Reklama

Reklama

Saw 3

  • USA Saw III (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

„V každém muži je skryto dítě. Chce si hrát," řekl před sto lety básník Christian Morgenstern. Jigsaw tuto jeho moudrost dovedl k dokonalosti. Když díky pomoci své nové učednice Amandy (Shawnee Smith) zmizel, vůbec nepřestal zasahovat lidem do osudů. Stále dál tahá za všechny provázky, intrikuje jako šedá eminence proti všem, kteří si neváží života a co víc, všechno dělá jen pro jejich dobro. Doktorka Lynn Denlon (Bahar Soomekh) nemá ponětí, že je další na jeho seznamu "vyvolených". Jednou po noční službě v nemocnici ji Amanda unese a odvede do opuštěného skladiště, kde je Jigsaw (Tobin Bell). A toho musí udržet naživu, dokud se Jeffovi (Angus MacFadyen) nepodaří dokončit jeho hru. Jenomže Jigsaw nikdy není tak nemocný, aby nemohl dohrát svou hru. A on si hraje rád... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (638)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. This Calling - All That Remains ,2. No Submission - Static X ,3. Eyes of the Insane - Slayer ,4. Walk With Me in Hell - Lamb of God ,5. Monochrome - Helmet ,6. Guarded - Disturbed ,7. Drilled a Wire Through My Cheek - Blue October ,8. No More - Drowning Pool ,9. Burn It Down - Avenged Sevenfold ,10. Your Nightmare - Eighteen Visions ,11. Dead Underground - Opiate for the Masses ,12. Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do) - Bullet For My Valentine ,13. Fear is Big Business - Ministry ,14. The Wolf is Loose - Mastodon ,15. Killer Inside - Hydrovibe/Shawnee Smith ,16. Sakkara - Hourcast ,17. Shed - Meshuggah ,18. Effigy - The Smashup ,19. Siesta Loca - Ghost Machine ,20. S*!thole Theme - Charlie Clouser , ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ani zďaleka nie tak dobré ako jednotka a dvojka, chýba väčšia dramatickosť, prepracovanosť, ale potvrdilo sa, že každá časť prináša so sebou viac brutality a za premakaný záver stále nadpriemerné dielo. V podstate tvorcovia tu ešte dokázali niečo vyžmýkať niečo nové z toho istého námetu, čo sa celkom počíta, Slabšie štyri. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Pravdupovediac sa čudujem, že Saw 3 zaznamenala úspech (asi šlo o fenomén zotrvačnosti?), keďže do nemalej miery upúšťa od obľúbeného konceptu prvých dvoch dielov. Smrtonosné pasce sú aj tu (a ešte nechutnejšie, krvavejšie a celkovo brutálnejšie), ale už nejde o skupiny uväznených osôb, ale o niečo iné, o čom sa ale bez spoilerov nedá baviť. V trojke majú zábavným spôsobom divné cameá Donnie Wahlberg z dvojky, Dina Meyer z jednotky a dvojky a Leigh Whannell z jednotky (vrátane celkom zaujímavej prequelskej scény z jednotkovej umývarky), čím sa zo Saw naozaj stáva až ako keby filmový seriál, kde všetko súvisí so všetkým a kde nemá najmenší zmysel pozerať napr. trojku, ak ste nevideli dvojku. Bizarné sú dialógy, kde sa postava inej postavy spýta „Kto ste?“ a o dve sekundy dodá „Videla som vás v televízii“ (takže tým pádom vie, kto je?) alebo kedy chlap zadrží ženu pred odchodom z bytu a chce sa s ňou porozprávať, na čo sa následne žena otočí a spýta sa „a o čom?“, na čo muž znechutene povie, že o ničom a keď žena zase začne odchádzať, tak sa ju opäť pokúša zastaviť, aby sa porozprávali. Dialógy série Saw naozaj nie sú žiadny klenot, to si povedzme na rovinu. Niektoré scény sú absolútne brutálne, až za hranicou goreporna (vŕtanie lebky, žmýkanie, prasa). Do toho iritujúci záporáci: príšerná Amanda a trápne moralizujúci Jigsaw, ktorý vás drasticky potrestá už len za to, že sa naňho v autobuse škaredo pozriete, ale napriek tomu sa pokladá, ak som to správne pochopil, za morálneho hrdinu. Napriek tomu to má niečo do seba, baví ma tá previazanosť jednotlivých dielov a snaha šokovať, či už explicitným gore, alebo dejovými twistami. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další mučící a vražedné pokračování. Už o něco slabší. Jeff prochází různými zkouškami. Setkává se s lidmi. Kteří měli co dočinění se smrtí jeho syna a následným vyšetřováním. Vždy se musí rozhodnout, jestli daného člověka nechá zemřít nebo ne. Ne vždy se mu je podaří zachránit. Jigsaw je díky rakovině připoután na smrtelné lůžko a i když si člověk myslí, že už je všemu konec. Se svým posledním vydechnutím ještě zdaleka neřekl své poslední slovo. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Před dvěma lety se mohutným tempem rozjela mašina na peníze s názvem Saw a nedávno vyplivnula už svůj třetí díl...musím přiznat, že jsem se na letošní Pilu těšil a byl jsem zvědavý, jak zamotaný příběh vykouzlí scénáristé tentokrát...neřeknu Vám z děje nic podstatného, ale zmíním toto: možná místy lehce nesrozumitelný příběh vyúsťuje v perfektně zvládnutý konec se stejně mrazivou atmosférou jako v jedničce, pointa je patřičně originální, smrtící pasti nechutné každým coulem(zejména ta, zvaná Zbroj), plus budete muset zvládnout spoustu dalších ne zrovna příjemných scén...Saw 3 se ve flashbacích prolíná se svými předchůdkyněmi a jsou to rozhodně zajímavé a mnohdy notně osvětlující scény...nemůžu si pomoct, ale závěrečné rozuzlení linoucí se z úst samotného Jigsawa(opět Tobin Bell) je fakt povedené...jenom samotný konec mi přidělal trochu vrásky na čele, protože si logicky nedovedu vysvětlit, s čím chtějí přijít v ohlášené čtyřce...každopádně se mi třetí Saw líbila, v mých očích stojí na stejném stupínku jako dvojka...vůbec mi nevadí klipovitý střih typický pro režiséra Darren Lynn Bousmana, spíš utváří ještě hutnější atmosféru a dokresluje tíživost situace...Já jsem spokojen...11 miliónů dolarů(rozpočet)/165 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (32)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. října 2006 ve Slovinsku. (Varan)
  • Jméno Jeffova (Angus Macfadyen) syna je ve filmu zmíněno jen jednou. Je však dost důležité. (Kulmon)
  • Třetí díl série s rozpočtem 10 milionů amerických dolarů utržil během prvního víkendu v kinech (27. – 29. 10. 2007) 33,6 milionů dolarů na prvním místě žebříčku návštěvnosti. Celkové tržby v USA se vyšplhaly na 80,2 milionů. Předchozí díl Saw 2 (2005) vydělal v USA přes 87 milionů a první díl 55,1 milionů. (imro)

Související novinky

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama