foto

Bahar Soomekh

  • nar. 30.3.1975 (42 let)
    Teherán, Írán
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Jen proto že jsem v Hollywoodu neznamená že jsem zapomněla na to být Peršanka a židka. Židovství není jen mé naboženství, je to má identita.“

Bahar se narodila v Íránu, přesněji v Teheránu židovské rodině. Příjmení „Soomekh“ je běžné příjmení pro židy z Íránské komunity. Jméno „Bahar“ znamená v Perštině jaro. V roce 1979 se s rodiči a sestrou odstěhovala do Los Angeles. Důvodem byla revoluce v Íránu.

Bahar mluví plynule anglicky, španělsky a hebrejsky. Navštěvovala „Sinai Akiba Academy“ poté „Yeshiva“ a „Beverly Hills High School“ kde hrála na housle ve školním orchestru. Na housle hrála ještě dalších třináct let. Po vystudování „University of California“ v Santa Barbaře procestovala evropský kontinent skrz na skrz.

Po návratu do USA začala pracovat jako prodejce, aby mohla splatit náklady za své cesty. Avšak z práce nebyla vůbec nadšená, chtěla uplatnit svou vášeň pro hraní. Začala tedy chodit na noční hodiny herectví a později dala výpověd.

Svou kariéru odstartovala v roce 2002, do roku 2004 se objevovala pouze v několika televizních show včetně dvou malých rolí v seriálu JAG. Zahrála si teroristovu ženu ve čtvrté sérii JAG-u ale scéna byla vystřižena a objevila se pouze ve „deleted“ scénách na DVD.

U kritiky zatím nejúspěšnější filmy ve kterých dostala šanci si zahrát byly CRASH a SYRIANA. Upoutala na sebe širší pozornost až v roce 2006 rolí překladatelky v MISSION: IMPOSSIBLE III. Ve stejném roce byla prohlášena časopisem „People“ jedním ze sta nejhezčích lidí na zeměkouli.

Jednu z větších rolí si vystřihla v hororovém SAW III. Zabodovala jako „Margo“ v seriálu DAY BREAK. V poslední době dostala jednu z hlavních rolí v seriálu THE OAKS který má vyjít v roce 2008.

Jan "gruvacek" Martinů

Herecká filmografie

Filmy

2012 Just Like a Woman
2009 Lost & Found (TV film)
2008 Saw 5
2007 Saw 4
2006 Mission: Impossible III
Saw 3
2005 Syriana
2004 A Lousy 10 Grand
Crash
2003 Naked Hotel (TV film)

TV seriály

2014 Prozíravost (TV seriál)
Eternity (S03E05)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
Bomba (S03E16)
2010 Famílie (TV seriál)
Pohotovost Miami (TV seriál)
2008 Oaks, The (TV seriál)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Po právu (TV seriál)
Za rozbřesku (TV seriál)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Muž v autě (S01E02)
24 hodin (TV seriál)
Day 4: 6:00 p.m.-7:00 p.m. (S04E12)
2004 JAG (TV seriál)
Slovní přestřelka (S09E20)
2002 Beze stopy (TV seriál)
JAG (TV seriál)
Zabiják (S08E10)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace