Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Marek Epstein .. Dopiče už!! Tohle se vážně nepovedlo.. Předně bych ze seznamu žánrů škrtnul položku „komedie“. Ono se totiž prakticky není čemu smát a i těch pár pousmání je pěkně křečovitých. Jenže co pak zbude, když to není komedie? Podivný, režisérsky nezvládnutý mix obrazového vyprávění z tvorby knihy o hledání romské duše propletený s prvoplánovou road-movie starých kamarádů za naplněním dávných zásnub, která díky pohybu přináší různé situace, ale o nic pamětihodného se nejedná. Jedním z mála kladů je osvědčená sázka na silnou hereckou dvojici. Pan Labuda dá vzpomenout na svoje nejlepší „dobrácké“ role. Ovšem Polívka, ač je to role pro něj jako stvořená a povětšinou působí věrně, není ani při tom všem pičování tak přesvědčivý, jako třeba v Dědictví. Takže kromě herců v obvyklých rolích, místy hodně slušivého vizuální kabátku a občasné příjemné hudby nemá tato romsky laděná (velice neškodně) poetická blbina co nabídnout. Společně s Bestiářem je ROMing další studená sprcha pro tak nadějně rozjetou českou filmovou sezónu 2007! :'( ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S podobným nápadom by sa dali robiť zázraky. A hlavne keď sú k nemu ponúknutí takíto luxusní herci. Hlavný dej je len nedovrzaná road-sranda. O dejové spestrenie sa snaží vedľajšia, pomocná eposová línia, čomu dávam plus. Z oboch by sa dalo ale ubrať, pretože rozťahanosti plus nedávam. Toto bola teda jednoznačne Polívkova najsedlákovejšia rola od 'Dědičství...' a musím priznať, že hlavne on znova držal humor filmu v pozerateľnej úrovni. Aj keď stupídnym, ale trefným sposôbom. Slovo *íča vyskloňoval, vyčasoval, vystupňoval a vytvaroval v toľkých spôsoboch, že by sa z toho dal spraviť slovník. 65%. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu sem protrpěl, to byla hrůza, strašně amatérský, ostatně jako celej film(Vejdělek tu Redakci prostě zapřít nemůže), pořádně nevysvětlený a tak sem se v tom docela plácal, až za nějakou dobu sem pochopil jak se věci maj a už to bylo trošku lepší, ale pořád to dost haprovalo, jenže v tu dobu do filmu přímo vlítnul Bolek Polívka a celej tenhle film rozsvítil, jedinej on a Marián Labuda snesou přísnější měřítka všichni ostatní jsou daleko za nima.Bolek je naprosto skvělej, být ve všech scénách tak neváhám a dávám plný hodnocení, jenže buhužel tomu tak neni. Do hlavního příběhu je ještě vloženej takovej vedlejší vyprávěnej příběh a to jako fakt dost zhusta nudí a dá se říct, že je skoro o ničem, prostě ztráta času, kterej mohl využít Bolek, no on vlastně ani hlavní příběh neni kdovíco, ale Bolek a jeho hlášky ho pozvedávaj do plusových hodnot ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak docela se dá pochopit, co chtěli autoři říct, včetně určitých přesahů, ale zpracované je to tedy s prominutím kravsky. Neustálé přeskoky mezi dvěma příběhy jsou zde jen proto, že nadějně rozjetá scéna v jednom příběhu by musela v něco vyústit a muselo by třeba i dojít ke konfliktu, a aby nedošlo, skočí se do příběhu druhého. A zde vice versa. Kdyby vzali tvůrci třeba postavu mladého Roma a toho dali do středu děje a kolem něho se všechno motalo, vyznělo by to daleko líp a přesvědčivěji, i záměr by vynikl jasněji. Takhle je to nudné, dlouhé, televizní, s hezkou kamerou a standardním Bolkem i standardním Labudou, nic víc, nic míň. Btw, komedie to rozhodně není. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Ústřední dějová linka o svatbě a bláznivé cestě k nevěstě není napsaná vůbec zle. Má vtip, má dobře napsané situace a má bohovského Polívku, který pyčuje na všechny světové strany. Problémem je neustále přerušování nejzáživnějších pasáží těmi nic neříkajícími nudnými intermezzy evokující snad nějaký magický surrealismus s duševní hloubkou (?). ROMing se tak stává nezáživným slepencem více či méně banálních situací a ve výsledku se nechutně vleče. [Přesná stopáž: 108 min] ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Keď z Kačeny (nákladné vozidlo na ktorom sa vezú hlavný protagonisti filmu) odletí kus plechu a Bolek Polívka z Mariánom Labudom sa sklonia k odletenej časti, je jasne nad ich hlavami vidieť biely chlpatý obal mikrofónu. (andykovac)
  • Ve filmu je hned několikrát nedopatřením vidět mikrofon filmařů: Při scéně, kdy dva policisté zastaví Tatrovku, je vidět v horní části obrazu. Ve scéně v kostele při křtu dítěte, stane se tak v okamžiku, kdy Bolek Polívka vstává a jde k oltáři. Když posádka náklaďáku vystoupí po té, co z něj odpadla kouřící součástka. (Terva)
  • Ve filmu je nafouknut balonek, který poté letí k nebi. Balonky naplněné obyčejným vzduchem však k nebi nestoupají. (Terva)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama