Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Príliš nechápem tie nízke hodnotia, ale to bude asi tým, že som predlohu nečítal a na rozdiely oproti nej kašlem. Pre mňa to je príjemný nenáročný historicko dobrodružný príbeh so sympatickou partou (Colin Firth ešte pred Kingsmanom ukázal, že dokáže byť akčný líder a Aishwarya Rai je neskutočne sexy), ktorú prenasleduje zábavne prehrávajúci zloduch Kevin McKidd. S trikovou stránkou tiež nemám žiadny problém. Nie je to fotorealisticky dokonalé, ale pôsobí to pekne a trumfne to viacero drahších predigitalizovaných súčasných blockbusterov v ktorých sa kašle na uveriteľnú fyziku. Tu som proste celý čas veril, že sledujem skutočné postavy. No a akcia je na PG-13 rating dostatočne krvavá. Bavili ma hlavne tie komornejšie potýčky v prvých dvoch tretinách. Aj keď má režisér seriálové korene, tak to nie je žiadny packal. Až posledná tretina s tou hromadnou bitkou ma príliš nebavila. Bolo to také príliš tuctové. Holt, rozpočet a rating asi nič lepšie nedovolil. Ale stále to nebola žiadna tragédia. Takže celkovo príjemný film niekde na úrovni tých drahších Hallmarkovských produkcií. 6/10. ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Kompilát z několika filmů dohromady, kdy aspoň u jednoho z nich se na konci vysvětlilo, proč tomu tak je. Nemůžu si pomoct, ale viděla jsem v tom několik scén z Pána prstenů, a to značně zjednodušené a ,,zlevněné" (přechod přes hory, dobývání přes zeď, ,,čaroděj Gandalf"...) Celé mi to přišlo nějaké nedodělané a natočené jakoby omylem. Scénář byl lehce předvídatelný, takže jsem dopředu věděla, co příjde. Jednu hvězdičku dávám za závěr, který aspoň vysvětlil to, proč některé momenty připomínaly ...... (nebudu říkat co, abych to neprokecla :-) Škoda, že jsem ho z nudy před tím málem zaspala. Druhou hvězdičku dávám za to, že jsem do toho konce přece jen vydržela. PS: Colin Firth se mi na římského válečníka opravdu nehodí, budu ho vždy vidět jako upjatého pana Darcyho. :-) ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Je mi záhadou ako mohol Doug Lefler (tvorca perál ako Dračie srdce 2 či seriálov Herkules a Xena) dostať na natáčanie filmu taký slušný balík. Veď to už bol jasný prúser od začiatku. Posledná légia je proste na poslednom mieste z historických filmov za poslednú dobu. Hviezdičku dávam len za pekný pohľad na Kriváň a Spišský hrad. Kto čítal knihu - v žiadnom prípade film nepozerajte (to platí vlastne pre každého). S knihou to má spoločné len mená postáv. 20% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příšerná historická patlanina, která stačí urazit všechny historiky během chvilky. Colin Firth si tady hraje na velkýho bojovníka, Ben Kingsley na Gandalfa a v hlavní roli je nějakej protivnej fracek, kterej je římskej císař. No prostě příšernost. Navíc ani ty bitvy nejsou dobrý a připadaly strašně unylý a pomalý (to asi aby se Firth stíhal otáčet). No prostě strašně obsazená, strašně napsaná a ještě strašnějš natočená hovadina. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Knižnú predlohu somk nečítal, ale mal som pocit, že išlo o kultovú záležitosť... Tento film je však nehorázne jednoduchá (a to aj v zmysle IQ) báchorka, ktorá nemá čím upútať a scéna s objavením "toho" meča je doslova dementná. Ak k tomu pripočítate, že existuje televízny(!) RÍM je toto priam katastrofa. Môžme si myslieť o Bruckheimerovi čokoľvek, ale svojou vykrádačkou KRÁĽ ARTUŠ pokoril "orignál". Veľká škoda... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)
  • Režisér Doug Lefler řekl, že nápad na příběh začal u DDLC, poté Dino De Laurentiis přizval historického konzultanta Valeria Manfrediho a jemu se nápad velice zalíbil. Po té ale nápad od DDLC Manfredi musel vzít a napsal úspěšný román, který opět pomohl k realizaci filmu. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama