Reklama

Reklama

VOD (1)

Rok 117 našeho letopočtu. Římské impérium se rozprostírá od Egypta k Španělsku, na východě sahá až k Černému moři. Jen v severní Británii se nedaří dobýt území obývané divokým a krutým kmenem Piktů, bojujících proti organizovaným římským jednotkám partyzánskými metodami. Quintus (Michael Fassbender), který jako jediný přežil piktský útok na římskou pevnost, táhne spolu s legendární Devátou Legií pod vedením generála Virila (Dominic West) na sever, aby splnili jasně znějící rozkaz – sprovodit Pikty ze světa a zničit jejich vůdce Gorlacona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (859)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Fassbender jako syn gladiátora, který spolu s hrstkou dalších přeživších římských vojáku běhá sem tam severskou divočinou, a je pronásledován nepřátelským kmenem Piktů, respektive jejich drsnou stopařkou, čarodějkou a 'vlčicí' v jedné osobě. Kdo čekal z VALHALLA RISING něco akčnějšího a méně artového, tady se dočká. Není to ale žádná kdovíjaká sranda, ani znamenitou atmosférou oplývající podívaná. Většinu času se jednoduše zdrhá a pronásleduje hezkou přírodou, sekání a píchání (krve) není zase tolik. Tak tak že to není nuda. CENTURION se prostě měl víc hnát kupředu, víc bavit / víc ničit a zabíjet, anebo přidat po dějové stránce. [HD] ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Se svým Doomsday mě Neil Marshall naprosto složil, ale s Centurionem teda rozhodně ne. Sice z toho udělal zase docela velkou řežbu, i když teda tu digitální krev nějak nedokážu přenést přes srdce, ale jinak velká řežba, nicméně horší to už je s postavama, který mi vůbec neseděly a tim pro mě film hodně ztrácel, když jsem nějak neměl náladu nikomu pořádně fandit a přát, jelikož hlavní postava Michael Fassbender mi přišel děsně nevýraznej a ostatní jsou celkem zanedbatelný a ze "zlých" se tu nejvíc prezentuje Olga Kurylenko a to je bohužel celkem tragédie, vypadá jak nějaká punkerka, spíš by se hodila do Doomsday než sem a navíc je děsně trapný, jak je nalíčená a jak se snaží neustále tvářit nemilosrdně a i přes zjevnou absenci fyzičky ze sebe dělá super bojovnici a úžasně nebezpečnýho protivníka, navíc Marshall s přibývajícíma minutama trochu blbne a má co dělat, aby se mu z filmu nestala vyloženě sračka a věřim, že mít to o 10 minut dýl, tak by se stala. Škoda, mělo to dobře našlápnuto, ale nakonec nic moc ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Takmer identický film ako http://www.csfd.cz/film/256731-orel-devate-legie/. Centurion tu bol však o niečo skôr a je podstatne krvavejší, ale aj hlúpejší ako jeho kolega. Neil Marshall je packal. Mám s jeho filmami jednoducho problém. Netočí tie svoje filmy úplne zle, ale točí ich podla hrozných scenárov (hlavne tie konania postáv, dejové zvraty atď.), má hrozne chaotický strih a prepojenie scén v jeho filmoch škrípe. Centurion bavil prvú hodinku, ale potom to už začalo byť dosť blbé a často som sa sám seba pýtal - čo to má znamenať? Takých scén je viac ( napríklad - scéna pri vode, keď sa hlavný hrdina baví poriadne nahlas s tou blonďatou dobráčkou a predtým sa stále bál ešte aj prdnúť v lese, následne prichádzajú tí zlí a nič nepočuli, nič si v dome veľká stopárka nevšimla, hlavne že stopovala lepšie ako komisár Rex alebo celý film tí dobre vycvicení 7 vojaci len utekajú, ale hlavne že pri sebe majú zbrane a nechcú sa pustiť do boja s necelým tuctom prenasledovateľov, ale na konci, keď ich už ostane len minimum už toho utekania majú dosť...ach jaaaj, no proste kraviny). Raz sa to ale pozrieť dalo. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Schématická lesní honička bez větší dávky napětí a výraznějších postav. Nevím proč, ale tentokrát jsem to Marshallovi prostě nevěřil. Jeho typická režijní osobitost se nedostavila a nebýt těch několika krvavých výstřiků, domníval bych se, že se jedná o začátek historické televizní minisérie z dílny Hallmark. Průměrné a lehce zapomenutelné. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kurylenkovic Olinka konečně našla ideální polohu!! Hraje citlivou dívku s vyříznutým jazykem a tak má ve scénáři jen: "Ječet, vrčet, hrozivě koulet očima a tvářit se, jako bys měla v prdeli kolík". Naprosto sqělé využití jejího kompletního nehereckého potenciálu! Bravo! Jinak film je to samozřejmě plytký, bez hlubšího poselství, stavějící na tolik diskutovaných křehkých základech povrchní zábavy mas, psychologie postav se dotýká pouze okrajově a se zřejmou lhostejností, herci a Olinka se kvůli zcela laxní a nebojím se říct kognitivně - simplexní práci režiséra nestačili pořádně položit do svých partů a vyjádřit tak vnitřní rozervanost a emocionální nestabilitu jednotlivých charakterů, a to ani nemluvím o infantilně naivním scénáři, zcela insitní kameře a diletantské interpretaci historických faktů! A představte si, nejdelší souvislý statický záběr kamery do jednoho bodu má pouhých, absolutně insuficientních 23 vteřin!!! HNUS! ()

Galerie (58)

Zajímavosti (20)

  • V původním scénáři bylo napsáno, že Etain (Olga Kurylenko) byla nevlastní sestrou Arianne (Imogen Poots), a že to ona byla tou, která měla zjizvenou tvář. (Borrtex)
  • Herec Dimitri Leonidas má priezvisko totožné s menom svojej postavy, Grékom Leonidasom. Je to tiež meno slávneho spartského kráľa, ktorý padol v bitke pri Thermopylách proti perzskej presile, a ktorého si vo filme 300 (2006) zahral Gerard Butler. (BlackTom)
  • Namísto třmenů používala římská kavalérie pro jezdcovo bezpečné usazení těžká sedla se čtyřmi vystupujícími rohy. (Conspi)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

Neil Marshall: Profesionálové nebo emzáci?

30.03.2011

Skotský béčkař, od něhož jsme naposledy viděli (pseudo)historickou řezničinu Centurion, dlouho snil o celovečerním remaku kultovního seriálu Profesionálové. To už neplatí. Film se pořád připravuje,… (více)

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (více)

Reklama

Reklama