Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že pokud by se film jmenoval třeba „Strach čeká ve tmě“, nebo „Městečko prokletých duší“, naprostá většina zde vznesených záporných reakcí na bezduchou přehlídku nechutných brutalit by se dala považovat za oprávněnou. Ale ten film se jmenuje „Texaský masakr motorovou pilou: Počátek“, takže tím, že se odehrává v Texasu, je to masakr, ten masakr je motorovou pilou a je to o tom, jak to všechno začalo, splňuje naprosto do puntíku to, co názvem slíbil. Osobně nejsem ani trochu zklamán. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Další skvělý díl Kožené tváře - Texaský masakr motorovou pilou: Počátek - Je to jediný díl který jsem viděl v kině, byl jsem na něm s tátou :) Tento díl je prequel předchozího remaku z roku 2003. Navazuje na události jak se z rodiny Hewittů stali kanibalové a je tady samotné narození zdeformovaného Thomase Hewitta ze kterého se stane Kožená tvář. Opět je tady herec Ronald Lee Ermey, tady bude zase ukázáno jak se z něho stane falešný šerif Hoyt. Ostatní herci co hrají stejné postavy z rodinky z předchozího dílu, jsou tu opět také. Thomase Hewitta (Leatherface) si zde opět zahrál Andrew Bryniarski, zas stejně dobrej jako v remaku. Hlavní hrdinka Chrissie kterou ztvárnila herečka Jordana Brewster je skvělá. Hudba je tady od stejného skladatele z předchozího dílu Steva Jablonskyho a je senzační. Co mě tady ale nejvíc překvapilo jsou gore efekty, zas takovej krvák jsem od toho filmu v kině nečekal, krvavější a brutálnější než předchozí díl. Režisér Jonathan Liebesman natočil solidní pokračování Texaského masakru. V kině to bylo skvělý :) ()

Reklama

666teen 

všechny recenze uživatele

Mě se ten Leatherface zdál bejt nějakej povědomej. Teď vim, že díky pokročilé plastické chirurgii má obličej nějakýho tupouna z Beverly Hills, který v záchvatu vlastenctví chtěl položit život ve Vietnamu....fajn, máš to mít. Ovšem po tolika letech praxe na jatkách by chudákovi Tomíkovi Hewittů mohl někdo vysvětlit základy zacházení s ulovenou zvěří. Žrát nohy nějaký zapařený motorkářky bez ubrousku...no fuj. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Samolibý a neuvěřitelně sadistický rádoby horor, který ale staví pouze na ozubené motorové pile a několika řezných nástrojích, nikoliv na budování napjaté atmosféry a tíživosti situace. Ani nevím, proč jsem film dokoukal dokonce, jediné, o co tu jde, je způsob, jak co nejbrutálněji popravit čtveřici mladých lidí. Snímek postrádá jakýkoliv děj, pila se nahazuje po nějakých 60-ti minutách stopáže a pak už jen porcuje a porcovaní lidé umírají. A to je patrně smysl tohoto filmu. Možná se někdo bavil, já tedy ne. Samotný Leatherface(kulturista Andrew Bryniarski) byl skoro zazděn šíleným a zvrhlým staroušem, hrajícím si na místního šerifa. Film je neskutečnou vykrádačkou svého prvního dílu a mě jen hodně mrzí, že vzniknul částečně v produkci Micheala Baye. Myslím, že není nutné, aby vznikaly takovéto naprosto bezduché zplácaniny, kde vše stojí na drsných způsobech lidského mrzačení a utrpení. Ruce pryč. 16 miliónů dolarů(rozpočet)/50,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když má něco podtitul "Beginning", očekávám, že to přinese něco nového, dosud neviděného, ale hlavně, že to ještě víc rozvine, poodhalí, zasadí do širšího kontextu již viděné, tak, jako se to výborně podařilo např. v Nolanově Batmanovi, Moje sestra vlkodlak nebo Vymítači ďábla. U Texaského masakru to však nenajdete, on se o to totiž ani nijak nesnažil. Naprosto vůbec se to nedá považovat za prequel Hooperova TCM, když už, tak prequel Nispelova již tak tragického remaku. Jenže i zde je problém, TCM Beginning mi ze všeho nejvíce připadal jako remake remaku. Jako když jeden pytlík čaje použijete dvakrát -dostanete dvakrát to samé, podruhé horší. To proč a jak to všechno začalo je tady rozvinuto na pouhých asi dvou minutách, jinak to je prostě jen trošičku jiná verze (horší) právě Nispelova remaku.. Má to stejně šedivě-hnědý nádech, ani ta krev zpočátku není nějak extra rudá. Kdybych si to pustil tak od 20-té minuty, asi bych si myslel, že koukám na již zmíněný remake. Je to prostě jen další nudná, tuctová a zbytečná snaha přiživit se na profláklém názvu. Zcela určitě nejhorší díl série (to i ta dvojka alespoň pobavila ulítlým Dennisem Hooperem). Navíc, prequely (a ty hororové zvláště) mají často jeden velký problém (samozřejmě čest výjimkám) - chtějí-li si udržet alespoň nějakou logiku a posloupnost s tím, co již bylo vysloveno/natočeno/viděno, je vám při jejich sledování hned od začátku jasné, jak to skončí (neboť co následovalo, jste již viděli/y) a že to hlavní hrdinové a hrdinky prostě nepřežijí. Čímž to přichází o docela důležitý pocit naděje. V opačném případě to celý příběh staví na hlavu a popírá jeho logiku (jako se to stalo např. u Vacancy 2). A tento film je toho zářným příkladem. Prostě je od začátku jasné, že to nikdo z obětí nepřežije. Věděl jsem, jak to skončí, proto mě celý průběh ani závěr nijak nepřekvapil.Trochu jsem čekal, že při vědomí tohoto faktu se budou tvůrci snažit překvapit a zaujmout alespoň něčím jiným, nějakým dobrým nápadem či vychytaným mordem, ale chyba lávky. Kde nic není, ani smrt nebere. Být na facebooku, asi bych založil skupinu požadující, aby Michael Bay dal od hororů ruce pryč a dál nekurvil legendární hororové série. Mám sto chutí tomu dát odpad. 0,5* ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • První film, který na Islandu promítali pouze divákům starším 18ti let. (Chatterer)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 39,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 51,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama