Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Crazer 

všechny recenze uživatele

V historických filmech si určitě libuju, ale tento film toho opravdu důkazem není. Nezařadil bych ho do béčkových, ale je typickým příkladem céčkových filmů. Hned od začátku jsem tušil, že film se bude odvíjet nesprávným směrem, děj mě po pěti minutách hodil do boje, aniž by se člověk rozkoukal. Snímek ničím novým nenadchl a ničím neoslnil, tzv. uzívaný film, který se nedoporučuje pro víkendové diváky. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Kevin McKidd je ten nejúžasnější psychopatický barbar s obrovskou sekyrou, pro kterou stále nachází nějaké smysluplné využití, navzdory ztrátě prstu v důsledku nepříjemného střetu s dvanáctiletým císařem, kterého hrál toho času šestnáctiletý Thomas Sangster. Mezi nejvroucnější tužby Kevina McKidda patří okamžik, kdy svou obrovskou sekyru zaboří do malého císaře, v čemž mu usilovně brání znuděný Colin Firth, fanatický Ben Kingsley a skupina bojovníků, které by lépe nespojil stroj nepravděpodobnosti. Bez Kevina McKidda by to bylo neskutečně nudné, tak to bylo jen neskutečně hloupé a podfinancované. A teď si jdu pustit Řím! ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Legenda o bájném meči a zakladateli kulatého stolování se (pokolikáté už?) ocitla v bublajícím Eintopfu. Romulus, císař z Caesarovy přímé pokrevní linie najde po vyplenění Říma, smrti rodičů a ponoukání dědy s holí (později z něj vyleze - jaké překvapení - báťuška Merlin) Excalibur a v Británii za pomoci své osobní gardy, čítající patetického vojevůdce, neméně patetické vojáky a indickou vyprsenou bojovnici ukecá poslední římskou legii k boji s tyranem Vortigernem, slavně zvítězí, skočí na Igraine a zadělá na Artuše. Nic proti změnám v klasickém artušovském kánonu, ale co je moc, to je příliš a tady je příliš všeho, zejména megapatetických promluv, stupidních dialogů, nechtěně humorných situací (všechny 'romantické' momenty) a zejména trapné snahy slepit neslepitelné. Dílo zkázy dokonává otřesná kamera, díky které má divák sice možnost dlouze se kochat pohledem do hlubokých očí Aishwaryi Rai či ošklivým obličejem Romula, ovšem ze soubojů není vidět prakticky nic. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Ještě že na začátku filmu bylo řečeno, že je to natočená legenda, jinak bych to hodnotil jinak:). Ale popravdě jsem čekal něco děsného a musím říct, že zas tak hrozné to nebylo - takových 55 %. Některé animace počítačem se fakt nepovedly, no je prostě vidět malý rozpočet. Trochu jiná legenda o Merlinovi, Artušovi a jednom mečíku:o)). ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

To jediné co potřebujete vědět, než si pustíte Poslední legii je, že za ní stojí sám "velký" tvůrce seriálů Xena a Herkules. Překvapuje mě menší hodnocení než má 10,000 B.C., protože je legie ještě trapnější....tudíš zábavnější:). Ti z vás, kteří četli předlohu, ruce stranou, plakali byste. Pro Vás ostatní: měli jste rádi Xenu? Fandili jste lovci mamutů mezi pyramidami? Pak se Vám bude líbit i desetiletý Romulus máchající Excaliburem:) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Doug Lefler řekl, že nápad na příběh začal u DDLC, poté Dino De Laurentiis přizval historického konzultanta Valeria Manfrediho a jemu se nápad velice zalíbil. Po té ale nápad od DDLC Manfredi musel vzít a napsal úspěšný román, který opět pomohl k realizaci filmu. (NinadeL)
  • Pro americkou verzi s ratingem PG-13 byly vystřiženy například tyto scény: uříznutí prstu Wulfila, jeho tvář po setkání s čepelí a další. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama