Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně hloupé a ani se nechce věřit, že je to podle skutečné události. Tolik nesmyslů v jednom filmu.Pozor,kdo neviděl,ať dále nečte. Nejvíc mně pobavilo jak šel hledat ztracený nůž nebo proč nahoru nelezla nejlehčí žena. Jak slabá a vysílená žena dostala na loď těžkého utopeného borce? A vůbec ten nesmyslný konec. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby byla ta jachta dvakrát vyšší, tak by film působil o 50% méně debilně. Možná. Jedna hvězda je za námět. To je tak boží námět, že kdyby ten film udělali jenom trochu dobře, byl by to býval mohl být pětihvězdičkový zářez. Jenomže tady je úplně všechno špatně. Ponaučení do života: je jedno, když okolo umírají lidé, největší průšvih je, když brečí mimino! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

O prvej časti snímku "Otvorené more", ktorý bol natočený v roku 2003, som napísal niečo v zmysle, že je to film o poriadne nepríjemnej situácii, v ktorej sa môže človek ocitnúť. Zúfalí ľudia uprostred otvoreného oceánu. Bez lode, bez telefónu, bez vody a stravy... koľko to vydržia a koľko to vydrží divák? Pretože to je len zbytočne naťahovaná záležitosť, ktorá by sa dala rozpovedať za dvadsaťpäť  minút. Dal som tomu dve hviezdičky. O tri roky neskôr, v roku 2006, bola však vyprodukovaná aj druhá časť "Otvorené more 2: Odsúdení zomrieť". Je to v podstate to isté ako to, čo som videl v pôvodnom filme, akurát že teraz som sa pri tom nudil ešte o trocha viacej. * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale koukat přes hodinu a půl na to, jak grupa víceméně nesympatických ksichtů šlape vodu, ječí a chová se jak dodo ptáci (a to podprůměrně inteligentní vzorky blbounů nejapných), to není zrovna ideální způsob jak trávit vzácný čas na tomto světě. Mám však omluvu: hledala jsem film jako kulisu při usínání, což tenhle kousek splnil. Chvíli jsem se podivovala, proč jedna hysterka chce druhou utopit kvůli plovací vestě, když se může jít k zádi chytit madla, všeobecně jsem nechápala, proč nezvolili cestu vzájemné spolupráce a podnikají pokusy jako jednotlivci, postupně jsem však rezignovala a vydala se na zajímavější výlet do říše snů. Skončilo to happyendem - chcípli všichni? 33% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle skutečné události? Zapomněli říct, že tehdy ta skupina obeplavala loď a našla žebřík na druhé straně.. Přiznávám se, že jsem už dlouho neviděl něco tak neskonale iritujícího a urážejícího diváckou inteligenci. Zápletka? Jachta, šest dementů ve vodě a s nimi nafukovací delfín - zjevně nejinteligentnější tvor v tomto seskupení. Neřekl bych ani popel, kdyby se měli vyškrábat na palubu letadlové lodi, ale čeho je moc, toho je příliš. Vzýval jsem Neptuna s Poseidonem, ať se objeví Orca, Moby Dick, či cokoliv zubatého, co by urychlilo likvidaci tohoto sextetu imbecilních akvabel, který by měl problém i vylézt doma z vany a v němém úžasu mě napadaly další způsoby, jak by se dostali ven. Třeba poslat toho delfína hledat pomoc (než se vyfoukl), nebo si rozříznout nožem břicho a udělat ze střev improvizované laso se smyčkou, či nejrozumnější varianta, že by počkali, až se to nemluvně naučí chodit a pak by jim tlačítkem ten žebřík spustilo, ale ti dnešní mladí lidé jsou hrozně netrpěliví a nerozhodní.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • "Námorníci skočili cez palubu si zaplávať, ale pre nespustený rebrík sa nedostali späť na loď. Celá posádka bola nájdená mŕtva v blízkosti jachty" - úryvok z knižky Yachtunfälle. Und wie man sie vermeiden kann od Joachima Schulta. Text popisuje rôzne skutočné nehody na mori a možné riešenia, ako sa v podobnej bezútešnej situácii zachovať alebo sa jej vyhnúť. (Karush)
  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)

Reklama

Reklama