Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Damiel 

všechny recenze uživatele

Šest třicátníků naskáče uprostřed širého moře z luxusní jachty do vody, ale jaksi zapomenou spustit žebřík... a do toho ještě na palubě vyřvává mimino. To aby jejich beznadějná snaha vyškrábat se po kluzkém boku jachty zpátky na palubu oplývala pořádnou dávkou citového vydírání. Ve své podstatě je to jen slabý remake velmi dobrého Otevřeného moře (2003), v němž byli dva potápěči (ona a ona) vydáni napospas žralokům. To mělo grády a napětí až do konce, zato Odsouzeni zemřít (už ten stupidní český distribuční fakt nic nenaznačuje...) nic z kouzla originálu nemají. Je to k neukoukání dlouhé, už po dvaceti minutách nahupsá sexy-šestice do vln a pak se 70 minut koukáte, jak se snaží vydrápat se na loď. V podstatě jedinou "zábavou" může být, že tipujete, v jakém pořadí budou hrdinové odpadat. Na celovečerák trochu málo... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Sice jsem se nenudil, ale už dlouho jsem neviděl film, jehož postavy by byly tak ne-u-vě-ři-tel-ní IDIOTI !! Bylo jich tam šest, proboha, to by pět z nich nedokázalo pozvednout jednu z dívek tak, aby dosáhla na palubu?? Proč se o to aspoň nepokusili? A když už si udělali lano z plavek, tak proč nepodpírali toho, kdo po něm šplhal, aby snížili jeho hmotnost? Není trauma z dětství to největší klišé na světě? Opravdu bylo nutné zabíjet se nožem? A proč sakra ta dívka, která se nakonec dostane nahoru, má na sobě spodní prádlo??? Neměla ho náhodou předtím věnovat na výrobu lana? A kdo vlastně na konci umřel? Proč ten rybář na palubě nikoho neviděl? A co se stalo s tou holkou, která plavala k pobřeží? Otázky, samé otázky... ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Keď je to podľa skutočného príbehu, tak kto o nom povedal ďalej, to malé dieťa to asi nebolo. A usudzovať, že sa to mohlo stáť takto bolo celkom naivné, jedine by na palube boli najhlúpejší ľudia na planéte, lebo inak neviem pochopiť spravenie postav. Som si vedomý, že zložite situácie sa málokedy zaobídu bez vypätých momentov, ale tú práve kvôli primitívnym konaniam postav vyzneli nie dramaticky, ale až trápne. Naozaj to mohlo byt o žralokoch či o mimozemšťanoch a hádam by to bolo aj uveriteľnejšie ako tato kravinka, ktorá sa tvárí veľmi dôležito a pritom je to len chabý a stupidny pokus o atmosférickú jedno hubku, no nepodarilo sa to. Slabé 2*. ()

902 10 

všechny recenze uživatele

film open water 2 zpracovava incident, pri kterem skupinka zdivocelych pavianu prevzala kontrolu nad jachtou, zatímco byli jeji majitele na prohlídce pamatek. podle dobovych svedectvi a vypovedi prezivsich se jachta vydala na sire more, kde opice (notne posilnene alkoholem) naskakaly do vody, ze ktere se bohuzel vetsine z nich nepodarilo dostat zpatky na metr vysokou palubu. cest jejich pamatce. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby byla ta jachta dvakrát vyšší, tak by film působil o 50% méně debilně. Možná. Jedna hvězda je za námět. To je tak boží námět, že kdyby ten film udělali jenom trochu dobře, byl by to býval mohl být pětihvězdičkový zářez. Jenomže tady je úplně všechno špatně. Ponaučení do života: je jedno, když okolo umírají lidé, největší průšvih je, když brečí mimino! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)
  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)
  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)

Reklama

Reklama