidět. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tam kde Robert Rodriguez ztrácí na svého kolegu po filmařské stránce, nápaditosti, vymazlenosti stylu a vůbec formou celkově, tak paradoxně získává na zábavnosti právě tím, že se narozdíl od Quentina nesnaží z tohoto žánru vytřískat "něco více" než na co má. Tohle je prostě pouze blbé déčko na n-tou, které to o sobě ví a díky nadsázce a střízlivé stopáži zvládá bavit po celou dobu. ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

No je to béčko, ale je na něm hrozně okatě vidět, jak moc se tvůrci snažili, aby výsledek byl co nejbéčkovější, a to mi prostě vadí. Je to křeč. Ačkoliv má samozřejmě své - výborné - momenty. Ale obecně film postrádá švih, hlavně po režijní stránce mi přijde nezvládnutý. To se příště radši podívám na Darkplace:) Stejně je ale o moooc lepší / zábavnější, než Death Proof. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Velmi rád bych řekl, že Rodriguez povýšil brak na umění, ale opak je pravdou, on ponížil umění na brak. Příběh je naprosto zhovadilý a pan režisér se od tohoto faktu snaží odvrátit pozornost nadsazenými přestřelkami, drsňáckým chováním postav, výbuchy, cákanci krve, slizem, říznou hudbou a podobnými formálními hrátkami. V mém případě se mu to ovšem dařilo jen asi prvních pár minut a pak zase až posledních pár minut. Dá se namítnout, že Rodriguez stvořil přesně to, co chtěl - podřadné béčko oblečené do velmi zručně ušité nablýskané áčkové róby. Dá se ale i namítnout to, že s jeho talentem je odsouzeníhodné již to, že právě tohle chtěl. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější Rodriguezův film od Desperada? To snad ne! Ani by nevadilo, že je film nabouchaný samoúčelnostmi a plytkými hereckými výkony - beztak se na to v tomto subžánru nehraje, zvláště když napodobuje starou brakovou horrorovou vlnu-, ale s avizovanou zábavností je minimálně polovina Planety Teror dost na štíru. Klidně by mi stačilo ke spokojenosti, když po place pobíhají lepé děvy s brokovnicemi, chlapi si hrají na drsňáky (F. Rodriguezovi jsem to ale vůbec nežral), fuckuje se o stošest, kolem se komíhají směšní zombíci s krví konzistence slizu a sem tam něco vybouchne. Jenže tenhle krvavý guláš chutná tak nevýrazně a podruhé už na něho nebudu mít chuť. Ani kvůli Rose McGowan a jejímu úvodnímu rajcovnímu go-go tanečku. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • Efektu nohy s kulometem bylo dosaženo tak, že Rose McGowan (Cherry Darling) chodila se zafixovanou nohou, aby ji měla strnulou. Navíc ji měla omotanou zelenou nebo šedou bandáží. (HappySmile)
  • Skip Reissing, který hraje majitele stripklubu Skipa, není herec, ale realitní agent režiséra Rodrigueze. Ten usoudil, že Skip by byl perfektní pro roli příkrého a rozumného majitele baru, protože "on takový doopravdy je." (HappySmile)
  • Robert Rodriguez přišel s myšlenkou natočení Planety Teror už když při práci na filmu Fakulta (1998). Řekl tehdy Elijahu Woodovi a Joshi Hartnettovi, že zombie filmy se jednou významným způsobem vrátí. Chtěl u toho být první, a tak začal připravovat scénář, ale zasekl se ale na 30. straně. Když se pak pustil do dalších projektů, zombie filmy se vrátily - přesně, jak předpovídal. (HappySmile)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama