Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Hollywoodland, inspirovaný skutečným příběhem nejnechvalněji proslulé hollywoodské záhady, která dosud nebyla vyřešena, nabízí pohled do světa oslnivé, leč pomíjivé filmové slávy a odkrývá i její odvrácenou tvář - aféry, skandály a korupci v Los Angeles 50. let minulého století. Když je úspěšný představitel Supermana George Reeves nalezen ve svém domě mrtev, miliony fanoušků jsou šokovány okolnostmi jeho smrti. Policie a šéfové studií chtějí uzavřít případ jako sebevraždu, ale zvěsti se šíří dál. Soukromé očko Louis Simo se pustí do vyšetřování a začne skládat dohromady střípky z hercových posledních napjatých dní. Kdo stiskl spoušť? Byla to jeho svůdná, ale záludná snoubenka, zavržená milenka, rozzuřená manželka, nebo Reeves sám? (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zvolna ubíhající krimi, beroucí si na paškál prostředí Hollywoodu se všemi jeho zápornými stránkami. Soukromé očko se zde snaží osvětlit údajnou sebevraždu George Reevese, představitele Supermana z kraje 50tých let. Během svého vyšetřování se zamotává do osidel milenek, manažerů či agentů, kteří by z různých důvodů mohli mít na Reevesově smrti zájem. Výborný Adrien Brody, ale marná sláva, já ho pořád vidím v Pianistovi a ani tentokrát se téhle nálepky nezbavil. Affleckův výkon neurazil, ale pro mě byla největší hvězdou Diane Lane. 80% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Celkově je to objektivně na tři. Ty snímku ale dát jednoduše nemohu. Na to je to až překvapivě dobře fungující detektivka, která neztrácí dech ani na ploše dvou hodin. K tomu slušná řádka skvělých charakterů a i přesto, že je tam pár chybek a některé postavy jsou slabší, já se nenudil a bavil jsem se od začátku do konce. Takže čtyři. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to moja srdcová záležitosť. Vždy som bol rád, keď som natrafil na nejaký film, odohrávajúci sa v 50.rokoch minulého storočia. Ale až po tomto filme, ktorý som videl v roku 2008 som si filmy tohoto typu začal vyhľadávať. Z filmov z prostredia 50.rokov mám najradšej práve detektívky a tento film je tým pravým pre milovníkov vyšetrovacích prípadov ako som ja. Ben Affleck stvárni v roku 2016 Batmana, v tomto filme ho môžeme vidieť v roli Supermana. Adrien Brody v úlohe detektíva podal rovnako obdivuhodný výkon ako vo filme The Pianist. Kostými, kulisy, veterány..to všetko je na profesionálnej úrovni. To najlepšie na filme je ale dej, tajomno, napätie a spôsob vyšetrovania. Nakoniec už len zostáva na vás, či správne uhádnete záver vyšetrovania a odhalíte pravdu skôr, než to film urobí za vás. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Spíš zajímavý než výrazně dobrý film je postavený především na hercích - Brody je tradičně dobrý, stejně jako Lane či Hoskins, překvapí především manýr zbavený Affleck. Bohužel filmu chybí větší sevřenost, vyostřenost, dramatičnost - kvůli dvěma velmi nenápaditě se prolínajícím časovým rovinám začíná místy nudit. Upřímně řečeno, Brodyho příběh bych klidně oželel a díval se na biják pouze o životě George Reevese. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Toulavá detektivní podívaná, která si hraje na noir jen tak moc, abych jí na dvě hodinky bez problémů zobal z ruky a zároveň se z kostýmů nestala nepotřebná manýra. Na padesátá léta navíc vzpomíná se vším všudy. Tedy jako na dobu, kdy hlavní role ve filmu znamenala dost na to, aby se z vás stala nesmrtelná hvězda - ale i na to, že pozlátko vždy tak trochu smrdí, protože nic není zadarmo. Affleck je jako snaživý / zlomený plakátový hrdina obsazený typově snad nejpřesněji v kariéře. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Slavný nápis Hollywood byl původně Hollywoodland, podporující opravdový projekt s nemovitostmy ve 20. letech 20. stol. Poslední 4 písmena byla odstraněna v roce 1949. (c.tucker)
  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj názvy Truth, Justice, and the American Way a Untitled George Reeves Project. (MikaelSVK)
  • Herec Joaquin Phoenix zkoušel získat roli Louise Sima, ale získal ji Adrien Brody. To je už po druhé, kdy se tito dva muži ucházeli o stejnou roli. Poprvé to bylo o postavu Luciuse Hunta ve filmu Vesnice, kterou získal Joaquin Phoenix. (c.tucker)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama