Reklama

Reklama

VOD (1)

Po Tarantinově thrilleru Auto zabiják přichází druhý film z projektu Grindhouse. Manželé Dakota a William pracují v nemocnici jako doktoři. Jejich dnešní šichta vypadá spíš na funus. Čekárnu zaplavuje dav lidí, jejichž symptomy jsou podezřele shodné: nepřítomný pohled a odpudivé hnisající rány. Mezi zraněnými je i tanečnice Cherry, která přišla o nohu při jednom z útoků. I když bez nohy, Cherry ještě nezatančila svoje poslední číslo. Budoucnost nenabízí nic než miliony nakažených a nespočet mrtvých. Jen několik šťastných hledá poslední bezpečné útočiště na planetě Teror. (Palace Pictures)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 033)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Za prvé nejsem příznivcem žánru, za druhé kdyby Rodriguez natočil skutečně dobrý film, byla by první část věty zbytečná. Nejsem ani příznivcem westernu, ale Tanec s vlky nebo Mrtvý muž mě dokázaly nadchnout, což se Rodriguezovi s jeho výletem do splatterpunkových vod v žádném ohledu nepovedlo. Hrozně nemám rád dělení žánrů na vznešené a podřadné, téměř vždycky to zavání snobstvím a maloměšťáctvím. Splatterpunk je snad jediným subžánrem, který se dá už z principu jako celek bez mrknutí oka zařadit mezi poklesnou tvorbu. Záměně totiž rezignuje na tradiční estetické hodnoty a je na to dokonce hrdý. Natočit kvalitní parodii příslušného žánru je pochopitelně možné za splnění několika podmínek: 1. musím důkladně znát to, z čeho si střílím 2. měl bych ten žánr mít rád 3. musím mít k příslušné látce odstup a nadhled 4. znám velmi dobře řemeslo 5. jsem vysoce kreativní Za příklad filmů, kde jsou všechny body naplněny, může posloužit třeba série Spielbergových filmů o Indiana Jonesovi neb, pokud si chceme hrát na našem písečku, Limonádový Joe aneb koňská opera či Adéla ještě nevečeřela. Ve všech zmíněných případech scénáristé a režiséři vycházeli z toho nejpitomějšího, co se v dané produkci vyskytuje a dokázali to přetavit v něco navýsost chytrého, zábavného a dokonce umělecky hodnotného. Ty filmy baví všechny bez rozdílu, i ty, kdo by o brakové předlohy často nezavadili ani omylem. Planeta Teror pobaví hlavně žánrové fanoušky a pak ty, kteří jsou okouzleni svým prvním setkáním se splatterpunkovým stylem. Rodriguez totiž splňuje jen body číslo 1, 2 a 4, odstup evidentně nemá a není ani dostatečně kreativní. Nepochybuju, že má v dané oblasti hodně nakoukáno a že chtěl co nejvěrněji napodobit zvrácenou atmosféru svých oblíbených filmů. Jenže to ke kvalitní parodii nestačí.. Stejně jako nestačí řada vtípků rozdílné kvality. Běžný divák neocení přítomnost Tarantina ani odkazy k některým žánrovým "skvostům". Film má hluché pasáže, je plný kreténských dialogů (ty totiž v chytré parodii mají kreténsky jen vypadat, měla by se za tím skrývat "druhá lajna" - snad jediný moment, kdy se tomu Rodriguez přiblížil, byl Willisův výstup ve skladišti), režisér nedokáže vyvolávat a udržovat napětí a tak by se dalo dlouho pokračovat. Suma sumárum, je to často stejně blbé jako to, co chtěl autor parodovat. Třikrát jsem se usmál, dřevěná noha mě pobavila a na lepé tvary dívek v čele s Rose McGowan byla radost pohledět, ale na dobrý film je to celkově zatraceně málo. Celkový dojem: 35 %. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

I když jsem fanda spíš Tarantina, tentokrát přiznávám, že Rodriguez ho v Grindhouse projektu předčil minimálně v zábavnosti a tempu. Zkrátka ta nejpokleslejší zábava v ryzím smyslu. Už jen z úvodu, kde se Rose vlní kolem tyče, může leckomu vyschnout v puse. Logika je tu cizí pojem. Rodriguez vám naservíruje skok přes zeď jako z Final Fantasy a pokud je třeba rychle se přemístit z místa na místo, použije se střihu nebo dětský motorky. Vředy na zombících jako by někdo uklohnil z pudingu a marmelády. No nádhera! A hudba z Rodriguezovy dílny se mi vždycky líbila. U Planet Terror se nudit nebudete. Buď budete nevěřícně pozvedat obočí nebo se budete smát. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Výborná brutální oddechovka a naprosto nejpovedenější splatter za poslední dobu... Opravdu, tohle beru jako poctu starým krvákům, romerovkám, splatterům, video nasties atd. Je to prostě jízda, kterou člověk naprosto nemůže brát vážně a jen koukat a bavit se, pokud je zrovna ten typ diváka ... kterému tyto filmy nevadí, právě naopak. Výtvarně naprosto geniálně ztvárněné, nápad se "zaprášeností" filmu je perfektní, role Toma Savinniho, paráda ... Jen bohužel humoru jsem se jaksi nedočkal. S mnoha méně triky, omáčkou, efekty a jednodužším prostředím (opuštěný bar-chata) si vystačili nedávno tvůrci podobného úletu "Krvavá hostina", který mne po pravdě bavil víc, už díky naprosté ujetosti a hlavně alespoň občasnému humoru, který tady na mne jaksi nezapůsobil (a byl zde vůbec?), krom naprosto skvělého Tarantina a jeho hlášek ... Jinak ale "Planeta Teror" naprosto super. ()

RHK odpad!

všechny recenze uživatele

Rodriguez klesl od časů Mariachiho a Desperada se svou částí Grindhousu - Planetou Teror nejníže, jak to šlo. Je mi vcelku jedno, zda pro efekt, nebo s potěšením. Získává tak v mých očích titul největšího úchyla mezi režiséry (a doufám, že jedny z těch ustřihnutých koulí byly jeho - psali, že prý si vše stříhá sám). Filmově taky raději no comment. Kdo nevěří, má zde trailery: http://www.csfd.cz/film/221616-grindhouse-planeta-teror-grindhouse-planet-terror/videa/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tam kde Robert Rodriguez ztrácí na svého kolegu po filmařské stránce, nápaditosti, vymazlenosti stylu a vůbec formou celkově, tak paradoxně získává na zábavnosti právě tím, že se narozdíl od Quentina nesnaží z tohoto žánru vytřískat "něco více" než na co má. Tohle je prostě pouze blbé déčko na n-tou, které to o sobě ví a díky nadsázce a střízlivé stopáži zvládá bavit po celou dobu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (45)

  • El Wray (Freddy Rodríguez) hovorí Cherry (Rose McGowan) "palomita", čo v preklade zo španielčiny znamená "holubička". Je to tiež tetovanie, ktoré zdobí jeho zápästie. (BlackTom)

Související novinky

Rodriguez zase točí pro děti

Rodriguez zase točí pro děti

01.06.2008

Ano, rozhodli jsme se vám zničit neděli (a čtěte až do konce, bude to ještě horší). Planetou Teror se texaský desperát alespoň částečně rehabilitoval u publika, znechuceného jeho 3-D zrůdnostmi pro… (více)

Conan Nezfilmovatelný?

Conan Nezfilmovatelný?

01.07.2007

Třetí návrat svalnatého barbarského šermíře se pořád dokola propírá už dobrých sedm let. Nejdříve se o vzkříšení fantasy hrdiny snažil sám John Milius, režisér uctívaného i zatracovaného Barbara… (více)

Hříšní lidé města temného

Hříšní lidé města temného

09.04.2007

Hororové kombo Grindhouse je připravené na start a Robert Rodriguez se může konečně pustit do dlouho slibovaného Sin City 2. Premiéra byla původně plánovaná už na léto 2006, ale z rychlovky, kterou… (více)

Robert Rodriguez Competition

Robert Rodriguez Competition

12.03.2007

Někteří jedinci se sice ještě nestihli zpamatovat z toho, že v evropských zemích nebude Grind House uveden jako dvoufilm, ale tvůrci jim to chtějí řádně vynahradit - Quentin Tarantino plánuje… (více)

Reklama

Reklama